קשישה חרדתית עם 14% פעימות מוקדמות

דיון מתוך פורום  לב האישה

20/05/2024 | 20:28 | מאת: רוז

קשישה חרדתית כבת 80, מטופלת בסטטינים, בדיקות דם שגרתיות תקינות. ברנטגן רואים את כפתור האאורטה כעיגול סימטרי בוהק. שני ההורים נפטרו ממחלות לב וכלי דם אחרי גיל 60. ברקע קורונה קלה לראשונה בדצמבר לאחר כל החיסונים שטופלה בפקסלוביד. הולטר אק"ג חדש: סיכום פענוח: משך הבדיקה: שעות: 47 דקות: .44 קצב בסיסי סינוס שנע בין 55 ל- 90 לדקה (70 בממוצע). הודגמו קטעים של ברדיקרדיה עד 37 לדקה כביטוי ל-BIGEMINY ATRIAL BLOCKED. הפרעות קצב על חדריות: APB שכיחים, ממוצע לשעה - 577 כולל APB COUPLETS. סה"כ APB כ- 14% מה-TOTAL BEATS. הודגמו 28 קטעים של SVT - עד 9 פעימות, בתדירות עד 143 לדקה. הפרעות קצב חדריות: 1 - COUPLET VPB. אקו לב מלפני שנה: NORMAL LEFT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION NORMAL RIGHT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION MITRAL ANNULUS CALCIFICATION MILD MITRAL REGURGITATION MILD AORTIC REGURGITATION MILD TRICUSPID REGURGITATION, TIG - 30 MMHG ל"ד תקין בד"כ אך מעת לעת ישנם אירועים של יל"ד עד כ-200 סיסטולי עקב חרדות שחולפים בתוך כמה שעות, מסרבת לבצע הולטר ל"ד.

את מבקשת יעוץ למעשה וזו אינה מטרת פורום וירטואלי אנא פני ליעוץ

מנהל פורום לב האישה