תביעת מקום עבודה בעיקבות לופוס

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

20/01/2004 | 22:58 | מאת: אורטל זיו

שלום לכולם. אני חולת לופוס כשלוש שנים, הלופוס מתבטא אצלי בפרקים בכל חלקי הגוף, בנשירת שיער ובפצעים על כפות הידיים והרגליים. עבדתי מאז שחרורי מהצבא בשנת 98 במרכז שירות לקוחות של חברה סלולרית, עבודה רבה ומאומצת, כ-11 שעות בממוצע כל יום ורק כחצי שעה הפסקת אוכל בצהריים , עבודה תחת תנאי לחץ רב. שנה וחצי מתחילת עבודתי התחלתי לקבל התקפי חרדה, בתחילה לא ידעתי מה זה וכל פעם שזה קרה הזמינו לי אמבולנס ופינוי לבית החולים ורק לאחר מכן התברר לי שזה כנראה נפשי, ניסיתי כל מיני שיטות אלטרנטיביות וכשזה גם לא עזר ניגשתי לטיפול פסיכלוגי למשך 4 חודשים ואז עזבתי, התקפי החרדה לא פסקו אך בכל פעם שזה קרה הצלחתי להתמודד עם ההתקף ולהרגיע את עצמי לבד. אני חייבת לציין כי היום אני איני סובלת מהתקפי חרדה אך עדיין לא מסוגלת לעשות דברים לבד כמו נסיעות מחוץ לעיר או להיות לבד פן זה יקרה לי שוב. לאחר שנתיים התחלתי להרגיש עייפות נוראית וכמעט ולא הצלחתי לתפקד, אך בכל זאת המשכתי להגיע לעבודה ועבדתי אותו מספר שעות. לאחר מכן התחילה נשירת השיער וכאבי הפרקים. עשיתי בדיקות דם והרופאת משפחה שלחה אותי לאיבחון אצל ראומטולוג שקבע כי יש לי לופוס. הטיפול שהוא נתן לי היה פלקוניל וויוקס ואם הפלקווניל לא יעזור אז הוא המליץ לי על סטרואידים אך לבסוף לא נזדקקתי לזה. שאלתי היא, האם יש מקום לתבוע את החברה שעבדתי בה כאשר התפרץ הלופוס משום שאני חושבת שהתקפי החרדה נבעו מהלחץ הרב בו הייתי נתונה ומהתקפי החרדה התפרץ הלופוס משום שהייתי במצב נפשי גרוע!!! תודה לכם מראש

לקריאה נוספת והעמקה

מה שאני לא היבנתי האם את מוכרת על הלופוס. אם כן - את יכולה לתבוע על חשבון זה אולי את המתח הנפשי ולנסות ליצור קשר. BG מה אתה אומר?

22/01/2004 | 22:06 | מאת: g.b.

פגיעה בעבודה אכן יכולה להתרחש גם בדרך של החמרה. במילים אחרות, גם אם המחלה הבסיסית קיננה בגוף האדם, אך גורמים במקום העבודה גרמו להחמרתה/התפרצותה, יש בכך פגיעה בעבודה. כמובן לאחר ההכרה בפגיעה, כאשר ניגשים לחישוב דרגת הנכות, תבצע הועדה הרפואית חשבון מהו אחוז הנכות הכללית כתוצאה מן המחלה ותפחית מסכום זה את אחוזי הנכות שלדעתה הנכה "הביא מהבית". השאלה העיקרית במקרה זה היא: האם אכן מחלת לופוס החבויה בגוף יכולה להתפרץ, או להחמיר באופן משמעותי, כתוצאה מלחץ? לצורך תשובה לשאלה כזו לא די בכך שאת חושבת שיש קשר בין הדברים, כדי לבסס טענה כזו יש צורך בדעתו של רופא מומחה לאימונולוגיה אשר יתמוך באופן מקצועי ומבוסס בטענה כזו. עצתי, לפני שתתחילי לכתת רגליך בביטוח הלאומי ובמשרדי עורכי דין. שאלי את הרופא/ה המומחה המטפל בכך האם אכן ידוע בספרות המקצועית העוסקת בתחום על הקשר בין לחץ לבין התפרצות המחלה. כמובן שהסיפור לא יסתיים כאן, כי יהיה צורך להוכיח בשלב שני לחץ יוצא דופן במקום העבודה.... את מבינה שעדותך לבדה לא תספיק להוכחה כזו.

מנהל פורום רפואה ומשפט