שאלה דחופה - ילד בן 9

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

09/05/2014 | 16:16 | מאת: דניאלה

שלום רב, מיזה כחודש, בני מתלונן על כאבי בטן באיזור הבטן העליונה, תחושה שהבטן שורפת. לרוב הכאבים מופיעים בלילה, היה מתעורר עם כאבי בטן וקשיי נשימה. פנינו לרופא גסטרו, זאת לאחר שרופא הילדים לא מצא דבר. בדיקות דם הראו שקיעה גבוהה, על מצב של דלקת בגוף. בני סובל מסטרפטוקוק חוזר, בשנה האחרונה קיבל 8 פעמים את החיידק. הרופא אמר שהשקיעה כנראה נובעת מסוף המחלה (למרות שבפעם האחרונה החיידק הופיע לפני כחודשיים וחצי) רופא גסטרו אבחן שכנראה יש לו ריפלוקס. קיבל תרופה. מאז הפסיק להתלונן על כאבי בטן. ישן לילה שלם מבלי שהכאב יעיר אותו. אתמול עשינו בדיקות דם חוזרות: הבדיקות הראות את התוצאות הבאות תוצאות חריגות של: EOSINPHILS% התוצאה היא 5.6 כאשר הערך הגבוה הוא 5. ESR 22 כאשר הערך הגבוה הוא 10 AMYLASE B 149 כאשר הערך הגבוה הוא 100 GGT 17 כאשר הערך הגבןהה הוא 16 שאר הערכים תקינים בנוסף נשלחנו לאולטרה סאונד - טרם הגיע תורנו. למרות שהוא מרגיש הרבה יותר, אני ממש מודאגת. על מה יכולות להעיד התוצאות. התור שלנו לרופא רק בעוד חודש. אודה לך על תשובתך המהירה דניאלה

14/05/2014 | 11:43 | מאת: דניאלה

שלום ד"ר בהמשך לשאלתי, היום קיבלנו תשובה נוספת של בדיקת דם ליפז - הערך יצא גבוה 212, כאשר הערך הוא עד 60. בנוסף, בדיקת U.S בטן הראה שיש לו שינויים קלים הלבלב : אי סדרות קלה ב גבול הקדמי של ראש , זנב הלבלב לא הדגם אופטימלי עקב ריבוי גזים. האם השינויים האלו נובעים בגלל הדלקת? עלי לציין שהוא כבר לא מתלונן על כאבי בטן, תאבונו חזר. אודה לך תשובתך המקצועית. דניאלה

שלום חשוד לזלקת קלה בלבלב ממליץ על יעוץ גסטרו ילדים. דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים