שאלה -בבקשה .
דיון מתוך פורום רפואה ומשפט
לכבוד : ד'ר רן לין . שלום-רב , ד'ר כבר חמש שנים שאני מקבל קיצבת נכות כללית ממ"לל בשל היותי סובל ממחלת עור - בליווי תופעות עוריות קשות אני נימצא במעקב רפואי מקבל טיפול רפואי ומבצע - בדיקות באופן קבוע -ואחרים על פי החלטת הרופא המטפל ., ד'ר אני סובל מ: PSORISIS עם נגעים "בשלים" רוב הזמן בחלקים גדולים בגוף - כל זאת למרות הטיפולים , ד'ר אני מבקש לנסות ולהבין בעזרתך את הסוגייה הבאה : מזה חמש שנים (ועד היום) שאני מקבל בשל מצבי הרפואי קיצבת נכות בגוב'ה 75%- * באיזה שלב מאשרים מתן קיצבת נכות קבועה ? **למעשה מה ההבדל בין נכות קבועה -לנכות יציבה -מול מה שאושר לי ? -אני מבקש להודות מראש , בתודה ובברכה - שי .
שמתי לב שעורך הדין זה מבין מאוד בדיני ביטוח לאומי - ואשמח שיאיר את עיננו במקרה הזה. אישית לא שאתחמק מעיון בו וניסיון לענות כנ"ל
אינני מכיר את המונח "נכות קבועה" מתקנות המל"ל. "נכות יציבה" היא למעשה נכות קבועה. אולם, על פי חוק הביטוח הלאומי זכותו של המל"ל להזמינך מדי פעם לבדיקה מחדש גם אם נקבעה לך "נכות יציבה". השיקול המוביל בקביעת "נכות זמנית" מול "נכות יציבה" הוא שיקול רפואי-מקצועי כי מצבך אינו יציב וקרוב לודאי שישתנה (אם לחומרה ואם לטובה) בעתיד הקרוב. לכן, הועדה הרפואית קובעת נכות עתידית עד לתאריך מסויים ובאותו מועד (או בסמוך לו) נבדקת דרגת הנכות שנית (ולפעמים שלישית, רביעית וכו'). לעומת זאת, כאשר נקבעת "נכות יציבה" אין מציינים לצידה מועד סיום אלא מועד התחלה בלבד. אם וכאשר המל"ל (בדרך כלל לאחר יעוץ מקצועי פנימי) מחליט לבדוק שנית את דרגת נכותך, תקבל הזמנה לועדה וזו תאשר את דרגת הנכות הקודמת או תשנה אותה. מכאן גם ניתן להבין כי אין שלב מסויים בו קובעים "נכות יציבה" וזו נקבעת על פי השיקולים המקצועיים של חברי הועדה הרפואית רק כאשר לדעתם לא צפוי שינוי בעתיד הנראה לעין בדרגת הנכות. אני מקווה שזה עונה לשאלותיך.