אודה לתשובתך לשאלות נוספות.

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

01/06/2013 | 12:25 | מאת: מיה30

שוב שלום, בהמשך לשאלתי לאחר היסטרוסקופיה ניתוחית בעקבות הפלה באמצעות ציטוטק: 1.)כיצד ניתן לדעת שהרחם החלים מהניתוח? (ניתן לבדוק הדבקויות נוספות באולטרא סאונד במקום היסטרוסקופיה אבחנתית נוספת? והאם יכול להיות שלאחר הניתוח נאמר שהרחם ריק ולאחר מכן מוצאים הדבקויות נוספות ברחם?) 2.) האם ניתן כחודש לאחר היסטרוסקופיה ניתוחית לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית? 3.) והכי חשוב- כמה זמן בערך לוקח לרחם להחלים מהניתוח וניתן יהיה לחזור לטיפולים? (גם שמעתי שנותנים אסטרוגן ועוד כדור לחיזוק רירית הרחם, האם מומלץ?) מצטערת על כל השאלות ! אני פשוט ככ רוצה לחזור לעצמי וליפול נוסף כמה שיותר מהר.. )כבר 4 חודשים שאני בכל עניין ההפלה הזה..) אודה לך מאוד למענה לשאלותיי..

מיה שלום, הידבקויות לא ניתן לראות באולטרסאונד לשם כך מבצעים היסטרוסקופיה אבחנתית חודש אחרי הניתוח תוכלי לחדש הטיפולים במידה ולא היה דיווח על חריגה בניתוח לגבי לקיחת הורמונים, הנושא בויכוח, אין הכרח אך אין זו טעות לטול תמיכה הורמונלית. בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית