עזרתך לגבי היסטרו. ניתוחית להוצאת פוליפ

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

25/08/2013 | 11:12 | מאת: נטע

שלום דר. תחילה תודה על הפורום למדתי ממנו הרבה. אני מופנית להוצאת פוליפ של 8-9 ממ מהרחם ללא כל תסמינים, הבנתי שרק כי עלול להפריע להשרשת עובר . אני לקראת טיפולי ivf בגלל הגיל שלי, לא כי היו נסיונות להריון שלא צלחו. אשמח לקבל את דעתך המקצועית- 1. האם הכרחי להוציא פוליפ בגודל זה? האם בכלל נחשב לפוליפ גדול ? 2. אני כשבוע לפני הווסת האם זה זמן לא מתאים וגם קצר מדי להחלמת הרחם מהתהליך ? ( במיוחד בהתחשב שלא ילדתי וצוואר הרחם שלי הובחן כצר ביותר באבחנתית ולכן נשרט מאוד וגרם לכאבים ודימום למשך ימים) במיוחד האם השבוע הזה יספיק להחלמה גם של הרירית לקראת ביוץ, בשביל להזריק הורמונים ושאיבה וכו, ? קראתי מתשובותיך שעלול להיות דימום ממושך ואפילו ווסת מוגברת וכואבת ואם כך ממש לא אהיה במצב של לסבול גם זריקות בכל יום וכו, ושאתה ממליץ לעשות בחצי הראשון למחזור האם הכרחי במקרה שלי ואז זה אומר שלא אוכל לעשות ivf בספטמבר או שבגלל גודל הפוליפ אפשר בכל זאת לעשות טיפול אחד ? סליחה שיצא ארוך ותודה מראש.

שלום נטע, ראשית תודה על הברכות. שנית, יש עבודות המצביעות על עלייה בשיעור הצלחת טיפולים לאחר כריתת פוליפ, אין התייחסות ספציפית לגבי גודל הפוליפ אבל ברור שככל שהפוליפ גדול יותר , יש סיכוי שתופס יותר משטח פני הרירית ויפריע להשתשרות הריון מוצלחת. הוצאת פוליפ עדיפה לביצוע במחצית המחזור הראשונה (קרי סיום הוסת ועד לביוץ ניתן לבצע הוצאת פוליפ שכזה עם מיניהיסטרוסקופ ללא הרחבת הצוואר במתכונת מרפאתית וללא הרדמה. אשמח לעזור לך, בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

29/08/2013 | 23:44 | מאת: נטע

לאחר היסטרו. אבחנתית טראומטית לא נראה לי שמתאים לעשות בהרדמה מקומית. מה גם שלא ילדתי והובחן שצוואר הרחם צר מאוד. האם אתה מופיע ברשימת הרופאים בהסדר עם קופח מאוחדת ? ואם כן היכן אתה מבצע את ההיסטרו. הניתוחית? ושאלה אחרונה מהי השיטה הכי טובה להוצאת פוליפ של 9 ממ, בלייזר, בחום, בחיתוך או בשאיבה ? תודה רבה מראש

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית