לאחר היסטרוסקופיה ניתוחית

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

25/05/2013 | 00:37 | מאת: מיה30

שלום , לאחר טיפול הזרעה נקלטתי להריון שלא התפתח ובוצעה הפלה בשבוע 9,באמצעות ציטוטק, לאחר ההפלה הסתבר שנותרו שאריות שליה ברחם, בוצעה היסטרוסקופיה ניתוחית לפני כיומיים שם לפי מה שנאמר: הוסרה רזידואה בקוטר 2 סמ בדופן אחורית וחלק דבוק היטב לקרן ימנית הוסר, כעת נאמר לשקול היסטרוסקופיה אבחנתית בהמשך, האם בשל כך שהשאריות היו דבוקות לדופן הרחם מומלץ לחכות יותר זמן להתחלת טיפול הזרעה נוסף? מהי ההמלצה באופן כללי לחכות כעת מחזור או שניים על מנת להתחיל טיפול חדש? ( הבנתי שצריך לחכות על מנת שהרחם התאושש מהניתוח אך כמה זמן רצוי לחכות עד לביצוע הזרעה נוספת?) אודה לתשובתך , מיה

מיה שלום לך, אם נאמר לך שהיתה שארית דבוקה בקרן הרחם, והוזמנת להיסטרוסקופיה אבחנתית, הייתי קודם כל מקבל אישור שכל השארית הוצאה והרחם החלים לפני ביצוע טיפולים נוספים להריון בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

29/05/2013 | 20:05 | מאת: מיה30

שוב שלום, כיצד ניתן לדעת שהרחם החלים? (והאם ניתן לבדוק הדבקויות נוספות באולטרא סאונד במקום בהיסטרוסקופיה?) דבר נוסף- יכול להיות מצב שבניתוח עצמו אומרים שהרחם ריק ולאחר מכן רואים הדבקויות נוספות? האם חודש לאחר הניתוח ניתן לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית נוספת? והכי חשוב- אחרי כמה זמן בדכ הרחם מחלים ומומלץ לחזור לטיפולים? (גם שמעתי שנותנים אסטרוגן ועוד כדור לחיזוק הרירית, האם מומלץ לקחת?) מצטערת על כל השאלות!..אני פשוט מאוד רוצה לחזור לעצמי ולטיפול נוסף כמה שיותר מהר, ( כבר 4 חודשים שאני בכל נושא ההפלה הזה..) אודה לך מאוד למענה לשאלותיי..

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית