היסטרוסקופיה לאחר 2 הפלות נידחות

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

15/09/2013 | 00:18 | מאת: שני

שלום רב ד"ר, בת 30, ללא ילדים. עברתי 2 היריונות שהסתיימו בהפלה נידחת (שבוע 9, 10). בהפלה האחרונה עברתי גרידה ובה נמצא רושם למחיצה ברחם. כחלק מבירור הפלות חוזרות הומלץ בין היתר לעבור היסטרוסקופיה אבחניתית. מאד חוששת מההליך הרפואי ומהכאב. אשמח למידע אמין בנושא.האם יש צורך להרדמה מלאה או רק מקומית? האם ההליך כואב? מתלבטת האם לעשות דרך קופ"ח בה אעשה אבחנתית בנפרד ורק אם יהיו ממצאים אקבל הפניה לניתוחית או דרך הפרטי, שם אם מגלים ממצאים אפשר ישר לעשות היסטרוסקופיה ניתוחית. האם הבדיקה (האבחנתית) כואבת ומה עדיף איזו הרדמה? האם בכל מצב שתמצא מחיצה רצוי לעבור ניתוחית? מה דעתך בנושא. שני

שני שלום רב, נושא הטיפול במחיצה הוא מרכב ועתיר בויכוחים בין רופאי הנשים. אין ספק שאם יש מחיצה משמעותית (מעבר ל-30% מהרחם והיו 2 הפלות ואין הסבר אחר יש לקול בחיוב לפתוח המחיצה. בידיים מנוסות הניתוח פשוט. אפשר לבצע בקופ" , בבי"ח ואצל רופאים מומחים שהיסטרוסקופיה הוא עיסוקם העיקרי. הבדיקה האבחנתית לא אמוןרה לכאוב כלל ואינה דורשת כל סוג של הרדמה ומתבצעת במרפאת הרופא. במקרים מסוימים ניתן באותו מעמד לבצע גם פתיחה של המחיצה באותו מעמד, אפשרות כזאת לדוגמה אפשרית במרפאתי. אשמח לעזור לך, בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית