פיפל או הסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

11/08/2013 | 22:50 | מאת: חנה

שלום, בת 58 וחצי.כשנה וחצי ללא מחזור או דימומים. לפני שלושה ימים הופיע דימום שהחל בינוני(דם אדום) והפך להפרשות דמיות(חום או אדום).באולטרסאנד רירית רחם עבה 1.63 ס"מ. נלקחה בדיקת פיפל שהתוצאה תהיה רק עוד כחודש.(לפני כ-9 חודשים היתה תוצאת פיפל-T8410001 endometrial surface epithelium רירית הרחם היתה דקה 2 מ"מ) תוצאת PAP.S מהיום:אטרופי, דלקתי ללא ממצא חריג.האם יש לי מקום לדאגה? שאלותי: 1-האם מספיקה בדיקת פיפל לאבחנה מדויקת או שיש צורך בהיסרוסקופיה? מה ההבדל בינהן?(לדברי הרופאה הן זהות-האמנם?) 2-מה המשמעות של עודף הורמונים האם יתכן שזו הסיבה לדימום ולרירית העבה? איך בודקים? תודה מראש!

חנה שלום, 2 הבדיקות שונות לחלוטין, פיפל-ביופסיה עיוורת מרירית הרחם, היסטרוסקופיה כלי איבחוני ולעיתים בוב מקום טיפולי לבירור ואיבחון בעיות שונות ברירית הרחם בניהם גם בעייה של דימום במנפאוזה. מאחר והרירית עבה, והביופסיה אבחנתית בד"כ רק בנוגע להאם יש ממצא גידולי או לא אין מנוס מהשלמת היסטרוסקופיה אשמח לעזור לך, בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית