טינטון והפרעה נפשית

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

21/02/2003 | 14:10 | מאת: עמית

נקבע לי 11% זמנית (לפני כשנה ועד 9/03 לאחר מספר חודשים התחלתי להרגיש דיכאון ולא יכולתי להתרכז ולישון טוב בלילה בגלל כל הצפצופים האלה.לפני כחודש הגשתי מכתב החמרה (על הדיכאון-סעיף 34) ונעניתי בתשובה שקיבלתי מועד לועדה. שאלותי : א) האם עצם זה שיש לי ועדה זה אומר שקצין התגמולים הכיר בקשר לטנטון ובאחריות הצבא לדיכאון? ב) האם יש סיכוי שכבר עכשיו יתנו לי לצמיתות על הטנטון? ג) אם התשובה שלילית האם יתכן מצב בו יתנו על נפשי 10% קבוע ועל הטנטון 11% זמני? (שהרי אחד קשור בשני) בתודה מראש על תשובתכם

21/02/2003 | 15:28 | מאת: טליה

מועד לועדה פירושו שועדה תבדוק אותך ותמליץ לקצין התגמולים אם להכיר בכך או לא כהחמרה. מבחינת הקביעות הזמניות או קבועות - כל ואריאציה אפשרית. יתכן שיוכר שהדכאון קשור לטנטון אבל שהוא למשל ניתן לטיפול תרופתי ולכן זמני. אותו דבר ביחס לטינטון עצמו. הכל יכול להיות.

קרוב לודאי שהועדה היא על החמרה - של המצב הנפשי שביקשת - הועדה תקבע אם אכן חלה החמרה אם לאו. - היא קבלה אישור מקצין התגמולים לקבוע בעניין לגבי הטנטון- אתה צריך ועדה של א.א.ג - ואני חושב שאתה צריך תקנה 9 - ולא סתם החמרה.

23/02/2003 | 13:57 | מאת: ברוך

שלום לך עמית, התשובה לשאלתך מורכבת, ותלויה במצבך ובמה שהינך מוכר. 1. אם אני מבין נכון, הרי שאתה מוכר על פגיעה בשמיעה עם טינטון. מכיון שמכירים בטינטון בנוסף לליקוי שמיעה בתחום הדיבור. דרך אגב על הטינטון נקבעים 10% נכות, והשאר הם על הליקוי בשמיעה. 2. אתה פנית לדבריך, וביקשת החמרה עקב הדיכאון לפי תקנה 34. להלן הערות: א. הזימון שלך לוועדה רפואית הוא לפי תקנה 9 (כפי שהבהיר לך בתשובתו מנהל הפורום ד"ר לין). תקנה 9 דנה בנכות מוסבת שקצין התגמולים יכול להכיר בה, עקב כך שהנכות הנוספת נגרמה, עקב הפגימה שעליה אתה מוכר כבר ע"י קצין התגמולים. ב. עצם הזימון שלך לוועדה רפואית, לא אומר כי קצין התגמולים הכיר כבר בנכות הנפשית , שאתה טוען שהיא עקב הטינטון שלך. קצין התגמולים יכול להפנות אותך לוועדה רפואית לפי תקנה 9 , כאשר הוא יכול לתת מינוי לוועדה לקבוע האם הנכות המוסבת היא כתוצאה מהנכות שעליה אתה מוכר. ג. בדרך כלל כאשר אתה מוזמן לוועדה רפואית לפי תקנה 9 , בוועדה צריך לשבת לפחות רופא אחד שתחום התמחותו היא הנכות המוכרת שלך, במקרה שלך זה רופא א.א.ג. בנוסף מכיוון שאתה טוען לנכות נפשית עקב הטינטון, שעליו הינך מוכר, אזי קרוב לוודאי שישב בוועדה גם רופא פסיכיאטר. ד. מכיוון שהוועדה שהינך מוזמן אליה , היא וועדה רפואית, בסמכותה לקבוע גם באחוזים הזמניים שנקבעו לך. כלומר יכול להיות במקרה הטוב שיקבעו כי אחוזי הנכות 11% הינם לצמיתות\קבועים, ובמקרה הגרוע לשנותם - ואף להפחיתם. ה. אתה צריך להגיע מוכן לוועדה הרפואית. כלומר: 1) אתה צריך להביא את כל המסמכים הרפואיים שברשותך, ורצוי מאד גם מסמכים עכשווים, מהזמן האחרון (תביא איתך לוועדה צילום המסמכים, גם אם מסרת אותם קודם לכן), כבר היו מקרים שמסמכים "נעלמו" או לא הגיעו לוועדה. 2) בנושא הנכות הנפשית, תביא מסמכים על טיפול תרופתי שהינך מקבל, ומסמכים של רופאים בנידון, המציינים את מצבך הרפואי. 3) בוועדה חייב אתה לומר אך ורק אמת. אבל תזכור לומר את הכל, כלומר כל מה שאתה סובל ממנו : ירידה בשמיעה, טינטון, והסבר על מצבך כיצד אתה מרגיש בנושא הנפשי. חשוב שתציין איך הנ"ל גורם להפרעה בתיפקוד שלך , שלפי זה קובעים את אחוזי הנכות. לדוגמא, במידה ויש לך הפרעות שינה בגלל הטינטון, ואתה עייף , קשה לך בריכוז וכו'. אם כואב לך משהו, חשוב לציין זאת, אך לא להסתפק בזה, אלא להסביר כיצד זה משפיע על הירידה בתיפקוד שלך. 4) עצם הבאת המסמכים בנושא הנפשי, לא תמיד מספיקים, כיוון שלפי תקנה 34 - "דרגת הנכות הקבועה לצד פגימה גופנית כוללת גם את הנכות הנפשית הנובעת ממנה. אולם אם מצאה הוועדה הרפואית כי התגובה הנפשית חורגת בעוצמתה מזו ההולמת את אותה פגימה, רשאית היא לקבוע דרגת נכות נוספת עבור הפגימה הנפשית". רצוי מאד אם הינך יכול, להביא "תעודה רפואית" או במקרה החמור חוות דעת רפואית של רופא א.א.ג. או פסיכיאטר, שיסביר את מצבך הרפואי על סמך בדיקה ומסמכים רפואיים, חשוב מאד שהרופא יכתוב על סמך יידע רפואי, כי יידוע על הקשר בין טינטון לדכאון לדוגמא בספרו של פרופ' שולמן TINNITUS ,ולבסוף יציין את אחוזי הנכות שהוא קובע לך לפי תקנה 34, תוך ציון מספר התקנה. במקרה כזה שהבאת "תעודה רפואית" לפחות, הוועדה חייבת להתייחס לנאמר בה, ולנמק אם היא דוחה את תביעתך, ומדוע ? בברכה, ברוך.

מנהל פורום רפואה ומשפט