ביופסיה ללא הצלחה

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

24/10/2013 | 21:13 | מאת: Shimshia

שלום אני בת 56 והתגלתה לי רירית רחם מעובה ( בין 9-12 תלוי בבדיקה) באולטרסאונד ( לפני כל ביקור אצל הרופא אני מבצעת אולטרסאונד). לפני כחצי שנה עשו לי ניסיון לביופסיה בעקבות הממצא הנל אך הדבר לא צלח כיוון ויש לי שרירן אשר מונע כניסה לרחם.חשוב לציין כי הניסיונות לבצע את הביופסיה הנל כואבים לי מאוד וגורמים לי סבל רב. הרופא טען כי כיוון ואין לי דימום ניתן להמתין 3 חודשים, לאחר 3 חודשים הדבר חזר על עצמו שוב פעם. כעת עברה כבר חצי שנה ושוב הייתי אצל הרופא ואותו הסיפור חזר על עצמו... האם חשוב לבצע את הביופסיה למרות שאין דימום? האם ניתן לבצע הרדמה או טשטוש עמ לבצע את הביופסיה? בברכה שימשיה

שלום לך, ניתן לבצע ברדמה מקומית, וניתן גן לבצע ביופסיה עם היסטרוסקופ (סיב אופטי מזערי) המאפשר ביצוע הפעולה במרפאה ללא צורך בהרדמה או כניסה לחדר הניתוח. אשמח לעזור לך, בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית