רירית עבה לאחר הפלה בציטוטק

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

09/07/2013 | 17:29 | מאת: נועה

שלום רב, לפני 13 יום עברתי הפסקת הריון עם מפיג'ין ולאחר יומיים- ציטוטק בבליעה (שבוע שמיני נצפה עובר בשבוע 6 עם דופק איטי ביותר).מאחר שנצפו שאריות, כעבור יומיים קיבלתי כדור ציטוק נוסף בנרתיק ולאחר יומיים נוספים- 2 כדורי ציטוק נוספים בנרתיק. ביצעתי היום אולטראסאונד והרופא אמר כי נראה לו שאין שאריות הריון אולם רירית רחם עדיין עבה- 12 מ"מ אמר שמוקדם לדבר על שאיבה וממליץ לחכות למחזור ולעקוב לאחריו עם אולטראסאונד תלת מימד (סקופת חולים המכשיר ישן ונראה לי כי הוא אינו משוכנע כי כל השאריות אכן יצאו). מה דעתך? קראתי שאם נותרות שאריות ניתן לקבל זיהום..האם צריך לעקוב כל כמה ימים או נכון להמתין למחזור? כמה זמן יש להמתין ומתי זה מטריד אם לא מופיע מבחינת היתכנות שאריות ברחם? האם יש צורך לבצע מעקב בטא עכשיו ובשבועות הקרובים? כמו כן, האם ניתן בשלב זה לנסות ולהכנס שוב להריון? האם הדבר מסוכן או לא אפשרי כלל? מתי אוכל לנסות ולהכנס שוב להריון? תודה רבה, נועה

נעה שלום, רירית 12 מ"מ לפני הפרוטוקטל המקובל אינה מצביעה על שארית, נהוג להמתין במצב זה לוסת ולבצע בתומה US, אם אין חשד לשאריות אין צורך בהמשך טיפול אם יתגלה חשד יש מקום לבצע היסטרוסקופיה להריון תוכלי להכנס לאחר חודשיים. בהצלחה

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית