היסטרוסקופיה אבחנתית אחרי גרידה

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

10/08/2013 | 22:11 | מאת: מאי

דר' כהן-אילון שלום רב, עקב מיעוט בווסת כ-3 חודשים אחרי גרידה ועד היום (בערך 6 ווסתות) עברתי היסטרוסקופיה אבחנתית (ביום 8 למחזור)וזאת לאחר בדיקות הורמונאליות אשר יצאו תקינות ולהלן האבחנה: "בהיסטרוסקופיה נצפתה תעלת צוואר תקינה. מבנה וחלל הרחם תקינים. נצפו שתי פיות החצוצרה." האם המשמעות היא שאין הדבקויות והכל תקין?? (הייתי בחרדות נוראיות - חשש מתסמונת אשרמן - לאחר יותר מידיי קריאה באינטרנט...) 1)מדוע לא הוזכרה רירית הרחם?? 2)האם ניתן להסיק שאחרי הגרידה הכל בסדר גמור והרירית תקינה ללא הצטלקויות וללא בעיות מיוחדות??? האם הבדיקה מספיק מהימנה ומדוייקת?? 3) האם העובדה שנצפו 2 פיות החצוצרה , משמעותה כי אין חסימות /סתימות באזור הקרוב לרחם?? מדוע עדיין הווסת חלשה?? מדוע אין רגישות בשדיים (לפני ווסת) מאז הגרידה?? תודה והערכה רבה

מאי שלום, לפי התיאור הבדיקה תקינה הדימום חלש אולי בגלל רירית רחם דקה, ניתן לעבותה לאחר התייעצות עם הרופא המפל בתמיכה הורמונלית בהצלחה

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית