רחם אחורי ואי פוריות

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

01/07/2013 | 18:10 | מאת: א"א

שלום רב, אנו מנסים להרות מזה כשנתיים, ובשנה האחרונה נמצאים בבירורים, מעקבים וטיפולים (הזרעות). לאחרונה באחד ממעקבי הזקיקים השגרתיים הסבה הרופאה את תשומת לבי לכך שיש לי רחם אחורי. ממה שהצלחתי להבין, לא אמורה להיות לכך משמעות מבחינת הסיכויים לכניסה להריון. אציין כי יש לי ילד אחד מהריון טבעי. 1. האם ניתן לאבחן מצב של רחם אחורי בהיסטרוסקופי? 2. האם ניתן לאבחן בהיסטרוסקופיה את הסיבות למצג זה של הרחם (למשל הדבקויות)? 3. האם בכל זאת קיימת אפשרות שזו הסיבה לחוסר הפוריות? למשל, שמיקום החצוצרות מושפע עקב במצג הרחם, ולכן לא יכול לקלוט את הביצית המשוחררת מהשחלה? 4. האם ניתן לטפל במצב זה באמצעות היסטרוסקופיה? תודה מראש. א"א

שלום לך, ראשית רחם אחורי הוא ממצא וריאנטי של הנורמה ואינו מהווה פתולוגיה. האם בצעת צילום רחם?, היסטרוסקופיה? אילו בדיקות שכדאי לבצע לוודא תקינות החצוצרות וחלל הרחם. אשמח לסייע לך, בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית