היסטרוסקופיה אבחנתית - מודאגת

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

26/08/2013 | 11:24 | מאת: שרה

שלום ד"ר. לאחרונה ביצעתי היסטרוסקופיה אבחנתית והתגלה פוליפ בגודל של 1.5 ס"מ בחלל הרחם האחורי. ל א נלקחה ביופסיה ועל כך אני מודאגת. המלצתו של הרופא היתה: בהיעדר סימפטומים ניתן גם לעקוב שיגרתית. עלי לציין שאין לי כאבים ואין לי דימום. אבקש המלצה נוספת שלך. תודה

הי שרה, בת כמה את? האם היה דימום וסתי כבד? בין וסתי, את במנפאוזה? הסבירות לממאירות בפוליפים נעה בין 1-1.5% בשנות הפוריות לפי מחקרים ישראלים, ועד 10% ויותר בנשים בגיל המנפאוזה הוצאת הפוליפ פעולה פשוטה הניתנת לביצוע גם במרפאה ללא הרדמה בחלק מהמקרים. אשמח לעזור לך, בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

28/08/2013 | 10:47 | מאת: שרה

לשאלתך ד"ר אני בת 62. עם רקע לבבי של אנגינה פקטוריס וספזס של עורקי הלב. האם זה יכול למנוע את הוצאת הפוליפ במרפאה או עלי להיות בהשגחה צמודה יותר בבית החולים?

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית