היסטרוסקופיה ניתוחית

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

30/09/2013 | 08:19 | מאת: רינת

שלום רב, אני בת 33, נשואה + 1. נכנסתי להריון הקודם באופן טבעי לפני כ4 וחצי שנים. כעת מנסה להיכנס להריון קרוב לשנה. לאחר בדיקות הורמונאליות, בדיקת זרע וצילום רחם הופניתי להיסטרוסקופיה ניתוחית להסרת פוליפ שנמצא ברחם. שמעתי שאחרי צילום רחם יש סיכוי גבוה להיכנס להריון.את צילום הרחם ביצעתי ביום ה- 15 של המחזור הקודם, כך ש"פיספסתי" את מועד הביוץ הקודם. שאלתי היא האם כדאי להמתין ולנסות החודש להיכנס להריון באופן טבעי היות והסיכויים גוברים אחרי צילום רחם, או שבכל מקרה כדאי להסיר את הפוליפ? במידה ואכנס להריון באופן טבעי, האם הפוליפ עלול להפריע לעובר בעת ההריון? (הערה: נכון להיום אין דימום מהפוליפ) אודה לתשובתך הדחופה.

30/09/2013 | 11:55 | מאת: רינת

ועוד שאלה: האם ניתן לעשות את ההליך של הסרת הפוליפ ללא הרדמה כללית?

רינה שלום, הוצאת הפוליפ היא פעולה פשוטה, תלוי בגודל הפוליפ ניתן בחלק מהמקרים להוציאו ללא הרדמה, היות ואינך מצליחה להרות למרות שהפוליפ אינו גורם לדימומים יש הגיון להוציאו בכדי לשפר סיכויי הצלחת הריון. אשמח לעזור לך, בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית