ועדה רפואית
דיון מתוך פורום רפואה ומשפט
היי אני מורה במשרד החינוך. לפני 10 שנים חליתי וקיבלתי 64% נכות לצמיתות . - ביטוח לאומי למרות אחוזי הנכות המשכתי לעבוד במשרה מלאה. לא קיבלתי וגם לא דרשתי מהביטוח הלאומי דבר ב10 השנים הללו. מצב בריאותי היום (גיל45) לא טוב ואני רוצה לפרוש מעבודתי, לקבל גימלת פרישה דרך ועדה רפואית. ושאלתי היא- האם העובדה שהביטוח הלאומי קבע לי אחוזי נכות תפריע לבקשתי לפרוש ולקבל את הגימלה? מהי הפרוצדורה והתקנות לגבי מצב כזה? יש לציין כי לא פניתי למשרד החינוך במהלך השנים האחרונות לבקשת הקלה מכל סוג שהוא. אשמח לקבל עצתך תודה מראש.
היות ואתה מביע את רצונך לפרוש = אתה צריך לפנות למשרד החינוך ואלה יפנו אותך לועדה במשרד הבריאות - שתיעזר בנכות הקיימת לך. סביר שתתן לך את תנאי הפרישה המתאימים ביחד עם נכותך המוכרת
בקרנות הפנסיה שאני מכיר, עיקר עניינה של הועדה הרפואית הוא בקביעה האם איבדת את כושרך להשתכר. הכרעה שהיא שונה מן השאלה מהי הנכות הרפואית הקיימת לך. אמנם קיים קשר בין נכות רפואית לבין אבדן כושר עבודה, אולם אין זה קשר של אחד לאחד ובהחלט יתכן שאדם בעל נכות רפואית גבוהה יהיה מסוגל להמשיך ולהשתכר במקצועות מסוימים. ברר בתקנות קרן הפנסיה שלך מהו שיעור אבדן כושר העבודה המזכה בפנסיית נכות מלאה, זאת בטרם תיגש לועדה! שאל את עצמך (ובמידת הצורך היוועץ במומחה) כיצד נכותי הרפואית משפיעה על כושר עבודתי. שם צריך להיות הדגש בועדה הרפואית של קרן הפנסיה. זה כל מה שאני יכול לכתוב בקווים כלליים מבלי ללמוד את פרטי המקרה.
תודה על תשובתך. האם "פנייה למומחה" הכוונה לרופא?? או ליועץ בענייני עבודה/נכות???