הוצאת חלק של שליה לאחר לידה

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

01/10/2013 | 09:55 | מאת: דימה

שלום רב, אשתי ילדה לפני כ-7 שבועות. אתמול בביקור מעכב שגרתי אחרי הלידה, נמצא בבדיקת US כי נותר ברחמה חלק של שליה בגודל 24*38 ממ'. יש לה דימומים, אם כי לא חזקים במיוחד. הרופא הפנה אותה להיסטרוסקופיה ניתוחית ולצערנו יצא לחופשה. מספר שאלות: 1. מה רמת הדחיפות של הניתוח (לרוץ לציון או לקבוע תור בתהליך מסודר לרופא באופן פרטי, שעלול לקחת שבוע - שבועיים)? 2. היא מניקה ונורא פוחדת להספיק את ההנקה. בהקשר זה, מהו תהליך ההכנה לניתוח ומהו זמן ההתאוששות לאחריו, במידה ויוכל לפגוע בתהליך הנקה סדיר? 3. האםן חייבים הרדמה כללית? בתודה רבה מראש על התשובות, דימה

דימה שלום רב, הוצאת שאריות השיליה היא פעולה דחופה, יש לבצע בהקדם משום שעלול להווצר זיהום, דימום או הידבקויות שיפריעו בעתיד להריונות נוספים. אשמח לעזור לך, בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית