הסרת מחיצה אחרי הפלה בשבוע 21

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

13/06/2023 | 13:02 | מאת: דנה

שלום, בשנת 2020 אחרי בירור הפלות נאמר לי שיש לי מחיצה, הורדתי את המחיצה בשתי פעולות של היסטרו ניתוחית וכעבור כשנה ניכנסתי להריון תקין וילדתי בניתוח קיסרי עקב מצב עכוז. לפני כחודשיים הפלה בשבוע 21 ואחרי בירור נאמר לי שיש לי מחיצה עבה מאזור הפונדוס לאורך 2/3 מהרחם שמחלקת את הרחם לשניים הורדתי אותה לפני מספר ימים בהיסטרו ניתוחית. האם מחיצה ברחם יכולה להיווצר שוב? יצא לי לקרוא לא מעט על הפלות מאוחרות שקרו בעקבות מחיצה? עברתי בעבר מספר גרידות עברתי 3 פעמים הסרת מחיצה יחד עם הפעם הזו. אני נורא מוטרדת מהצטלקות הרחם. האם הסרת מחיצה מצלקת את הרחם? מחכה לביקורת של ההסיטרו האבחנתי על מנת להבין שהפעולה עברה בהצלחה. אני בטיםולי ivf וצריכה לעשות שאיבה, מתי לדעתך אני יכולה לחזור לבצע שאיבה? מתי בכלל אוכל לחזור לטיפולים?

אכן מהלך לא רגיל, יש לברר עם המנתחים מדוע נדרשו 3 ניתוחים לפתיחת מחיצה. לאחר היסטרוסקופיה אבחנתי תקינה אפשר להמשיך בטיפולים. בהצלחה!

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית