כאבים בצד שמאל של בית החזה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

12/06/2012 | 19:38 | מאת: אביב

שלום רב! אני בן 24 וסובל מזה כשבוע וחצי מכאבים בצד השמאלי של החזה ומתקשה במעבר משכיבה לישיבה. כמו כן מתקשה לישון על הצד של הגוף וחווה כאבים שבאים והולכים בצד החזה בעת ביצוע תנועות מסוימות. אני סובל מכאב קל בעת צחוק ובעת נשימות עמוקות וכן בעת שיעול והתעשטשויות. כמו כן אציין כי כי לתופעה קדמה תקופה של כחודש בו סבלתי משיעולים יבשים כרוניים והרגשת מחנק שליוותה אותי לאורך היום, בעיקר בשעות הערב ואשר חלפה כשבוע לפני שהתחילו הכאבים כמו במהלך השבוע שמתי לב להחמרה בכאבים בחזה ולכן אני פונה לקבלת עצות לטיפול בבעיה אשמח לתגובה. תודה רבה!!

לקריאה נוספת והעמקה
13/06/2012 | 03:42 | מאת: משתמש1

מה עדיין לא הלכת לרופא? אני לא רופא אבל אני מציע לך לעשות רנטגן בהקדם, אצלי היה משהו דומה, אבל אם אתה כבר שבוע עם זה, זה מוזר. אם לא קיבלת מכה בחזה ולא קרה משהו שיכל לגרום לכאבים שהם לא בתוך החזה והריאות, יכול להיות זה פנאומטורקס, אולי קל.

13/06/2012 | 08:00 | מאת: אביב

לפני כשבועיים שאני מעריך שזה לפני שהתחילו הכאבים הייתי אצל רופא ריאות בהפניית רופאת המשפחה שלי והוא הפנה אותי לצילום חזה ותפקודים ריאות. בניתוח הטכנאי את צילום החזה היה רשום : -אין עדות לתסנין או גודש ריאתי -אין עדות לתפליט פלאורלי -צל הלב בגודל תקין -עקמת בצורת S בעל שקע גבי תפקודי ריאות טרם עשיתי, אבל כשעשיתי ספורט כשכבר התחילו הכאבים היה לי קשה לרוץ הרבה, מאחר והרגשתי כאבים, לא חזקים יותר אלא הרגשתי יותר פעמים את הכאב מבד"כ. אשמח לקבל איזה דברים שאני יכול לבצע בבית ישללו או לפחות ימעיטו את הסיכוי לבעיה כזו או אחרת

17/07/2012 | 13:15 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

ממליץ לפנות לרופא המשפחה לבדיקה כולל צילום חזה בשלב ראשון.

מנהל פורום מחלות ריאה