מעקב אקו לב לאחר תסחיף ריאתי

דיון מתוך פורום  לב האישה

10/06/2024 | 21:08 | מאת: שמעון

שלום רב ותודה מראש על המענה. אשה בת 66, כארבעה חודשים לאחר תסחיף ריאתי, מטופלת באליקוויס. כחלק מהמעקב ביצעה אקו לב. נודה להיתייחסותך אודות הבדיקה. ובפרט להפרעה דיאסטולית דרגה 1 (סובלת מיתר לחץ דם ומטופלת באוקספורג') תאריך הבדיקה: 10/06/2024 בוצע ע״י: אריפוב פרנגיז תוצאה ערך נורמלי למבוגר אאורטה עולה: 32 מ״מ 21-34 שורש האאורטה: 31 מ״מ 20-37 פרוזדור שמאלי )D-2( 35 מ״מ 19-40 שטח הפרוזדור השמאלי )CV 4( 19 מ״מ 16-18 קוטר חדר שמאלי בזמן סיסטולה: 28 מ״מ 23-40 קוטר חדר שמאלי בזמן דיאסטולה: 44 מ״מ 35-54 עובי המחיצה בין חדרית: 9 מ״מ 06-11 עובי דופן אחורית: 9 מ״מ 06-11 מקטע פליטה מוערך של חדר שמאל: 55-64 מבנה: תקין דופלר: אי ספיקה מינימלית E: 53 cm/sec A: 60 cm/sec Deceleration: 263 msec זרימה מיטרלית דופלר צבעוני: אי ספיקה מינימלית מפל לחצים סיסטולי: 19 ממ"כ לחץ מוערך בעליה הימנית: 5 ממ"כ לחץ דם ריאתי סיסטולי מוערך: 24 ממ"כ הוריד החלול התחתון IVC: תקין סיבת הבדיקה: הערכת מצב לב מסתם מיטרלי מסתם טריקוספידלי סיכום: חדר שמאל בגודל תקין, עובי הדפנות תקין, התכוצותו הגלובלית והאיזורית תקינה. מקטע פליטה מוערך~%60. הפרעה דיאסטולית דרגה I. חדר ימין תקין בגודלו ותפקודו. עליות תקינות. אאורטה עולה ברוחב תקין. ללא נוזל פריקרדיאלי. מבנה המסתמים תקין. אי ספיקה מיטרלית וטריקוספידלית מינימלית. לחץ דם ריאתי תקין.

בדיקה תקינה הפרעה דיאסטולית דרגה 1 הינה ביטוי לגיל ושכיחה ואינה מבטאת בעיה רואית , אינה קשורה לתסחיף אגב

מנהל פורום לב האישה