פורום מחלות ריאה

הפורום יעסוק בנושאים הקשורים למחלות ריאה ומחלות דרכי הנשימה, כגון: סרטן ריאות אבחון בדרך ברונכוסקופית, אבחון וטיפול בדרך ברונכוסקופית למחלות שונות של דרכי הנשימה, שיעול ממושך, מחלת ריאות חסימתית כרונית COPD, אסתמה, נוזל בקרום הריאה אבחנה וטיפול.
5531 הודעות
5454 תשובות מומחה

מנהל פורום מחלות ריאה

18/12/2017 | 19:41 | מאת: דורה

ערב טוב פניתי לרופא עם כאבים עזים בגב המקרינים לאזור החזה והופנתי לסי.טי התשובה בקצרה בסיס הצוואר ללא קשרי לימפה בלוטת התריס בגודל וצורה שמור בית השחי ללא קשרי לימפה מוגדלים מדיסטינום ללא קשרי לימפה מוגדלים כלי דם הגדולים בגבולות וצורה שמור לב בגודל תקין, אין עדות לנוזל פריקרדיאלי שדות הריאה ללא עדות לתסנין ריאתי חריף או תהליך מוקדי. טסים אטלקטטיס בבסיסים קנה הנשימה וברונקוס הראשי מורחבים במקצת הברונכים בגבולות שמור, מורחבים במקצת היכולים להתאיםלשינויים ברונכיאקטטים חלל הפלורלי ללא נוזל חופשי בטן: ללא ממצא תת סרעפתי מבנה גרמי: ללא עדות להרס גרמי - גבולות עצמות בגדר הנורמה אין עדות להרס גרמי שינויים ריאתיים וברונכיאלים המתאימים ל COPD אין עדות לממצא ריאתי חריף או תהליך מוקדי האם יש ממה לדאוג? תודה רבה

שלום, הממצאים לא מדאיגים אבל אין הסבר לכאבים לפי הביטי

17/12/2017 | 07:58 | מאת: בן

שלום ד"ר , 1. רציתי לדעת מה היא רמת חמצן נמוכה במהלך השינה שמצריכה טיפול ? 2. האם ירידה ברמת חמצן מתחת לרמה התקינה מובילה תמיד לעליה בC02 או יכול להיות שהCO2 עולה לרמות גבוהות והחמצן עדיין נשאר ברמה תקינה? אודה לך אם תשיב לשאלותיי, תודה.

שלום, 1. מקובל שסטורציה מתחת ל 88% במשך 5 דקות בזמן שינה מהווה סיבה לטיפול בחמצן. 2. התשובה היא לא תמיד. יש שני מרכיבים קשורים בנשימה: חימצון ואיוורור. החימצון קובע את רמת החמצן והאיוורור את פינוי הפחמן הדו-חמצני. יכולה להיות עלייה בפחמן בנוכחות רמת חמצן תקינה במיוחד בחולים שמטופלים בחמצן, אולם כשיש בעייה קשה באיוורור גם החימצון נפגע.

16/12/2017 | 20:31 | מאת: ראבי

ד"ר שלום, אני בן 56 . היתה לי שפעת אחר כך התחלתי להוציא ליחה ירוקה מהחזה. אחר כך התחלתי להרגיש כאבים בריאה בצד ימין למטה, עשיתי צילום וקיבלתי את ההמצא הזה: עכירות המוגנית בזווית קרדיו-פרנית מימין עשוייה להתאים ל- FAT PAD פרט לכך עיבוי פריברונכיאלי בבסיס הימני ללא נוזל פלאורלי. לקחתי זינאט לעשרה ימים ורוליד. אין שיפור בכאבים ובליחה. הרופא שלח אותי לסיטי אבל זה ביאנואר. הרופא אמר שיש לי דלקת ריאה. האם הממצא לא מעבר לזה? נא תשובתך תודה ד"ר

שלום, הצילום לא מראה ממצאים לשודים מעבר לדלקת ריאות. FAD PAD פירושו ממצא שומני שהוא שפיר ואין לו משמעות. אני מקווה שעד שתעשה את הסיטי כבר הכל יחלוף.

14/12/2017 | 10:42 | מאת: יהודה

שלום רב, אני בן 53 , מעולם לא עישנתי - נשלחתי לבצע סיטי ריאות בגלל שני אחים שלקו בסרטן ריאה. למרות שכתוב בסיבת הפניה - "מעשן כבד" - זו טעות - מעולם לא עישנתי. אודה מאוד מקרב לב בעזרה בפענוח באם ה- CT תקין שכן אני מודאג מאוד. מצרף קובץ PDF . תודה רבה יהודה

שלום, אני מצטער אבל אני לא יכול לראות את הקובץ המצורף. אם תכתוב את השורה הרלוונטית בתשובה אנסה לענות.

16/12/2017 | 20:59 | מאת: יהודה

שלום ותודה רבה בשורה האחרונה כתוב סיכום לא הודגמו קשריות ריאתיות חשודות

שלום, זה אומר שהכל בסדר.

13/12/2017 | 21:48 | מאת: li

שלום רב דוקטור, הגעתי למיון בעקבות קושי נשימתי, יש לי אסתמה ואלרגיה לאבק. ככל הנראה אסתמה אלרגית. עשיתי תפקודי ריאות שיצאו תקינים ובדיקות דם ובין היתר גזים בדם שאמרו לי שהם לא 100%. תוכל לתת לי הערכה לגבי הבדיקות דם? אני כבר מעל חודשיים עם קשיי נשימה ומשאף רלבר 184 וונטולין דיסקוס לא עוזרים לי. בנוסף אני נוטל אאריוס 5 מ"ג וטלפסט 180 מ"ג מדי יום. אודה לעזרתך. תודה רבה.

13/12/2017 | 21:49 | מאת: li

ד"א שכחתי לציין- צילום חזה יצא תקין.

ערב טוב, אני מצטער אבל אני לא מצליח לראות את הקובץ המצורף. צריך לראות האם האסתמה יצאה מאיזון ויש צורך בטיפול נוסף. לעיתים צריך קורס קצר של פרדניזון. מומלץ להגיע למעקב במרפאת ריאות.

בשבוע שעבר חשתי חולשה וכאב אדיר בגב ובבטן קצת ליחה.הלכתי לרופא שאמר התקררות.מאז בעיות בקיבה-סליחה על הביטוי שלשולים,כאב בגב כמו סכינים,הקאות וליחה חןמה כזאתי רופא המשפחה שלי לא נמצא בשיחה טלפונית המליץ על אוגמנטין. מה זה נשמע?אוגמטין רלוונטי? תודה רבה

שלום רב, התלונות שלך לא ממוקמים דווקא במערכת הנשימה, יתכן שאת סובלת מזיהום וירלי גם של מערכת העיכול המתבטא בשילשולים. אוגמנטין זו אנטיביוטיקה שיכולה להתאים לזיהומים חידקיים של מערכת הנשימה והסינוסים. במקרה שלך הייתי ממליץ לגשת לרופא משפחה מחליף לבדיקה.

06/12/2017 | 17:00 | מאת: יוסי

שלום רב, אני מקבל OFEV 150mg ופרט לזה לא מקבל שום כדורים: 1. האם מותר לשתות אלכוהול, ואם כן כמה. 2. האם מותר להשתמש בתרופת ויאגרה עם התרופה הזאת.

שלום רב, 1. בצריכה מתונה של אלכוהול (כוסית ליום וכיו"ב) לא צריכה להיות בעיה. יש לציין שדרוש מעקב אחר תפקודי כבד בזמן לקיחת התרופה ללא קשר לאלכוהול. 2. מותר.

05/12/2017 | 17:00 | מאת: נעמה

שלום, עברתי ניתוח ריאה לפני 10 חודשים ועדיין יש לי כאבים וקשיי נשימה. היה לי גידול בשלב לפני 1 אין גרורות ולא צריך טיפולים. האם הכאבים אופייניים או שאולי משהו לא כשורה?? תודה.

כאבים יכולים להימשך זמן רב לאחר ניתוח בעקבות פגיעה בשרירים, עצבים ועצמות באיזור החתך וזה לא אומר כמובן שהמחלה חזרהץ מומלץ לרוב לחזור על סיטי חזה למעקב ומבחינת הכאבים ממליץ על מרפאת כאב, שם יכולים לתת זריקה מקומית להקלה.

04/12/2017 | 20:49 | מאת: Yali

שלום רב בת 36 ללא בעיות נשימה בעבר לפני כשנה חליתי בפנומוניה אושפזתי בבלינסון ל8 ימים טופלתי טבאניק פליקסוטייד סולבקס אירובנט כולל חמצן מאז ועד היום אני סובלת מצפצופים שיעול יבש לעיתים עם כיח צמיגי קוצר נשימה אפילו קטן ביותר הצפצופים חזקים ביותר כמובן שמאז ביקרתי אצל רופא ריאות וכמובן מטופלת ברלבר סינגולייר וביפאפ תפקודי ריאות תקינות פרט לשרירי נשימה חלשים כמו גם תגר מתכולין שלילי בהדמיות שביצעו סרעפות מוגבהות קיבלתי מיספר פעמים מאז הדלקת ריאות אזניל ופרדניזון רופא ריאות מטפל אומר שיש לי ברונכיטיס כרונית לא קשורה לאסתמה השאלה היא האם זה לא משהו שמפספסים למשל ברונכוסקופיה לא עשו וגם Ct חזה לא עשו רק אולטרסאונד סרעפות ורנטגן חזה סליחה על האורך אבל הענין מטריד היות וכבר שנה אני במצב כזה תודה

שלום, אני מסכים איתך שכדאי לעשות סיטי חזה בשלב ראשון, תרביות ליחה אם יש ומשם להחליט אם צריך ברונכוסקופיה.

ד'ר רוזנגרטן שלום. אני חולת COPD קשה וזקוקה מאוד לעצתך : 1. מה היתרון בשימוש בוואפותרם ? 2. הסטורציה שלי תקינה אך אני בקוצר נשימה תמידי ולכן חוששת לצאת מהביית. היש פתרון למצב מדכא זה ? ( מטופלת בספיליוטו וקיו באר. פורדיל - כעזרה ראשונה ). לצערי יש לי תור לרופא ריאות רק בעוד 3 חודשים. תודה על תשובתך.

שלום, וופותרם מיועד לטיפול כשיש סטורציה נמוכה למרות טיפול בחמצן בהספק גבוה וזה טיפול שניתן כמעט תמיד רק בבית החולים וזה לא מתאים למצב שלך. לצערי במקרים רבים אנחנו לא יכולים לפתור לגמרי קשיים במצבים קשים של חולי אבל ניתן לטפל ולהקל. למשל בעזרת שיקום ריאות, כשיש החמרות וליחה לעיתים יש צורך בטיפול אנטיביוטי ממושך או בתוספת תרופה בשם דלירספ. צריך לוודא שמשתמשים נכון במשאף ולעיתים אני משנה משאפים במצבים כאלה למרות שהשילוב של המשאפים שלך הוא טוב ומכסימלי. צריך גם לוודא שאין בעיה אחרת כמו בעיית לב שמחמירה את קוצר הנשימה. בהצלחה

שלום רב סבתא שלי בת 82 סובלת מברונכיאקטזיס כבר כמה שנים עם החמרה משנה לשנה, ביצעו לה ברונכוסקופיה ומצאו :"הפרשות מוגלתיות, TBB דלקת אינטרסטיציאלית קלה, ציטוגיה שלילית. צמיחת ACHROMOBACTER רגיש לרספטרים וצמיחת Myc. Kansaii" לאחר בדיקת רגישויות אנטיביוטיקה לחיידק ניתן לה הטיפול הבא: Azithromycin 250 mg Rifampin 450 mg Ethambutol 800 mg 3 אנטיביוטיקות ביום למשך שנה!!. 1. האם בגילה אפשר בכלל לשתות כמויות כאלו של אנטיביוטיקה ליום, ועוד למשך שנה? 2.האם החיידק הזה מדבק ואנחנו יכולים להידבק ממנה? 3. איך בכלל היא נדבקה מחיידק כזה? אשמח לעזרתך. תודה רבה לך

שלום רב, 1. אפשר לקחת כמויות של אנטיביוטיקה לאורך זמן גם בגיל הזה כשאין ברירה. מהניסיון שלי הגוף מתרגל עם הזמן אבל יכולות להיות תופעות לוואי צריך לעקוב אחרי בדיקות הדם ולפעמים צריכים לעשות שינויים. 2. החיידק אינו מדבק. 3. החיידק הזה נמצא בסביבתינו ולרוב הוא מתיישב באנשים עם בעיות קודמות בריאה כמו הרחבת סימפונות - ברונכיאקטזיות.

02/12/2017 | 19:52 | מאת: דליה

אובחנתי לאחר ביצוע ביאופסיה ריאתית פתוחה כחולה במחלת NSIP. הבנתי שאין תרופה למחלה זו. שאלתי היא האם המחלה יכולה להחמיר ואז להפוך למחלת ריאות כרונית קשה יותר. והאם יש אפשרות לקבל תרופות שעוצרות את הדרדרותה. אני יודעת שמצבי כרגע אינו הפיך אך מעונינת לקבל טיפול לעצירת ההידרדרות. תודה על תשובתך. כלומר שמחלה זו לא מדורגת בחומרתה

שלום רב, NSIP שייכת לקבוצת המחלות הכרוניות של הריאות שנקראות "מחלות אינטרסיציאליות" כלומר שהפגיעה היא ברקמת הריאות שבין בועיות האוויר וכלי הדם. אני שמח לומר לך שדווקא הסוג הזה של המחלה מגיב לרוב לטיפול בסטרואידים והמהלך הצפוי הוא לרוב טוב. כך שיש מה להציע. פני לרופא הריאות שלך.

27/11/2017 | 17:41 | מאת: אלי

אני סובל מסקרודוסיס (לא פעיל) - בדוק בביופסיה (וגם PSA, השימוטו, פיברומיאלגיה, MGUS) CA=9 ווויטמין D = 23 בירידה יש 700IU ווויטמין D במולטיוויטמין היומי האם כדי להוסיף עוד וויטמין D

שלום, ממליץ להפנות את השאלה לאנדוקרינולוג.

27/11/2017 | 12:30 | מאת: מלי

היי בתי בת 5 שנים לפני חודשים היה לה שיעול חזק הרופאה נתן אנביוטיקה כדורים שממסים טיפול מונע סינגולייר ועבר לה אחרי חודש שוב פעם שיעול עכשיו היא ף משתעלת כבר שבועיים היא מטופלת במשאף הכתום ולפעמים בכחול ואבקת סינוגלייר אתמול עשיתי צילום ראות תקין והרופא רשם ציור ראיתי רגיל למדי האים זה תקין והרופאה בדק אותה היום ואמר שבריאות נקיות להמשיך טיפול מונע וסינוגולייר באבקה ולתת אירוס לעשרה ימים מה אתה אומר כמה זמן שיעול כזה יכול לעבור שיעול לחתי

שלום, שיעול לאחר זיהום וירלי יכול לפעמים להימשך גם מעל חודש. אני מניח שחושבים שלילדה יש אסתמה ולכןהטיפול במשאפים ובסינגולייר. ממליץ להתייעץ עם רופא ריאות ילדים לגבי משך וצורך בטיפול מונע ממושך. יתכן וניתן יהיה להפסיק את הטיפול הזה כשהשיעול ייפסק.

26/11/2017 | 11:33 | מאת: לירן

שלום. בן 38, בריא, לא מעשן. מזה כשבועיים וחצי שיעול קל, לא רציף, ביחד עם גירוי מכיוון הגרון/חזה. מרגיש צורך לכחכח או להשתעל כדי להעלים את הגירוי. רופא משפחה - ריאות נקיות, לדעתו אלרגיה. רופאת א.א.ג - ליחה בגרון (סיב אופטי), לדעתה ייתכן מאד שהשיעול נובע מהליחה, נתנה אנטיביוטיקה. שבוע לאחר מכן יש שיפור כלשהו בשיעול אבל עדיין קיים לפרקים במהלך היום. לא מדובר בשיעול עמוק, אלא לרוב במעין שיעול שאני יוצר בגלל תחושת האי נוחות שתיארתי. אני נורא מודאג, האם הסימפטומים שאני מתאר יכולים להיות קשורים למחלת ריאה חמורה/התחלה של סרטן ריאות? תודה רבה.

שלום רב, התיאור שלך מאוד מתאים למחלה וירלית. לעיתים שיעול נמשך מעל חודש לאחר תחילת המחלה הוירלית והסיכון למחלה קשה מאוד נמוך. מציע להמתין עוד שבועיים שלושה ורוב הסיכויים שהכל יעבור.

25/11/2017 | 22:10 | מאת: אייל

בצילום ריאות שנעשה לאימי כבת 81, התקבלו הממצאים הבאים:צל הלב מוגדל,רושם של שינויים כרוניים בשתי הריאות,אין עדות לתסנין דלקתי או לגודש ריאתי, האאורטה היורדת מפותלת,שינויים ניווניים בעמ"ש גבי. 1.לא ברור לי מה המשמעות של שינויים כרוניים בריאות? 2. האם בעקבות הממצאים המתוארים יש מניעה כלשהי לבצע טיפול באמצעות תא לחץ שמגיע עד ל-2 אטמוספירות? תודה מראש על התשובה.

שלום, התשובה באמת לא מדוייקת וקשה להבין אם קיימת בעיה בריאות או שאלה שינויים אופיניים לגילה וכו', בכל מקרה, לא נראה שיש בעיה עם טיפול בתא לחץ. החולים שצריכים להיזהר מטיפולים בתא לחץ הם חולים עם אמפיזמה או מצבים דומים לכך וזה לא מתואר בצילום של אמך.

21/11/2017 | 09:25 | מאת: ענבר

שלום רב, אבי סובל ממחלת הסיליקוזיס וריאה אחת שלו בתיפקוד של ב- 30%. הומלץ לו שימוש בתרופה ofev. האם התרופה באמת יעילה?

שלום, התרופה הזו מיועדת לפיברוזיס ריאתי מסוג IPF ולא לחולי סיליקוזיס. אמנם יתכן שיש בה תועלת גם בסיליקוזיס אך זה לא נבדק ולא הוכח. בנסיבות מסויימות הייתי ממליץ לנסות את הטיפול. צריך לדעת לצערינו שהתרופה אינה משפרת את המצב אלא מאיטה את התקדמות המחלה לכל היותר. רפואה שלמה

16/11/2017 | 14:28 | מאת: דני מהרצליה

שלום אני בן 76 ידוע על אסתמה ואולי גם COPD. סובל מאסתמה מאז שהייתי נער. מתפקד טוב שנים ארוכות עם סימביקורט במינון של 160 פעמיים ביום ובתקופות חריגות של מחלה או התקף לוקח 2 בוקר 2 ערב ואז זה עוזר אבל לפעמים חלקית. אני שומר על כושר הולך 2 ק"מ ברגל בקצב 5 קמש, כמה פעמים בשבוע. בבדיקת רופא עיניים יש ממצא קצת של נוזל בעין. הסיבה לא ברורה והוא העלה השערה בסיכוי נמוך, שהגורם לכך זה הסטרואידים מהמשאף. בעקבות זאת רופא המשפחה הציע שאולי אחליף את הסימביקורט במשאף חדיש בשם רלבר אליפטה 92*22 פעם ביום היות ויש שם פחות סטרואידים. כמו כן ידוע אצלי על אוסטאופורוזיס ( כנראה גם על רקע גנטי אני רזה יחסית ). אני מתלבט אם לעשות את השינוי היות ואני יציב עם סימביקורט רוב הזמן. אשמח לדעתך המקצועית 1. מה היתרונות והחסרונות של רלבר מול סימביקורט? 2. האם באמת יש בזה פחות סטרואידים? 3. לדעתך כדאי לי להחליף לתרופה חדשה? תודה רבה!!

שלום, רלבר וסימביקורט מאוד דומים בחומרים שיש בתוכם ולכן אני לא רואה סיבה להחליף אם אתה מרוצה מהסימביקורט. ברלבר מדובר בסטרואידים מסוג שונה ולכן הם פעילים 24 שעות לעומת 12 שעות שבסימביקורט אולם בכל מקרה יתכן שבזכות הסטרואידים האלה אתה מרגיש טוב וחבל לעשות ניסיונות. המינון שלהם זניח ולכן אני לא חושב שזה משפיע על העיניים.

16/11/2017 | 13:08 | מאת: טלי

ב-ct של בסיס בית החזה כתוב לאמי "הצללות זכוכית חלב דפנדנטיות בבסיסים והסתיידויות טרשתיות קשות בעורקים הכליליים. אשמח לדעת מה זה אומר בשפה פשוטה. תודה

שלום טלי, ההצללות בסיטי נראות כמו זכוכית וחלב כלומר עדינות מאוד ובכך שהן דפנדנטיות זה אומר תלויות בתנוחה כך שיתכן שבתנוחה אחרת כמו עמידה למשל הן היו נעלצות, אבל לא עושים סיטי בעמידה. לפעמים עושים בדיקה על הבטן ואז ניתן לראות שהן נעלמות. בכל מקרה ככל הנראה מדובר באיוורור לא מלא ואין מקום לדאגה. לגבי ההסתיידויות בכלי הדם הכליליים כלומר בכלי הדם של הלב, כדאי להתייעץ עם קרדיולוג, כדאי לעשות בדיקות מאמץ או אקו לב ולראות אם ישנה בעיה המצריכה צינתור לב.

14/11/2017 | 10:15 | מאת: מגל

שלום ד"ר. אשמח לקבל את דעתך על תוצאות צילום ריאות שביצעתי לפני ניתוח. ניפוח יתר ושינויים אינטרסטיציאליים כרונים קלים בריאות. גרנולומה מסויידת קטנה בפסגה שמאלית. עקמת קלה של ע"ש. מה זה אומר בבקשה? תודה.

שלום, השורה התחתונה - התיאור לא נראה בעייתי ואם אתה מרגיש טוב לא צריך לעשות דבר. ניפוח יתר ושינויים אמפיזמתיים שכילים באנשים מעשנים, זה נגרם בשל היצרות בדרכי האוויר המקשה על הוצאת האוויר וכך הריאות נפוחות יותר מהמצופה. שינויים אינטרסיציאלים זה תיאור כללי שלא מכוון לבעיה ספיציפית. לרוב זה חסר משמעות אבל צריך לקחת בחשבון את התלונות אם יישנן ותפקודי ריאות.

האם התוצאות תקינות? או שרואים שיש גירוי במערכת הנשימה ? תודה מראש.

FEV1 : 1.98 3.23 בפעם השנייה FVC : 3.17 4.65 בפעם השנייה %CHG 51.35- 20.64- בפעם השנייה

FEV1 : 1.98 3.23 בפעם השנייה FVC : 3.17 4.65 בפעם השנייה %CHG 51.35- 20.64- בפעם השנייה

שלום אביב, אמנם אני לא רואה את כל הנתונים אבל נראה כי יש תגובתיות יתר של דרכי הנשימה שיכולה להתאים לאסתמה. במקרה כזה בדרך כלל ממליצים על טיפול במשאף לפי התלונות והמצב הרפואי.

09/11/2017 | 00:19 | מאת: קרן

שלום רב עשיתי ct בטן וקיבלתי תשובה קצת מלחיצה נמצאו מספר קישריות תת פולריאליות בבסיסי הריאות דו"צ. הגדולה יותר נמצאה בריאה שמאל וקוטרה כ0.4 ס"מ מה המשך הטיפול המומלץ ? האם עושים ביופסיה במקרה זה?

שלום, קשריות קטנות פחות מ 6 מ"מ הם כמעט תמיד שפירות ולכן אם אין גורמי סיכון כמו עישון או סרטן במשפחה לא צריך לעשות דבר.

שלום, אני בת 27. אני סובלת משיעול ממושך מזה 4 חודשים. השיעול החל כשיעול יבש ועבר לשיעול עם ליחה וציפצופים. הליחה תמיד שקופה. צילום החזה והסינוסים יצא תקין וכך גם שלל בדיקות הדם. לקחתי טלפסט (תרופה נגד אלרגיה) במשך 5 ימים ללא שינוי במצב. לאחר מכן עברתי טיפול באנטיביוטיקה רוקסו במשך 10 ימים ללא שיפור במצב. הייתי בביקור אצל רופא ריאות, רופא אלרגיה ורופא אף אוזן גרון וכל הבדיקות יצאו תקינות, כמו כן נמצא שאני לא סובלת מאסטמה. לאחר כחודשיים מתחילת השיעול החל לעלות לי החום אשר נע בין 37.2 ל 37.6 (נמדד בבית השחי). לאחר עליית החום קיבלתי טיפול באנטיביוטיקה זינאט למשך 10 ימים, במהלך הטיפול השיעול היה ללא שינוי והחום ירד. לאחר סיום הטיפול באנטיביוטיקה החום עלה שוב. השיעול היה גם ביום וגם בלילה (הייתי מתעוררת בלילה בגלל שלא יכולתי לנשום ומשתעלת במשך כמה שעות עד שהשיעול היה חולף מעצמו). התחלתי להשתמש במשאף Relvar. הוא עזר ביום הראשון לטיפול אך לאחר 5 ימי טיפול השיעול חזר והפסקתי את הטיפול במשאף. התחלתי לשים לב לדפיקות לב מואצות וקשיי נשימה במאמץ כמו גם לעובדה שפעולות שהייתי מבצעת בעבר בקלות פתאום דורשות ממני הרבה יותר מאמץ. הייתי צריכה לעצור ולשבת כל כמה דקות בזמן הליכה איטית. עברתי שוב צילומי חזה, CT, אקו לב, קרדיוגרמה, וביקרתי גם אצל רופא למחלות זיהומיות- כל הבדיקות יצאו תקינות. במשך החודש האחרון יש לי אף נוזל (כמו בצינון) פעם בשבוע, זה נמשך כיומיים שלושה ואז עובר כלא היה. לאחר שבוע חוזר שוב. לפני כשבועיים חזרתי אל רופאת הריאות והיא נתנה לי מירשם למשאף Flixotide 250 מק"ג 2 פעמים ביום למשך 30 יום ואמרה לחזור אליה בעוד חודש. אני משתמשת במשאף כבר 10 ימים. הומלץ לי לקחת טבליות מיזולן פעם ביום עם המשאף ע"י רופא אלרגיה. כשנטלתי את התרופה (מיזולן) זה גרם לכאבי ראש וכאבים בסינוסים אז הפסקתי לאחר היום הראשון. כבר שבוע שאני חשה בכאבים בצד שמאל של הגוף (איפה שהצלעות), הכאבים מתגברים בזמן שיעול אך קיימים גם בזמן מנוחה כאשר אני נוגעת במקום (כואב כמו סימן כחול). כבר 5 ימים שאני מרגישה דפיקות לב חזקות ומואצות ונשימה מואצת במשך כל היום, גם במנוחה. בזמן מאמץ המצב מחמיר ואני מרגישה שחסר לי אוויר ונושמת בקצב ממש מהיר. אני מרגישה חולשה גדולה ושרועד לי כל הגוף ולא יכולה לעמוד או ולשבת הרבה זמן- לאחר כחצי שעה/ שעה אני חייבת לשכב ולעצום עיניים. אני ישנה במשך רב היום וגם בלילה ועדיין מרגישה עייפה- כאילו שנשארתי ערה כמה ימים רצוף. כבר כמה ימים אני נשארת בבית ולא הולכת ללימודים. עדיין יש לי חום שנע בין 37.2 ל 37.6. יכול להיות שזה תופעות לוואי מהמשאף? האם עלי להפסיק את הטיפול? התור שלי לרופאת הריאות רק בעוד 3 שבועות ואני מפחדת שהמצב רק ילך ויחמיר עד שאגיע אליה. תודה מראש, לובה

שלום לובה, רוב הסיכויים שאת סובלת מזיהום וירלי שיחלוף גם ללא טיפול. הכאבים בחזה יכולים לנבוע משיעול חזק. פליקסוטייד אינו גורם לדפיקות לב. רלבר יכול לגרום לדפיקות לב אך אני מבין שהפסקת אותו. אני מציע שתגשי לרופא המשפחה עד שתגיעי לרופאת הריאות. יתכן שטיפול מקל להצטננות יכול לעזור בינתיים. ככלל התיאור שלך לא נשמע מסוכן ואני מקווה שתרגישי יותר טוב בקרוב.

שלום רב בני בן הארבעה חודשים סובל כשלושה שבועות מקוצר נשימה חירחורים ומטופל בונטולין ובטנזול לסירוגין, בשבוע האחרון החלה החמרה במצוקה הנשימתית חום יומיים עד 40 מעלות, עשינו צילום חזה פוענח : "צילום חזה ללא תסנין לוברי, עכיריות דו צדדי,צל קרדיוטימי תקין .." אובחן כברונכואליטיס ממשיכים ונטולין .. הילד גם הקיא מספר פעמים והתאבון ירד משתמעותית האם כדאי לבקש אנטיביוטיקה? או בדיקות דם? אודה לתשובתך מודאגת מאוד..

שלום, אם אין שיפור במצבו צריך לשוב לרופא הילדים לבדיקה חוזרת. גם אנטיביוטיקה וגם בדיקת דם יכולים לבוא בחשבון לפי הממצאים בבדיקה.

06/11/2017 | 01:07 | מאת: טארק

אני כבר חודש לאחר דלקת ריאות טופל תי באנטיביוטיקה זינט ורוליד ללא חום כרגע אך עדיין ישנו שיעול לח טורדנית ומרגיש שעדיין החזה מלא ליחה , חשוב לציין שאני לא מעשן , השאלה היא מתי השיעול הזה והליחה יפסק ?

שלום, אני מקווה שבשבועיים הקרובים השיעול יחלוף. אם לא חולף ממליץ לבצע צילום חזה.

05/11/2017 | 20:40 | מאת: גבר

שלום, אני סובל כבר 5 ימים עם שיעול לא פוסק ובכל שיעול יוצא ליחה ירוקה בבוקר בשיעול הראשוני יוצא כמות גדולה יותר השיעול כמעט כל דקה ויש שריפה קלה בגרון אני לוקח תרופות אקמול של טבע נגד צינון ושפעת ביום ובלילה אך לא נראה שזה עוזר, מה ניתן לעשות ? תודה.

שלום, רוב הסיכויים שמדובר בזיהום וירלי וזה ישתפר בימים הקרובים, במידה שאין שיפור מומלץ לפנות לרופא המשפחה.

04/11/2017 | 21:11 | מאת: א

מספר שנים סובל מאי יכולת לקחת נשימה עמוקה לפעמים קצת יותר לפעמים פחות, שיעול פרודוקטיבי קיים, נעשה סיטי לפני שנתיים, יש מספר גרורות זעירות בריאה אך הרופאים אמרו שזה די נורמלי, בבדיקת שאיפה נורמה, לפני כשנה בערך גיליתי שיש לי התחלה של finger clubbing שלא התיחסתי אליה קודם מחוסר מודעות, לפי מה שקראתי באנטרנט מדובר בתופעה שמופיעה עקב חוסר חמצן כרוני, רקע: התקפי כאב בטן/כאבים פלאורליים מקבל כולכיצין 1.5ml fmf, עישון, בשנה האחרונה ירדתי מ2 קופסאות ליום לקופסא אחת, הזמנתי iqos היום, שאמור להוות תחליף למי שאינו יכול להפסיק לעשן, שמעתי ממספר רופאים שהסיגריות היא הבעיה העיקרית שלי, למרות שאנשים רבים מעשנים יותר ממני וואינם פעילים גופנית ולא קורה להם כלום, אני מקפיד על פעילות ספורטיבית שנים, שכיבות שמיכה, הליכה מרובה במדגרות עם משקלים עלי(היני עוסק בהעברה של דירות) איני מאבד משקל, איני סובל מחוסר תאבון, ישנה תופעה של רפלוקס, מקבל קונטרולוק באופן קבוע יותר משנה כבר, ללא התרופה סובל מצרבת קשה, בחודשים האחרונים סובל מסחרחורות, בבדיקות דם האחרונות הכל נורמלי חוץ מברזל שקצת נמוך, אני חושש לחיי אך אף רופא שניגשתי אליו אינו מצליח לבצע דיאגנוסטיקה של המצב. מה קורה לי? למה איני מצליח לנשום כמו שצריך ומה אני עושה על הfinger cluving??

שלום, הסימנים באצבעות אינם ספיציפים למחלה מסויימת לעיתים קיימים גם באנשים בריאים כך שזה כשלעצמו לא דורש משהו מיוחד. בהחלט אני בעד הפסקת עישון, הסיגריות האלקטרוניות בהקשר הזה הן הרע במיעוטו אבל כמובן עדיף להפסיק כלל. במקרה שלך אני לא בטוח שיש מחלת ריאות, בכל זאת אתה פעיל מאוד ולא מוגבל פיזית. טיפול ברפלוקס מומלץ דרך רופא גסטרו. בירור ריאות עם תפקודי ריאות מלאים וצילום חזה.

05/11/2017 | 11:45 | מאת: א

צילומי הריאות שלי תקינים, אני חושב לעשות שוב סיטי לראות אם יש שינוי תוך שנתיים, נמצא בחול עכשיו, חליתי פה ועקב שיעול מרובה ליחה מוגלתית מקבל רוצפין 2 מג ביום, רשמו לי ל10 ימים, היום הוא היום השישי, אין חום, הליחה שיוצאת לבנה, מרגיש חלש, ומשתמש בהידרוכלוריד בהינהלציה ובכדורים לשיעול, אם יש לי מחלה סמויה בריאות, מה הסיכוי שעם הטיפול הזה הבעיה תפתר? האם יכול להיות שמדובר בשחפת סמויה? בבדיקת מנטו לפני כשנה, הגוף שלי לא הגיב כלל לחומר, לא התנפח בכלל.

שלום, סיכוי טוב שתחילם עם הטיפול האנטיביוטי. לא נראה לי שיש לך שחפת סמויה.

03/11/2017 | 21:43 | מאת: שיראל

שלום רב , סליחה מראש על כל השאלות המטרידות האם ניפוח יתר בריאות זהו מצב הפיך? וכיצד ניתן למנוע ניפוח יתר תודה על המענה

שלום, במידה שהוא נובע מאסתמה זה יכול להיות הפיך.

שלום, באמת שלא יודעת ממה להתחיל, אך אנסה להסביר. אני חולת קרוהן, לפני שהתחלתי טיפול ביומירה, כמובן עברתי בדיקת שחפת שיצא בסדר. אך הרופא שטיפל בי מלפני הוא לא שלח אותי לעשות חיסון מדלקת ריאות כפי שהסתבר אחר כך שהייתי אמורה לבצע אותו. מחוץ לכל עניין יש עוד מחלה אותואימונית או שזה קשור לקרוהן, אני סופלת מפרונקולוזיס, שעד היום עברתי הרבה ניתוחים מתחת להרדמה כללית בחצי שנה אחרונה. שבועיים לפני ניתוח נוסף עברתי זריקות loding של יומירה ואחרי זה התחילו להפיע שיעולים, עשיתי אינהלציות עם במשך 10 ימים מהתחלה עם בודיקורט וללא שיפור. ביצעו לי צילום ריאות ואין דלקת, אבל יש המון ציפצופים וחירחורים. אין לי התקפי אסטמה. אך השיעולים מוגברים מאוד. בניתוח אחרון נתנו לי ארובנט שהיקל עליי בנשימה בועית. ולאחר מכן קיבלתי מרשם לעוד אינהלציות עם ארובנט. כבר כחודש וחצי או חודשיים אני משתעלת וליחה מטיילת לי בנשימה, לפעמים אני מצליחה להוציא ליחה אך לאחרונה זה יוצא לי עם דם. השיעול לא עובר ובנוסף לכך יחד עם שיעול התחלתי לסבול כמעט באותה תקופה מקושי בבליעה שגורם לקושי באכילת אוכל. ואחרון שמדאיג אותי זה בצקות בכפות רגליים באזור הקרסוליים. לפני כל הת קופה של השיעולים קיבלתי פרדניזון כדי להמנע מכאבי בטן של קרוהן והתחילו קשיים. שמאז התחילה הדרדרות. לדעתי. מה אני אמורה לעשות חוץ מללכת לרופא ריאות או לפני שאלך אליו? אודה מאוד לתשובתך... בא לי עוד לחיות אני בת 34...

שלום, בהחלט אני ממליץ לך לפנות למעקב במרפאת ריאות במקביל למעקב בגסטרו. במידה שיש לך אסתמה פרדניזון יכול לעזור אבל צריך לוודא שאין לך דלקת ריאות. אני הייתי ממליץ לך בשלב זה על סיטי של החזה ובדיקת רופא ריאות.

אני מודה לך מאוד... חזרתי לטיפול בפליקסוטייד לפנע שאגיע לתור לרופא ריאות, ראיתי השפעה טובה... תודה רבה על ההתייחסות...

02/11/2017 | 17:36 | מאת: ציונה

שלום. כבר מזה 25 שנה אני סובלת מדלקות ריאות חוזרות.. דלקות ריאות או ברונכיט (לסירוגין). מערכת החיסונית שלי בסדר.. אך כאשר אני נדבקת, אפילו בשפעת פשוטה או התקררות, בין הלילה ההתקררות הופכת לדלקת ריאות. וכך פעמיים, שלוש בשנה. כבר קרוב לשנתיים אני ממתינה לחיסון נגד דלקת ריאות, אך היום נאמר לי כי איני זכאית. החורף מתקרב ואינני מחוסנת.. התורים לבדיקות תפקודי הנשימה רחוקים (בסוף ינואר).. האם ניתן לקבל דלקת ריאות באופן פרטי? ביוזמתי?

שלום, את צריכה מרשם מרופא המשפחה. במידה שאת סובלת משיעול במשך 3 חודשים ברציפות במשך שנתיים הרי שיש לך ברונכיטיס כרונית ואת יכולה לקבל את החסון במסגרת הסל.

מה עליי לעשות

שלום, להימנע מצלילה מקצועית או ספורטיבית. פרט לכך אין צורך במעשה מיוחד. כמובן לא לעשן.

שלום רב אני בת 32 מעשנת לא הרבה כשלוש סיגריות ביום הרבה שנים לפני חצי שנה החלו כאבים בחזה ובצעות בעיקר צד שמאל ביצעתי אקג וצילום חזה שיצאו תקינים. הובחנתי בפיברומיאלגיה. סובלת מכאבי גב ללא שיעול או קוצר נשימה ביצעתי מיפוי עצמות צילום צלעות בדיקות דם רבות רמת crp גבוהה מעט מאוד מהנורמה הבחנתי שלפעמים כשאני מעשנת כואב לי בפעולת הנשיפה לעומת זאת בנשימות רגילות אין לי כלל בעיה. גסטרוסקופיה תקינה וקולונסקופיה תרינה. האם לדעתך לאור התסמינים עלי לעבור בדיקה מקיפה יותר של הריאות? יש לציין שהכאבים באים והולכים יש לציין שאין ירידה במשקל או חוסר תיאבון אבל אני חווה תקופה לחוצה מאוד

שלום, נראה לי סביר שהתלונות שלך קשורות לפיברומיאלגיה. מציע לך לגשת למומחה בתחום.

29/10/2017 | 21:50 | מאת: אביב

שלום, אני משתעל כבר 4 חודשים, ריאות נקיות כולל CT שלא מצאו כלום, בדיקת אלרגיה מצאו אלרגיה לאבק ועובש, מטופל כרגע בלורטדין + אבאמיס, ללא הטבה, אני שם לב שזה מחמיר לי שאני שוכב במיטה, ובבוקר כשאני קם יש גירוי בגרון, לפני כחודש טופלתי באנטיביוטיקה להיליקובטר, אני חושש שאולי זה צרבות שעושות לי נזלת אחורית וכתוצאה מזה אני משתעל, אילו בדיקות אליי לעשות בשביל לפתור את הריפלוקסים שיש לי ?

שלום גסטרוסקופיה ובדיקת רופא גסטרו.

29/10/2017 | 18:30 | מאת: שיראל

שלום דר דרור ראשית אומר תודה עוד שבועיים סוף סוף מגיעה אלייך , רוצה לשאול אותך יש לי מכשיר אוקסימטר מדדתי סטורציה בעת מאמץ שיורד ל93 מה הסיבה האם זה אצל כל האנשים או שמעיד על בעיה ובזמן מנוחה שוב עולה למצב תקין תודה מראש על המענה

שלום, לרוב אצל אנשים בריאים הסטורציה לא יורדת. יתכן שיש בעיית מדידה של המכשיר. המכשירים הרגילים לא מודדים טוב בזמן מאמץ כשיש תזוזות וכו'

29/10/2017 | 21:24 | מאת: שיראל

על מה זה יכול להעיד ? בדקתי מס פעמים וזה אכן ירד לא ממכשיר אחד

שלום, ירידה בסטורציה של כ 4% במאמץ נמצאה ב 20% מנבדקים בריאים כך שזו לא תופעה נדירה. היא יכולה לנבוע מזרימת דם מואצת בזמן מאמץ בחוסר פרופורציה לאיוורור. במילים אחרות כשהלב פועל מהר ויעיל יותר מהריאות. ברמה כמו שאת מתארת אין לזה משמעות. אולי עם שיפור הכושר זה ישתפר גם כן.

בצילום ריאות שנעשה לבני בן הארבעה חודשים נרשם בפענוח הצילום: תסנינים מרכזיים דו צדדי ללא עדות לתפליט פליורלי צל קרדיאוטימי תקין הילד עם חום כיומיים בליווי חירחורים והקאות האם נראה כויראלי? או דלקת ריאות?

שלום, בהחלט יכול להיות דלקת ריאות חיידקית וכדאי לבקש אנטיביוטיקה.

29/10/2017 | 12:42 | מאת: רחל

שלום ד"ר, שאלה שמעניינת אותי- האם בהשתלת ריאה יש צורך גם בהתאמת ה- RH של הדם (שלילי או חיובי) או רק התאמת סוג הדם עצמו (A, B, O וכו') ? תודה על המענה

שלום, סוג דם כללי בלבד עם סיווג רקמות הכולל בדיקת נוגדנים כללית והשוואה עם נתוני התורם.

29/10/2017 | 09:59 | מאת: שלי

שלום ותודה על המענה. לאחר דלקת ראות חריפה עם דימומים. קבלתי אנטיביוטיקה .עשיתי צילום חזה ונאמר לי שהצילום תקין והדלקת עברה. אבל ישנן מספר ציסטות. וצריך מעקב. מה אתה מיעץ לעשות תודה . אני בן 63 בריא ספורטאי אנני מעשן ולא עישנתי בחיי ואנני מקבל תרופות קבועות תודה

שלום, אני לא יודע מה גודל ומספר הציסטות. אם מדובר בציסטות שהן חללי האוויר בתוך הריאות קטנות ומעטות אין לכך משמעות, אולי רק להימנע מצלילה מקצועית.

28/10/2017 | 22:00 | מאת: רמי

שלום דר אני בן 53 מזה כחצי שנה סובל מסוג של שריפה או חום בלתי מוסבר בגב בשילוב כאבי חזה צד ימין ושמאל לסירוגין בנוסף סוג של תסמין של חוסר חמצן ברמה נמוכה בלוע עם שיעולים קצרים מדי פעם אך לא במידה רבה בשלב זה . עשיתי בדיקת גסטרו סקופיה לקיבה כולל בדיקת החיידק hp הכל תקין . מה יכולה להיות הסיבה ? נטריפוט ששוחחתי עימו אמר לי לבדוק לכיוון הריאות האם יש אמת בדבריו ?

שלום, מהתיאור שלך קשה לומר מה הסיבה לתלונות. חשוב לשלול בעיית לב בעזרת אקו-לב ובדיקת אק"ג במנוחה ובמאמץ. מבחינת ריאות הייתי מתחיל בבדיקת תפקודי ריאה וצילום חזה. תחילת הבירור מומלץ לבצע אצל רופא המשפחה שמכיר אותך.

בבדיקת ספירומטריה עם מרחיבי סינפונות נמצאה ירידה בדיפוזיה בחומרה בינונית ותקננת לגבול התחתון של הנורמה לאחר תקנון לנפח אלבאולרי. שאר תפקודי הריאה בגדר הנורמה. מה אומרת הירידה בדיפוזיה? תודה.

שלום, הדיפוזיה בודקת את יכולת החימצון של הריאות. לעיתים יש בעיות טכניות בביצוע הבדיקה כך שאני מציע לחזור על הבדיקה בשלב ראשון כדי לוודא שאכן יש בעיה ולא מדובר בטכניקה לא טובה של ביצוע הבדיקה. ירידה בדיפוזיה יכולה להיות במחלות ריאה שונות והיא לא ספציפית למחלה מיוחדת.

27/10/2017 | 12:56 | מאת: אריק

שלום אני בן 45 ,לא מעשן מגיל 30 , כבר שנה-שנתיים כל כמה ימים אני קם בבוקר והליחה שנמצאת בגרון יוצאת חומה, זה לא קורה כל בוקר, פעמיים שלוש בשבוע וזה רק הליחה הראשונה של הבוקר ,אני ישן עם פה פתוח , יש לי אסטמה קלה .זה ממש יושב בגרון ליד הגבעול האם ישנה איזה בדיקת מעבדה שאני יכול לעשות לראות מה זה או שאולי זה קשור לחניכיים או לריאות או לאף . תודה יום טוב, היית אצל רופא ריאות עשתה לי בדיקת תפקודי ראיות וסיפרתי לה אמרה שהכול תקין ולא ראתה צורך לעשות צילום גם אצל רופא אאג הייתי אמר יכול להיות מחיידקים המהלך השינה שגורמים לליחה להיות חומה אין לי מושג כבר לאן לפנות אין לי תופעות של כאב או משהו כזה פשוט מטריד אותי מה זה שלא יתברר כשמהו מסוכן בסוף בנוסף יש לי גסטיריטיס אטרופי בקיבה

שלום, אפשר לעשות תרבית ליחה. יתכן שזה קשור לגסטריטיס ולחומציות מהקיבה, כדאי לנסות טיפול סותר חומצה ולעקוב בשלב ראשון.

דווקא הגסטריטיס שלי זה מסוג של חוסר חומצה אני מצרף תמונה תאמר לי מה דעתך תודה

הפחד שלי שיש משהו בריאות הייתי מעשן 15 שנה מה דעתך

26/10/2017 | 14:39 | מאת: אריאל

שלום רב הסיפור התחיל לפניי 6 חודשים בערך , הרגשתי כאבים באזור החזה משמאל וגם כאב במרכז החזה.וושט. הגעתי למיון שם בדקו ולא מצאו כלום אציין שבדק אותי קרדיולוג במיון וגם בוצע רנטגן לחזה. לאחר כמה זמן שהכאב עדיין נמשך הופנתי לרופא קרדיו ורופא ריאות להמשך בירור הכאבים . בקרדיו ביצעו מספר בדיקות שלא העלו בעיה קרדיאלית (US ומבחן מאמץ) בנוסף הומלץ לי לנסוף גם גסטרו כדי לבדוק היתכנות לריפלוקס. רופא הריאות שבדק עשה תפקודי ריאות ו מבחן מטכולין ללא עדות לאסטמה רופא הגסטרו נתן כדורי לנטון על מנת לבדוק עם זה בעיה של רפלוקס, אציין שאיני סובל עוד מהכאבים באזור החזה אלא בעיקר מקושי בנשינה , מרגיש קשה לנשום בבדיקות האזנה לחזה וגם לחצ אוויר יצא תקין, רופאי הריאות לא המליצו על CT בשלב זה , ואילו רופא אחרת כן המליצה לבדוק . שאלתי היא האם כדאי לגשת לסיטי ריאות למרות ששני רופאים (ריאות) הסתייגו, ואילו רופאת ריאות שהגעתי באופן פרטי המליצה , מלחיץ אותי הקרינה. בנוסף בגלל קושי הנשימה מה עוד אני יכול לעשות אחרי שניבדקו מספר כיוונים ללא אבחנה. תודה רבה ומצטער אם ארוך מידי.

שלום, אני בדרך כלל ממליץ לעשות סיטי כשהתלונות נמשכות ולא מוצאים סיבה. גם אם לא תמצא מחלה זה יוסיף שקט נפשי. בדיקה חד פעמית לא מסוכנת מבחינת הקרינה.

27/10/2017 | 13:17 | מאת: אריאל

תודה על תשובתך הבעיה שכבר עברתי מספר רב של בדיקות רנטגן וגם סיטי באזורים שונים בגוף. כמו כן האם בדיקת מ.ר.י לא תהיה מספיק טובה?

לצערינו MRI לא מראה את הריאות בצורה טובה

26/10/2017 | 14:01 | מאת: פרידה

בפענוח MRI בטן ,מהיום 26.10.2017הופיע ממצא "שינויים אטלקטטיים בבסיס הריאה מימין" האם זו תופעה שכיחה לאשה בגילי.אני בת 67 או שמומלץ לבדוק את מצב הריאות??? תודה על מענה מהיר

שלום, התיאור נראה חסר משמעות. יתכן נשימה לא עמוקה מספיק בזמן הבדיקה. מעקב רופא משפחה מספיק.

25/10/2017 | 15:12 | מאת: רוני

היי, אני בן 20 מעשן כ2-3 סיגריות ביום בממוצע. בימים האחרונים אני מרגיש כאבים בחזה ובגב עליון, שניהם אך ורק בצד שמאל. אני כותב כאן כי זה דבר שחוזר על עצמו. לפני כחודשיים זה שוב קרה לי בדיוק באותם מקומות וחלף לאחר מספר ימים. מה להערכתך יש לי? זה מסוכן? מה לעשות? תודה מראש על תגובתך.

שלום, הסיבה השכיחה ביותר לכאבים כאלה בגילך היא דלקות או מתיחות שרירים ועצמות. ניתן לקחת משככי כאבים. במידה שאין שיפור לפנות לרופא המשפחה.

אני מבין. העניין הוא שזה חוזר פעם שנייה בתקופה יחסית קצרה ובאותו מקום (איזור הלב). קראתי באינטרנט על כאבים באיזורים כאלה שיכולים להעיד על תעוקת לב וכל מיני מחלות. וחס וחלילה עלול להוביל להתקף לב. למרות זאת לדעתך אין ממה לחשוש? אני כבר סובל מהכאבים כ3 ימים. מתי לפנות לרופא משפחה אם הכאבים לא יעברו?

אני מציע לפנות לרופא המשפחה השבוע

24/10/2017 | 13:27 | מאת: ירון

ד"ר רוזנגרטן שלום, אני בן 41, עישנתי עד לפני 3.5 שנים במשך עשרים שנה, יש לי עודף משקל קל. בבדיקת תפקודי ריאות שגרתית, התגלה חשד לליקוי רסטריקטיבי והתבקשתי לבצע בדיקת תפקודי ריאות מקיפה (FEV1 68%ׂׂ FVC 61%, כושר דיפוזי תקין). לאחר 3 חודשים ביצעתי בדיקת תפקודי ריאות נוספת אשר תוצאותיה: VC 64% TLC 70% FEV1 65% FVC 58% כושר דיפוזי תקין (אני מצרף את הבדיקה). צילום חזה- ציור ריאתי מוגבר. הופניתי לבדיקת CT אשר יצאה לשמחתי תקינה. ברצוני לדעת מהי המשמעות של הליקוי הרסטירקטיבי, האם זה מחייב בהכרח שיש מחלה ריאתית כלשהי? האם יכולה להיות הפרעה רסטריקטיבית אשר איננה מהווה מחלה בכלל ופשוט חיים עם זה? האם לדעתך יש מקום לבצע בירור נוסף? אולי בדיקת תפקודי ריאות נוספת? האם יכול להיות שעודף המשקל גורם לריסטריקציה ובמידה וארזה היא תיפסק או תיפחת? תודה מראש להתייחסותך

שלום, רסטריקציה פירושנ מגבלה ביכולת האיוורור שלא נובעת מחסימה. זה יכול להיות בגלל מחלה בריאות או בעיה שמשפיעה על הריאות מבחוץ כמו עודף משקל. במידה שהסיטי תקין ואין לך תלונות הקשורות לנשימה אין מרום לדאגה. פעילות גופנית והורדה במשקל יכולה בהחלט לשפר. ממליץ לחזור כעבור חצי שנה על בדיקות אלה.

25/10/2017 | 13:24 | מאת: ירון

תודה רבה על תשובתך המרגיעה. ציינת בעיית נשימה, יש לי מעת לעת נשימה חלקית, קושי בלקיחת נשימה עמוקה, האם זה משפיע על תשובתך או שאין לכך חשיבות ?

25/10/2017 | 15:08 | מאת: ירון

חשוב לציין כי למיטב זכרוני יש לי את התחושה בערך עשור וזה מעת לעת. מעבר לזה, אין לי תלונות ובדיקת תפקודי ריאה נמצאה לא תקינה במסגרת בדיקת סקר.

שלום, התיאור שלך לא מעיד על מחלה. אולי תנסה להתעלם מזה וזה יילך ויחלוף מעצמו. במידה שיופיעו תלונות או שיתגברו הקיימות יש מקום לבירור במרפאת ריאות.

23/10/2017 | 09:58 | מאת: סמדר

שלום ד"ר רוזנגרטן אובחנתי כאסתמטית לפני כ15 שנה מטופלת רק בונטולין במקרי קוצר נשימה סימביקורט למניעה היה לי לא טוב, גרם לי לצרידות. לאחרונה חווה ריבוי מקרי מצוקה נשימתית. בתוצאות הבדיקה לא כתוב אסתמה. האם גורם הפיך משמע שאפשר להחלים ממנה? אשמח לעזרה בהבנת דברי הרופא המפענח. תודה רבה

23/10/2017 | 09:59 | מאת: סמדר

התמונה לא עלתה, מנסה שוב

23/10/2017 | 11:20 | מאת: סמדר

קישור לתמונה http://www.up2me.co.il/images/51925136.jpg

שלום, בדיקת תפקודי הריאה מתאימה לאסתמה. אסתמה היא מחלה שחיים איתה, היא דורשת טיפול שיכול להשתנות לפי המצב. במקרה שלך נראה כי את צריכה טיפול קבוע במשאף. אם סימביקורט לא היה טוב, יש אפשרויות אחרות: רלבר, פלוטיפורם, סרטייד, פוסטר, דואורספ. בקשי מרופא המשפחה.

תודה רבה ד"ר רוזנגרטן אבקש מרופא המשפחה שלי משאף מתאים שוב תודה :)

23/10/2017 | 08:23 | מאת: קרן אור

שלום, שוחחנו בעבר ואני צריכה לקבוע תור לרופא ריאות. התור הקרוב בבית חולים בבלינסון ובית חולים השרון -רק בחודש מרץ !!!!!!!!!!!!!!!!!! האם יש רופאים שמקבלים עצמאית וניתן לקבל החזר דרך הקופה ?אם כן מה הטלפון ? אשמח לתאם ולא להמתין חמישה חודשים לתור !!!!!!!!!!!!!!!

שלום, יש כמובן רופאים שמקבלים באופן פרטי או חצי פרטי עם הסדרים דרך כללית מושלם, מכבי זהב וכו הרשימות קיימות בקופ"ח שלך וזמינות באינטרנט.

23/10/2017 | 00:34 | מאת: אבי

ברקע יש לי את מחלת הברונכיאקטזיס  משתמש במשאף סימביקורט קבוע פעמיים ביום בחצי שנה האחרונה כמות הליחה והכחכוח בגרון עלתה ואני מרגיש שזה לא קשור לריאות  הלכתי לבדיקת אף אוזן גרון בדק עם סיב אופטי אמר הכל תקין אני כל הזמן מושך מאחורי האף סוג של ריר סמיך או סוג של ליחה לפעמים יוצא גם חתיכות לבנות  שמתי לב שברגע שאני לוקח סינופד  90 אחוז מהכחכוחים בגרון והליחה נעלמת לי  מה זה אומר? האם באמת אני צודק וזה לא קשור לריאות  כי אני מכחכח כל היום בגרון רק כדי להוציא משם את הליחה שמציקה בגרון האם יש סכנה בלקחת סינופד לעיתים קרובות ? יש לציין שאני לא מרגיש מנוזל אין לי נזלת כל רופא ששומע את הריאות שלי אומר שהם נקיות ואין חרחורים אבל כל הזמן אני צריך לירוק ולפנות ליחה עשיתי תפקודי ריאות-תקינים תגר מטכולין-תקין איזה בדיקות צריך לעשות בנוסף? אני כבר חסר אונים מחכה לתשובתך דוקטור

שלום מחלת הברונכיאקטזיות מאובחנת לרוב בעזרת סיטי חזה והיא אכן יכולה לגרום לשיעול וליחה. לרוב הטיפול העיקרי הוא אנטיביוטיקה ופיזיותרפיה. הסיפור שלך באמת מכוון לבעיית אא"ג. ניתן לפנות למומחה נוסף או לחלופין לבצע סיטי של מערות הפנים לאיבחון מדוייק של בעיית סינונים. ניתן גם לנסות טיפול נגד אלרגיה בתרופות כמו טלפסט ואריוס לזמן ממושך.

שלום רב. לפני כחודש אובחן אצלי דלקת ריאות עקב חום גבוה וכאבים חזקים בגב ובחזה. קיבלתי זינט ורקסו למשך 4 ימים. עקב עלייה בחום ובכאבים אושפזתי למתן טיפול תוך ורידי למשך 24 שעות. ע"פ הרופא בחדר מיון: "בצילום חזה הצללה בחלק התחתון של האונה מימין בצורה יתר פריפרית, ללא עדות לתפליט פלוירלי" כעת 3 שבועות אחרי שהחום ירד יש לי מדי פעם כאבים בגב ובחזה בנשימה ובמיוחד לאחר מאמץ, וכן אני חש לעיתים חולשה. רציתי לשאול, האם זה חלק מתהליך החלמה או שצריך התייחסות מיוחדת. תודה רבה

שלום, יתכן שזה חלק מההחלמה של הדלקת. במידה שאין שיפור בכאבים ממליץ לחזור על צילום חזה ולהיבדק ע"י רפא המשפחה.

19/10/2017 | 19:10 | מאת: מיכאל

שלום רב אימי מזה כשנתיים וחצי סובלת משיעולים חזקים ובלתי פוסקים עם המון ליחה . היא בצעה בדיקת סיטי ריאות ראו נקודה לבנה ממש קטנה שאמרו לה שזה ךא משמעותי ולבוא אחת לשנה לבדוק לגבי זה. בדיקת תפקודי ריאות שלא הצליחה לעשות מרוב השיעולים. בדיקת אלרגיה -לא אלרגית לכלום בצעה גסטרו יצא תקין קולונוסקופיה יצא תקין ולאחר כל זה הביאו לה רק משאפים ולעשות אינלציה שזה קצת עוזר לה חושבים שזה אלרגיה שגורמת לאסטמה כרונית מקבל כדור לאלרגיה בלילה לכל זה שום טיפול לא עוזר לא יודעים מה זה רק משערים. אמא שלי עברה תקופה קשה נפשית לאחר טיפול באבא שלי שעבר תקופה לא פשוטה. מה זה יכול להיות? איך אפשר לטפל? האם זה יכול להיות נפשי? אשמח לתשובה כדי לעזור לאימי

שלום, אני מציע להגיע עם כל הבדיקות למרפאת ריאות, לבחון שוב את הבדיקות ולנסות ללכת בכיוונים נוספים. שיעול יכול להיות על רקע נפשי אולם אם יש הרבה ליחה זה פחות סביר. כדאי לשלוח את הליחה לתרביות. במקרים מסויימים מומלץ גם על ברונכוסקופיה להסתכל לתוך הריאות. בהצלחה!

17/10/2017 | 11:54 | מאת: רועי

ד"ר שלום שואל לגבי סבתי, כבת 83. ברקע היפרליפידמיה ובקע סרעפתי. לא עישנה מעולם אך נחשפה לעישון פסיבית (בעלה היה מעשן כבד). מזה כ-8 חודשים סובלת משיעול טורדני. לפני כ-8 חודשים היה ארוע של שיעול כיחי עם צפצופים, אובחנה כברונכיטיס וקיבלה טיפול אנטיביוטי במוקסיפן ואזניל. השיעול בעצם נמשך מאז. היה שיפור מסויים והצפצופים נעלמו לגמרי, אך בהמשך השיעול שוב חזר. השיעול בד"כ עם כיח, ולדבריה מחמיר בסמיכות למאכלים חריפים. אין קוצר נשימה במאמץ, אולי מעט עייפות. בלילה אינה משתעלת או קמה מהשינה. בבדיקת אאג עם סיב אופטי -חשד לרפלוקס. קיבלה נקסיום 40 מ"ג פעמיים ביום לניסיון למשך שבועיים, וכמו כן גם ספריי של סטרואידים ללא כל שיפור. לדברי הרופאה הריאות "נקיות"/. סטורציה באוויר חדר 98%. ביצעה CT חזה: נצפה תמט תת- סגמנטרי בסגמנט עליון של LLL משנית ללחץ ע"י בקע סרעפתי גדול המכיל את מרבית הקיבה. הצללות עדינות בצורת זכוכית חלב באספקט אחורי של LUL וב-LLL. הצללה פסית אטלקטטית קטנה פארא-ורטברלית ב- RLL. קשרית בגודל 3 ממ ב- RLL וקשרית נוספת כ-2 ממ ב- RUL הצמודה לסדק הבינאונתי. הודגמה הרחבה בולטת של העורק הפולמונלי השמאלי עד 32 ממ, והרחבה קלה של העורק הפולמונלי הימני עד 26 ממ. הטרונקוס פולמונליס ברוחב 20 ממ. רופאת המשפחה עדיין חושבת שמדובר בGERD. שאלותי: 1. האם בקע סרעפתי הלוחץ וגורם לתמט חלקי של ה- LLL כמתואר יכול לגרום לשיעול פרודוקטיבי ממנו סובלת? 2. האם רפלוקס גורם בד"כ לשיעול כיחי או יבש? 3. במידה ואכן הרפלוקס הוא מקור הבעיות - האם לא סביר שהייתה סובלת משיעול בלילה והייתה מגיבה לטיפול בנקסיום? האם יש טיפולים יעילים אחרים? 4.מה המשמעות של הרחבה אסימטרית של עורקי הראה כמתואר (בולטת משמאל וקלה מימין) ? 5. כיצד היית מציע להתקדם. תודה רבה מראש.

שלום רב, 1. כן. לפי המתואר מדובר בבקע סרעפתי גדול כך שתוכן קיבה יכול לעלות להיכנס לריאות ולגרום לאספירציות, לדלקות ריאה ושיעול כרוני. 2. שיעול יכול להיות עם כיח או בלעדיו, תלוי בכמויות הרפלוקס. 3. יכול להיות שיש גורמים נוספים לשיעול או שהטיפול נכון אבל לא מספיק לפתור את הבעיה של הרפלוקס. הטיפול היעיל ביותר הוא ניתוח כאשר יש בקע גדול אולם בגילה זה לא פשוט. ניתן לנסות שינוי בהרגלי תזונה, אכילת מנות קטנות, לא לפני השינה וכיו"ב. אפשר לפנות שאלה בפורום גסטרו בעניין. 4. יכול להיות שמדובר בשינויים ישנים ללא משמעות אבל עולה אפשרות של קרישים בריאות, ממליץ לבצע מיפוי ריאות לשלול זאת. 5. המשך בירור במרפאת ריאות וגסטרו.

20/10/2017 | 09:18 | מאת: רועי

תודה רבה על המענה 2 שאלות : 1. מה המשמעות של צמיחת קנדידה אלביקנס בתרבית כיח? האם זה יכול להסביר את השיעול הכרוני? האם מצריך טיפול? 2. כתבת בנוגע להרחבת עורקי הריאה שבולטת משמאל וקלה מימין כי "עולה אפשרות של קרישים בריאות, ממליץ לבצע מיפוי ריאות לשלול זאת". האם בנוכחות תמט חלקי של ה- LLL - בשל הלחץ מהבקע, הבדיקה תהייה אבחנתית לקרישי דם? (קראתי שהבדיקה מזהה אי התאמה בין אוורור לזרימה, ובעצם האם לא צפוי שיהיה אזור לא מאוורר בריאה השמאלית במצב זה שיפריע לאבחנה חד משמעית?) ושוב תודה!

1. קנדידה זו פטרייה שנמצאת בחלל הפה וצמיחה שלה בכיח לא מהווה בעיה. 2. כשעושים מיפוי ריאות צריך לבקש גם איוורור וגם זרימת דם באנגלית: וונטילציה ופרפוזיה. רק כשיש חוסר התאמה בינהם, כלומר כשיש וונטילציה ואין פרפוזיה יש חשד לקריש. במקרה שציינת של בעיית איוורור תהיה התאמה בין חסר פרפוזיה וחסר וונטילציה באותו איזור בשל הלחץ מהבקע.