מספר שאלות דחופות

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

02/04/2006 | 16:53 | מאת: עו"ס

שלום, אני עו"ס בבית חולים גדול במרכז הארץ. נתקלתי במספר שאלות במהלך מקרים שטפלתי בהם, עליהן אשמח לקבל מענה מוסמך - 1. האם קיים בחוק סעיף על פיו אין לשחרר חולה מבית החולים כאשר אין לו כתובת מגורים, או במקרה שנקבע כי הוא סיעודי ולא נמצא בבית באותה תקופה מי שמסוגל לטפל בו? 2. האם קיים בחוק סעיף על פיו ניתן להעביר אדם למוסד טיפולי אחר, כאשר לא הסכים למעבר למוסד הספציפי ההוא? למשל, אישה שהוגדר שמגיע לה שיקום רפואי, והיא בעלת כושר שיפוט, מופנה למוסד מסוים לביצוע השיקום. היא אינה מעוניינת להתאשפז דווקא במוסד ההוא, כי, נאמר, הוא רחוק מאוד מביתה, וליד ביתה קיים מוסד אחר. שמעתי על קיומם של סעיפים כאלו, אשמח לשמוע האם יש בדברים נכון. בתודה, עו"ס.

05/04/2006 | 14:30 | מאת: אביבה

לעובדת הסוציאלית, לא תשובה מוסמכת אבל מידע אישי: לגבי מוסד שיקומי - לכל קופת חולים יש הסכם עם מוסדות שיקום מסויימים ואליהם בלבד היא מפנה את המבוטחים שלה. אבל אם אין מוסד כזה במרחק סביר מבית החולה, יתכן ודין ודברים עם קופת החולים יוכל לעזור. לגבי חולה סיעודי - מאושפז שהוגדר כסיעודי, ובית החולים מבקש לשחררו מכיוון שאי אפשר לעזור לו יותר במסגרת בית החולים, ובמקביל אין מי שיטפל בו בביתו, אני חושבת שלחץ של העובדת הסוציאלית על בעלי התפקידים במחלקה לאשפוז חולים כרוניים במשרד הבריאות, מסייע והם במקרים כאלה יודעים לסדר "קוד" במהירות האפשרית. תוכלי לפנות ולשאול גם עם אנשי האגודה לזכויות החולה..

05/04/2006 | 14:40 | מאת: אביבה

המשך - לגבי החולה הסיעודי - הכוונה בתשובתי היא בעיקר למקרים, בהם המשפחה אינה מסוגלת לממן מטפל צמוד בבית, או שהחולה הינו במצב כזה שבלתי אפשרי להחזירו הביתה מסיבה רפואית או אחרת.

חולה סיעודי מורכב - ההחלטה היא של קופות החולים - מאחר ואין זה במימון משרד הבריאות - וקופות החולים זכאיות להתקשר לאן שהם רוצות חולה סיעודי - שייך למדינה - משרד הבריאות מאחר ואין זה בחוק ביטוח בריאות ממלכתי - וההחלטה היא של משרד הבריאות היכן לאשפז אותו

מנהל פורום רפואה ומשפט