ניתוח להוצאת שאריות שלייה ברחם

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

24/06/2013 | 23:50 | מאת: עדי

שלום, ילדתי את ביתי הבכורה לפני חודש וחצי. לאחר הלידה עברתי רביזיה להוצאת חתיכות שלייה שנותרו ברחם. בבדיקה שגרתית אצל רופא הנשים שישה שבועות לאחר הלידה, נמצא גוף שנראה כשארית שלייה, לאחר שבוע של תרתורים בקרב רופאים ו 2 אולטרסאונדים, הופנתי להיסטרוסקופיה שנמצא כי עליה לשוב לבית החולים להוציא את חתיכת השלייה שנותרה. רציתי לדעת האם יש חשש לפגיעות ברחם? היות ואני אחרי לידה ראשונה אני דואגת להריונות הבאים? האם יהיה קושי להכנס להריון? ומה פירוש הידבקויות ברחם? אשמח לשמוע על הסכנות שבניתוח להוצאת שארית שלייה והאם ניתן לעשות זאת באופן פרטי ולא בבית חולים? תודה רבה עדי

עדי שלום רב, הניתוח ההיסטרוסקופי להרחקת שאריות שיליה הוא הטיפול המקובל כיום ומחליף את הגרידה שהיתה נהוגה עד לפני כמה שנים. הטיפול דורש מיומנות כמו כל ניתוח היסטרוסקופי, וביד לא מנוסה עלולים כמובן להיות יותר סיבוכים. בסה"כ הפעולה פשוטה, ובה באמצעות לולאה ללא שימוש באנרגיה מורחקת שארית השיליה והמנתח מוודא חלל תקים ונקי. ניתן בהחלט לבצע הפעולה במסגרת פרטית. אשמח לסייע לך, בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית