שינויי אקג וכאבים בחזה

דיון מתוך פורום  לב האישה

08/04/2024 | 22:27 | מאת: טולי

לד״ר פורטר שלום רב אני מנסה להתחקות אחר הבנה של אירוע קשה שחוויתי לפני כארבע שנים. במסגרתו חוויתי כאבים קשים ביותר ודוקרים בחזה וקושי חריף לנשום במשך שעות. היות שהייתי בת 39 לא העליתי בדעתי שייתכן ומדובר בתופעה לבבית. כמו כן לא שיתפתי בכך איש בזמן אמת.. מה שהיה טעות גדולה… לאחר ארבעה ימים של חולשה מסיבית פניתי למיון, התקשיתי להסביר לצוות בצורה מסודרת את האירוע שחוויתי בשל חולשה ובהלה ממצבי. עברתי בדיקות כלליות ובין היתר אק״ג- שם הודגמו שינויי t-st בלידים לטרלים. נבדק טרופונין ויצא שלילי. שוחררתי לביתי עם אמירה שייתכן שזה האק״ג הרגיל שלי, הגם שזכרתי שבעבר עברתי אקג תקין. כעבור כחודשיים של חולשה מסיבית התחלתי להתאושש. לימים מצאתי את בדיקות האק״ג שקדמו לאירוע והן היו תקינות לחלוטין. כמו כן כחצי שנה לאחר האירוע עברתי אק״ג שאף הוא היה תקין. לימים נאמר לי בייעוץ קרדיולוגי כי ייתכן שהיה מדובר בטקצובו או בתסחיף קריש מהראות ללב (אכן עברתי אירוע לחץ חריף יום לפני האירוע, אך האירוע עצמו התרחש מתוך שינה, כאשר הייתי נינוחה ואירוע הלחץ עצמו כבר חלף ולא הדאיג. התעוררתי שכן לא יכולתי לנשום וסבלתי מכאבים קשים… הסיבה למחשבה על התסחיף הייתה כי סבלתי מקוצר נשימה חריג מספר פעמים כשבועיים לפני כן, דבר אשר מעולם לא אירע לפני כן או בהמשך חיי, אשר התעלמתי ממנו ולא בדקתי לצערי… ) . אני חווה צער רב על הפניה המאוחרת שלי למיון ובעיקר על החוויה כי לעולם לא אדע מה הדבר הזה אשר אירע לי.. האם ישנה דרך לשער או להעריך מהו האירוע אשר התרחש? מודה לך מאוד טולי

מצטערת על התחושות שאת חווה אין לי כל דרך להאעריך מה היה הארוע אותו חשת

מנהל פורום לב האישה