חיסיון רפואי

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

05/07/2003 | 21:26 | מאת: רונן

האם רשאי מטפל מוסמך להעביר מידע אודות מטופל שלו הכולל אבחנה רפואית לגורמים מוסמכים (פקיד סעד) מבלי שהתקבל כתב ויתור סודיות מצד המטופל או לחילופין צו בית משפט המורה על כך. פרטים כללים:בעקבות סכסוך גירושין בו אני מצוי הופנתה בקשה מטעם בית המשפט לפקיד הסעד על מנת שיערוך תסקיר. במסגרת התסקיר פנה פקיד הסעד לגורם טיפולי עמו היו לי 5 מפגשים ביוזמתי כשנה טרם הסכסוך. במסגרת המפגשים שלי עמו לא ניתנה לי כל אבחנה רפואית. פקיד הסעד פנה אל המטפל ביוזמתו ללא צו בית משפט המורה על גילוי מידע, וללא כתב ויתור סודיות ממני.המטפל סיפק לפקיד הסעד את המידע המבוקש כולל אבחנה רפואית שכאמור לעיל זו היתה הפעם הראשונה שנחשפתי אליה. אציין כי מאז המפגשים ביננו ועד לגילוי המידע חלפו כ-14 חודשים בהם לא היה ביננו כל קשר. אודה על תשובתך המהירה תודה רונן

06/07/2003 | 10:17 | מאת: טליה

לפקיד סעד סמכויות על פי חוק לדרוש מידע לצורך עריכת תסקיר, לפי סעיף 3 לחוק הסעד (סדרי דין בעניני קטינים חולי-נפש ונעדרים) - "נצטווה פקיד-סעד כאמור בסעיף 2, רשאי הוא, לצורך הכנת תסקירו, להיכנס לכל מקום בו נמצא או עשוי להימצא הקטין .... ולחקור כל אדם שהוא סבור שיש לו ידיעות הנוגעות לקטין ..., וחייב הנחקר לענות לפקיד הסעד תשובות כנות ומלאות, אך אין הוא חייב לעשות כן אם התשובה עלולה לגולל עליו אשמה פלילית."

השאלה הנשאלת תמיד היא - מידתיות העניין. האם פקיד הסעד יכול לדרוש לראות או לצלם מסמכים הנוגעים לעניין או רק לבצע תשאול וקבלת חוות דעת המסתמכת עליהם מהגורמים המטפלים. - בצורה ראוייה כמובן.

מנהל פורום רפואה ומשפט