הסרת פוליפים

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

31/05/2013 | 00:25 | מאת: א.

שלום, בבדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית שעשיתי נמצאו שני פוליפים: "בקרן שמאל דופן קדמית פוליפ קטן ובדופן קדמית ימנית פוליפ 1 ס"מ על בסיס רחב". הבדיקה נעשתה לאחר רצף של שני הריונות כימיים במסגרת טיפולי IVF 1. האם לדעתך הכרחי להסיר את הפוליפים? (אני לא סובלת מדימומים בלתי מוסברים) 2. האם קיים קשר בין הפוליפים לבין בעיית הפוריות שלנו? 3. האם זה בעייתי לעשות היסטרוסקופיה ניתוחית כ-14 ימים לאחר קבלת הוסת? רירית הרחם לא תהיה עבה מדי? תודה-רבה.

שלום רב, ידוע על קשר בין המצאות פוליפ/ים ואי הצלחה בטיפולי פוריות, ידוע גם שתוצאות הטיפולים משתפרים לאחר הרחקת הממצאים גם אם הפוליפים אינם סימפטומטים (מדממים) יש הגיון להרחיקם בפרט אם היו הפלות, אמנם אין הוכחה ישירה לכך שדוקא הפוליפים הם אילו שגרמו להפלות אך אם אין הסבר אחר הגיוני להסירם. לגבי תזמון הניתוח, רצוי לבצע במחצית הראשונה של המחזור או בסמוך לה בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית