דליפה משתלי סיליקון - האם כתוצאה מרשלנות ?
דיון מתוך פורום רפואה ומשפט
שלום רב, עברתי ניתוחים לשיקום חזה לאחר כריתה, ע"י שתלים מסיליקון. לאחר מספר שנים אירעה דליפה מהשתלים. כל השנים לאחר הניתוחים לא זומנתי לבדיקות מעקב. עכשיו כאשר יש את הדליפה מהשתלים, אני מבקשת לדעת : א. האם יש גורם של רשלנות מצד בית החולים, שלא זימן אותי, לבדיקות מעקב ? גם לא, לאחר שיידעו שיש דליפה מהשתלים, לא זימנו אותי להמשך מעקב ? ב. האם יש הוראות של משרד הבריאות, לבדיקות מעקב, לאחר שיקום חזה, ואם כן באיזה תדירות ? ג. מהן ההשלכות והאפשרויות, לתגובה שלילית בגוף עקב פיזור הסיליקון מהשתלים ? האם יש מחקרים ומידע נוסף על כך ? ד. האם אני יכולה למצוא, רופא פלסטיקאי, שיכין לי חוות דעת רפואית על כל התהליך ? בתודה, ברכה.
נושא סבוך בארצות הברית יש תביעה ייצוגית בעניין השאלה היא איזה סוג שתל את מדברת -= האם הסיליקון היה סגור או לא. בכל מקרה אכן קיימת אחריות על מהנתח ובית החולים והחברה המייצרת. - ואין לי ספק שכדאי לך להזיג חוות דעת ולהחליט על כיווני דרך. אבל - האם נעשה תיקון? האם כרגע הטוצא השתל והעניין סודר? האם נשאר נזק? כמובן אפשר יהיה לדבר על נזק עתידי. אבל זה נושא נפרד. כאמור - ישנה תביעה ייצוגית רבת היקף בעניין
שלום רב לד"ר רן לין, תודה על תשובתך. בהמשך לתשובתך, הנני מצרפת אינפורמציה נוספת, ומבקשת את עצתך: א. השתל היה סגור ב"קפסולה". ב. לא נעשה תיקון, אלא לפני כ - 8 חודשים השתל הוצא, ויש נזק עקב דליפת הסיליקון. ג. הנזק העיקרי הוא, לחץ על "קלויקולה" (נוצרה "גרנולומה" ליד עצם הבריח), וזה לוחץ על העצב וכלי הדם, שגורמים לאובדן הכרה ריגעי מידי פעם, וכמו כן חוסר תחושה ביד ימין. לפי בדיקות רופאים (יש לי מסמכים בנידון), לא ניתן לנתח את המקום ולנקות הסיליקון, מחשש לפגיעה בעצב ובכלי הדם, כלומר לפי דברי הרופאים הנזק הוא בלתי הפיך. יש לי גם השפעות נוספות, שאפרט לפי הצורך. ד"ר לין, האם אתה יכול להפנות אותי בבקשה, לרופא פלסטיקאי להכנת חוות דעת רפואית ? בתודה, ברכה.