זכויות החולה
דיון מתוך פורום רפואה ומשפט
האם רשאי איש צוות רפואי לזמן את משטרת ישראל לעזור במאמצי שכנוע של חולה שלהערכת איש הצוות קיים צורך לפנותו לב"ח והנ"ל מסרב? עלי לציין שלא מדובר בסיטואציה של "סכנת חיים מיידית". האם הזמנת סיוע מסוג זה אינה פוגעת בזכויותיו של החולה ?והאם קיימת אפשרות לתביעת איש הצוות מצדו של החולה בשל הפרת זכויות?
החוק בסעיף ;15(2) מדבר על אפשרות של טיפול ללא הסכמת המטופל אולם במספר התניות של ועדת אתיקה ועוד - ובמקרה הזה כמובן אינו מתמלא. לעומת זאת בהיבט הנורמטיבי של החוק - החולה זכאי לטיפול רפואי דחוף. והמטפל צריך להעניק לו את הטיפול הזה כמיטב יכולתו - וכאן יכול לבוא המקרה בחשבון אם נפרש את הסעיף הראשון של החוק הנ"ל. חזקה על הצוות הרפואי שאם נזקק לעזרת החוק כדי לקחת את החולה לבית החולים היה צורך בכך- ואם כמובן יגיע הדבר לפתחו של בית המשפט הוא יצטרך להוכיח שאכן עשה זאת כדי להציל את החולה ולשם כך נזקק לכל אשר היה לעיל ידו. מהצד השני ישנה כמובן הבעייה האתית של החלטת החולה שלא לקבל את הטיפול הרפואי - שייתכן שהיא זו שתזכה בבית המשפט כשיידון הדבר.
למה יש לי הרגשה שיש בסיפור יותר ממה ששיר מספר/ת לנו?
ד"ר לין תודה עבור התשובה!! ברצוני לחדד את השאלה: האם בנקיטת צעד כגון הזמנת משטרה לטובת שכנוע החולה להתפנות לביה"ח לא מסתכן הצוות בהפרת סעיפים בחוק זכויות החולה למשל הזכות לסודיות רפואית ע"י חשיפת גורמים לא מוסמכים למצבו של החולה? אני מדגיש שאין מדובר בחולה הנמצא במצב "מסכן חיים מיידי"