מיומות ברחם

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

01/11/2013 | 11:35 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 45, יש לי שתי מיומות סירוזית ברחם בגודל 16 שבועות הרון, שאלות? האם אפשר להוציא את המיומות מהרחם בכל דרך אפשרית אפילו אם צריך לפורר אותן? אם המיומות ימשיכו לגדול הם יכולים ללחוץ או לעטוף או להזיק לאיברים פנימיים כגון: מעיים, כליות ועוד? אם כן האם אפשר לראות אם יש בעיה ב mri אגן או ב mri אגן ובטן? תודה רבה,

מיכל שלום, לפי התיאור הרחם אכן גדולה, קרוב לוודאי שניתן יהיה להוציא המיומות בלפרוסקופיה (ללא פתיחת הבטן), אי הוצאת המיומות לא יגרום נזק לאיברים אחרים, אלא עלול לגרום לחץ על שלפוחית השתן : תכיפות ודחיפות בהטלת שתן, או לחץ על מערכת העיכול. ההחלטה האם לנתח צריכה להיות מענה לשאלה האם יש אינדיקציה? כאבים, דימום, נפיחות בבטן ועוד. אשמח לעזור לך, בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית