פורום מחלות ריאה

הפורום יעסוק בנושאים הקשורים למחלות ריאה ומחלות דרכי הנשימה, כגון: סרטן ריאות אבחון בדרך ברונכוסקופית, אבחון וטיפול בדרך ברונכוסקופית למחלות שונות של דרכי הנשימה, שיעול ממושך, מחלת ריאות חסימתית כרונית COPD, אסתמה, נוזל בקרום הריאה אבחנה וטיפול.
5537 הודעות
5454 תשובות מומחה

מנהל פורום מחלות ריאה

17/03/2016 | 09:36 | מאת: lia

ד"ר רוזנברגטן שלום , אשמח אם תענה על שאלתי .לאחר דלקת ריאות חריפה ב2008 עשיתי CT ריאות והכל היה תקין חוץ מי קשרית ריאתית בפריפריית ה-L.L.L. שהודגמה בקוטר 4 מ"מ . עקב כך נדרשתי לעשות מעקב וב2011 שוב עשיתי CT ריאות והקשרית שהודגמה ב2008 לא השתנתה אך הודגמה קשרית חדשה בקוטר 5מ"מ . שאלותי: 1.האם תופעת קשריות שכיחה וזה לא מסוקן , 2. האם אני צריכה מעקב באמצעות CT 3. בגלל קרינה מירבית של CT רגיל האם מספיק לעשות CT בקרינה מוגבלת . מודע מראש על תשובתך

ערב טוב, קשריות בריאה בן ממצא שכיח. לרוב מדובר בממצאים שפירים או דלקתיים. יש המלצות למעקב באנשים עם גורמי סיכון בעיקר עישון. לרוב לאחר כשנתיים אם הממצאים יציבים ניתן להפסיק את המעקב. ניתן לבצע מעקב בעזרת סיטי חזה במינון קרינה נמוך.

15/03/2016 | 21:41 | מאת: רינה

היי בני בן עשר וחצי מגיל ארבעה הוא סובל משיעולים ממושכים לקחתי אותו לרופאה ראות נתן לו טיפול מונע ואז כול הזמן זה עוזר לו לפני שבוע הילד הצטנן מאוד הוספתי לו לטיפול המונע פליקסוטייד הוספתי לו למשך ארבעה ימים סלבותרים שתי שאיפות בבוקר ובערב לפני שלושה ימים לקחתי אותו לרופא הוא אמר לתת לו את בסלבתורים לשלוש פעמים ביום לציין הילד הראות נקיות ללא צפצופים שאלתי מתי זה אמור להשפעה האים צריך להוסיף עוד משהו

שלום רב, נראה לי שהטיפול מספיק וצריך כמה ימים של סבלנות. רפואה שלמה

15/03/2016 | 21:20 | מאת: מיכל

שלום רב אני בת 35, אסמתית מאוזנת מאוד מגיל צעיר, ללא אישפוזים/אינהלציות בשוטף, בקושי משאפים. מזה 12 יום שאני במצוקה נשימתית שמלווה בשיעול בלתי פוסק, צורך באינהלציה ממש כל 3-4 שעות. צילום ריאות תקין, צילום סינוסים הראה :אין סימן להרס בדפנות הגרמיים, נפיחות הרירית במידה במקסילארי הימני, ללא פלסי אוויר נוזל. מטופלת כבר 10 ימים באנטיביוטיקה, זינט+רוליד וכן פרדניזון, היה שיפור מסוים בתחילה אך התדרדר חזרה. ההרגשה היא של מעין דגדוג נוראי בענבל הגרון, לא מסוגלת לנשום נשימה פנימה דרך הפה מבלי להיכנס לשיעול קשה. נשימה דרך האף ללא כל בעיה. סיטורציה לפני אינהלציה 90, לאחר אינהלציה 94-95, לא מעבר לכך. בהרגשה שלי הבעיה היא נטו בגרון/אאג ולא בריאות בגלל ההרגשה בגרון. (זה אינו כאב של דלקת וכו' אלא דגדוג נוראי) השאלה היא מה יכולה להיות הבעיה ? אילו בדיקות מומלץ לעשות ? אני ממש מיואשת, אנא עזור לי תודה

שלום נראה שמדובר בהחמרה של אסתמה. אני ממליץ לבדוק סרולוגיה לשעלת. יתכן שאת זקוקה למינון גבוה יותר של פרדניזון או תוספת תרופות נגד אלרגיה. בדיקת אא'ג גם יכולה להועיל. כמובן להמשיך להקפיד על טיפול קבוע במשאפים.

15/03/2016 | 12:13 | מאת: הדס

שלום רב לפני כחודש אושפזתי בשל RT SPONTANEOUS PNEUMOTHORAX טופלתי בנזק ,עשיתי צילום חזה שהיה תקין וCT בCT נרשם מספר ציסטות ראתיות קטנות בריאות חשד לblebs בפסגות ,רושם לאמפיזמה,יש לציין שאני בת 36 לא מעשנת ,ללא אירוע של קושי נשימה רק מאז האירוע אני מרגישה לפעמים שקצת קשה לנשום ושיעול יבש לעיתים . הרופא ריאות שלח אותי לתפקודי ריאה עוד כחודשיים ,לקיחת משאף להקלה וספירת מבדלת IGE . אני ממש בלחץ בגלל שקראתי על אמפיזמה באינטרנט והדברים לא סימפטיים הרופא ריאות לא ציין דבר על כך ,רק בפענוח של הסיטי שקיבלתי לאחר שהלכתי להתייעץ עימו רשום חשד לאמפיזמה (הרופא ריאות ראה רק את הדיסק ולא את הפענוח) אודה לקבלת התייחסות בנושא תודה מראש הדס

ערב טוב, אמפיזמה היא מצב בו יש נזק לרקמת הריאות לרוב בשל עישון. כמובן יש טווח מאוד רחב בין סימנים בסיטי ללא משמעות תפקודית עד למחלה מאוד קשה. אני מתרשם שאצלך ישנם סימנים עדינים בסיטי ולא מחלה משמעותית לפי התיאור. תפקודי ריאות מלאים כולל נפחים ודיפוזיה יכולים לכמת זאת. אני ממליץ גם לבצע בדיקות לאלפה אחד אנטיטריפסין בדם. ולהימנע מחשיפה לעישון.

14/03/2016 | 08:06 | מאת: באפי

Vשלום רב, אבי, בן 65, משתעל מזה כחודשיים וחצי, ונמצא בתחת מעקב רפואי, אך עם שיפור קל בלבד, וללא אבחנה. שעלת - (BORD RERTUSSIS IGA 8.7) קיבל - תכשירים שונים לשחרור האף (לרבות עם סטרואידים), היות והאף סתום לחלוטין, עד עכשיו. אנטיביוטיקה: מוקסיוויט, ובהמשך רוליד, דוקסילין ואוגמנטין. מבחינת אינלציה: מקבל וינטולין פעמיים ביום (בעבר גם אם אורוונט). קיבל דיסק שקיבל סטואטייד במשך שלושה שבועות ולאחר מכן רבלר שהשפיע עליו מאוד לא טוב כיום מקבל טבניק וסטראודים בכדורים. באם זה משנה משהו - במהלך הלילה אין כמעט שיעול בכלל. ברור לנו כי לא ניתן לקבל אבחון מלא דרך התשובה, אבל אבי לא עובד בשלושה חודשים האחרונים וכבר מתוסכל מהעדר ההתקדמות הרפואית. נודה מאוד לכל הכוונה או מחשבה.

שלום, לדעתי צריך בשלב זה לבצע סיטי של החזה - אני מניח שצילום חזה כבר בוצע. תפקודי ריאות ובדיקת אא'ג. האם לוקח תרופה כמו טריטייס או אנלדקס? יכולות לגרום לשיעול. האם יש צרבת ? במידה שכן יש לטפל בהתאם. מומלץ לרכז את הטיפול אצל רופא המשפחה ועם ייעוץ במרפאת ריאות.

13/03/2016 | 18:48 | מאת: שגיא

שלום בן 38 . בסך הכל די בריא. רץ חצי מרתון. בכושר טוב. מזה 15 שנה מאובחנת אסתמה קלה. רוב הזמן אין צורך בטיפול. בערך פעם פעם פעמים בשנה קצת החמרה ואז לוקח סימביקורט כשבועיים וזה חולף. מבצע תפקודי ריאות אחת לשנתיים שלוש בקופת חולים עד כה שינוים זעירים רוב הזמן די תקין ואם יש חסימה אז הפיכה. הייתי היום אצל רופא ריאות שלא מקבל בקופה וממש הופתעתי בבדיקת תפקודי ריאות: 1. הפיות הלבנות שצריך להכניס לפה בבדיקה ישבו אצלו על השולחן כמו שהם לא על מגש או משהו ( בד"כ בקופה זה חד פעמי ) 2. מה שיותר מטריד יש לו מכשיר תפקודי ריאה שולחני ( משהו שלא מוציא פלט ממוחשב ). שאלתי אותו אם אפשר להחליף את המסנן הזה בקצה השני של השפורפרת שאליה נושפים את הבדיקה ( ובעבר ראיתי שמחליפים זאת במשהו שיוצא מניילון ) והוא אמר לי בכעס שמבחינתו אין צורך להחליף את זה והוא לא מחליף. אמרתי לו שכולם נושפים לתוך זה ואמר לי שאם לא בא לך אל תעשה את הבדיקה. ביצעתי את הבדיקה. עלה לי עכשיו חשש גדול. הרי מגיעים אליו אנשים חלקם אולי חולי שחפת ומחלות זיהומיות אחרות ונושפים ואז נשאר שם בתוך השפורפרת והמסנן טיפות מהנשימה שלהם. כשאני מבצע את הבדיקה אולי חלילה נשמתי את זה ואדבק במחלה כזאת?? אני מוטרד כי מישהי אצלנו בחברה נדבקה בשחפת לפני שנה וזה מאוד מטריד. מה דעתך?? תודה וסליחה על השאלה המוזרה

שלום שגיא, אני לא מכיר את המיכשור שבו השתמש הרופא ואינני רוצה להעביר ביקורת ללא ידיעת הפרטים. בכל מקרה אם רק נשפת בפיה ואני מניח שהרופא חיטא את הפיות אזי החשש להידבק מזערי. יש לציין שעם כל החשש שחפת היא עדיין מחלה מאוד נדירה בישראל ולא נראה לי שאתה צריך לחשוש שנדבקת בשחפת.

13/03/2016 | 22:20 | מאת: שגיא

תודה על ההתיחסות לשאלה המוזרה... עשיתי 4 פעמים את הבדיקת תפקודי ריאות היום הוא רצה לבדוק היטב. בכל פעם נשפתי וגם שאפתי חזרה בסוף. במידה ולא חיטאו את המכשיר תקופה ארוכה אז סביר להניח שהצטברו שם חיידקים. אולי חלקם עמידים אם כך האם לא סיכון גבוה לקבל איזה זיהום דרכי נשימה? ? אני חושש ואמור לנסוע עוד יומיים לכנס בארצות הברית. תודה

12/03/2016 | 20:59 | מאת: ענת

בת 61.בריאה בדרך כלל . עשיתי אורוגרפיה סי טי עקב המטוריה בשתן. בתשובה נאמר :" בסיסי הריאות תקינים, פרט לפס פיברואטלקטטי באונה האמצעית , הודגם חלקית בגודל כ- 2.31 ס"מ חדש מהבדיקה הקודמת. ( באונה האמצעית בריאה הימנית מודגמת הצללה פסית כמתואר למעלה קרוב לוודאי מדובר בשינוי פיברואטלקטטי , חדש מהבדיקה הקודמת. לשקול בדיקת סי טי בית החזה בעוד שלושה חודשים. " האם מדובר בתהליך של גידול ממאיר ? תודה רבה מודאגת . יש לציין כי סובלת מכאבי גב חדשים בחודשים האחרונים ובסיטי נמצא כי יש לי שינויים ניווניים בעמוד השדרה.

שלום רב, לפי התשובה נראה כי לא מדובר בסרטן. ליתר ביטחון המליצו על מעקב עם בדיקת סיטי חוזרת עוד שלושה חודשים. ממליץ להתייעץ עם רופא ריאות לאחר שיראה את הסיטי.

10/03/2016 | 12:11 | מאת: ללא

שלום דר ביתי בת החצי שנה סובלת מקשיים באכילה. מזה 3 פעמים נתקלנו בהשתנקות בזמן האוכל אשר הביאה לכחלון ואיבוד הכרה הדבר מתחיל בחרחורים מאוד חזקים בזמן הארוחה עד קושי נשימה וחנק בשלושת המקרים הצלחנו לייצב אותה לאחר שגרמנו לה להקיא. בבדיקות שנערכו אובחנה לרינגומלציה שלדברי הרופא כבר חלפה וריפלוקס. התייעצנו עם רופא נוסף אשר לא חןשב שמדובר כלל בלרינגומלציה אלא בבעיה באכילה עצמה אמר שהריאות נקיות לגמרי והמליץ בשלב זה ללכת לקלינאית תקשורת. אשמח לדעת מה אתה חושב, תודה

שלום רב, נראה לי הגיוני שמדובר ברפלוקס ולרינגומלציה. מומלץ טיפול לרפלוקס ומעקב. בהרבה מקרים הבעיה חולפת עם הגדילה. רפואה שלמה.

10/03/2016 | 16:15 | מאת: ללא

תודה על התשובה המהירה הרופא שאבחן את הלרינגומלציה טען שחלפה לאחר מעקב. לא ראינו שום שיפור לכן פנינו לרופא אחר שטוען שאין לשלול te fistula או cleft ושלח אותנו לקלינאית תקשורת כדי לאבחן אם יש בעיה טכנית עם האכילה..

08/03/2016 | 12:57 | מאת: לי

שלום, אבא שלי בן 68, לפני כחצי שנה עבר ניתוח של לובקטומיה ימנית עליונה, מיזה כעשרה חודשים הפסיק לעשן. מאחרי הניתוח הוא מרגיש נשימה כבדה ויותר קושי לאחר מאמץ למשל עליית מדרגות. CT: ללא ממצא, פרט ל: - אמפיזמה ריאתית ניכרת. - הקטנה של נפח ההמיתורקס בצד ימין עם הרחבה של הסרעפת מימין. בוצע בדיקת תפקודי ריאה בסיסי:ריאה חסימתית עם FEV169 אחוז. הרופאה שלחה לתפקודי ריאה מלאים, כדי לשקול טיפול LABA בלבד או גם ICS. 1. הקושי בנשימה נגרם עקב הסרת אונה ? 2. טיפול במשאפים זה נחשב לאסטמה? 3. משאפים הופך להתמכרות ותלות ? אשמח לדעתך, תודה.

ערב טוב, הניתוח מפחית את תפקודי הריאות. לפי תשובת הסיטי עיקר הבעיה היא אמפיזמה בערבות העישון, שמפריעה לחימצון ופחות הפרעה חסימתית. אני מניח שבתפקודי הריאה המלאים תודגם ירידה בדיפוזיה וכליאת אוויר. במשאפים יעילים בעיקר בהפרעה חסימתית אולם שווה לנסות. אני ממליץ על שיקום ריאות, חמצן במידה שהסטורציה נמוכה מ 90%.

טיפול במשאפים יכול להתאים גם לאסתמה וגם ל COPD, בכל מקרה של הפרעה חסימתית. משאפים אינם גורמים לתלות.

07/03/2016 | 12:49 | מאת: מגי

שלום אבא שלי עשה PET CT ואלו התשובות שהתגלו בבדיקה של החזה (שאר הממצאים תיקינים). שינויים פיברוטיים בשדה העליון של האונה הימנית העליונה ושינויים אטלקטטיים בבסיסי שתי הריאות. המדיאסטינום שמור. שערי הראות חופשיים. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. האם תוכל להסביר לי את הפירוש הממצאים? תודה

שלום רב, להלן הסבר לגבי הממצאים הלא תקינים. שינויים פיברוטיים - שינויים צלקתיים בד'כ כתוצאה מתהליך דלקתי. שינויים אטלקטטיים - איזורים בתחתית הריאה שלא מאווררים מספיק. בכל מקרה נראה מהתשובה שצרפת שאין מחלה פעילה.

06/03/2016 | 17:21 | מאת: ללא

שלום רב, מהו אומר המונח "שארית ריאתית גבוהה"- 63. במסגרת בדיקת מאמץ משולב- לב- ריאה תודה רבה

הכוונה היא שהאיוורור של הריאות לא נוצל בשיא המאמץ ונשארה שארית או רזרבה שיכולת לנצל. או במילים אחרות המגבלה במאמץ לא נובעת מבעיית איוורור של הריאות.

05/03/2016 | 10:28 | מאת: יערה

שלום בת 76 לפני 4 שנים כריתת אונה RUL ומטופלת באירסה למעלה משנה. ני לוקה גם בבורכואקטזיס (כנראה תוצאה של ההקרנות מלפני שנתיים) ומידי פעם יש החמרה של מחלה זו המתבטאת בשיעולים, חיחורים וליחה מוגלתית. הייתי מטופלת בפורדיל בבקר ובמיפלוניד בערב. עקב החמרה במצבי רשם לי רופא שימוש ברלבר במינון 184-22 ואכן חל שיפור במצבי. ואולם לאחרונה התחלתי לסבול מהתכווצויות שרירים בשוקיים ובכפות הרגליים בדרך כלל בלילה. ההתכווצויות מכאיבות מאד ומעירות אותי מספר פעמים בלילה עלי לציין שאני נוטלת מגנזיךום שלא ממש עוזר. קראתי שמרחיבי סימפונות עלולים לגרות לתופעת לוואי זו. אם כך, האם לייחס אותה לפורדיל או לרלבר. ואם כן מה התחליף?

ערב טוב, אכן מרחיבי סימפונות מסוג LABA גורמים לעיתים להתכווציות שרירים. אצלך גם רלבר וגם פורדיל מכילים את התרופה הזו. כמו כן אין טעם לקחת את שניהם יחד כמו- גם את המיפלונייד. אני מציע בשלב ראשון לקחת רק את הרלבר. אם ההתכווציות נמשכות להמשיך רק עם מיפלונייד ולבקש מהרופא מרחיב סמפונות מסוג LAMA שאינו גורם להתכווציות.

14/03/2016 | 13:01 | מאת: יערה

תודה על תשובתך המועילה. אכן הפסקתי את הטיפול בפורדיל מאחר ומצבי השתפר. אני משתמשת היום רק בRELVAR בערב. ההתכווצויות לא פסקו לגמרי אך פחתו ובעיקר פסקה תופעת הרעד בידיים שנבעה משמוש בפורדיל. שאלתי - האם אני יכולה להשתמש במשאפים לפי שיקול דעתי, כלומר אם מצבי יחמיר להשתמש במשאף נוסף בשעות הבוקר? אני שואלת זאת כי נוכחתי כי מצבי אינו יציב ומידי פעם יש החמרה ורופא הריאות אינו זמין באפן מיידי וגם רופאת המשפחה לא נותנת לי תשובה חד משמעית. שאלה נוספת - האם אפשר להשתמש ב RELVAR בשעות הבוקר במקום בערב? בתודה מראש

04/03/2016 | 17:19 | מאת: אנונימית

האם שאיפת אבק (של הבית, רהיטים וכו') מסוכן לבריאות ולנשימה? הבת שלי רצתה להריח נר ריחני שעמד על השולחן בחדר שלי כבר זמן רב ללא שימוש ועליו היה הרבה אבק, רק אחר כך ראיתי שהיא עשתה את זה ואני לא יודעת האם זה משהו שעלול לפגוע או שזה דבר שולי ולא נורא.

שלום רב, לצערינו אנחנו חשופים לאבק בהרבה מקומות ויש לגוף שלנו מערכת הגנה מפני האבק. כמובן שמומלץ למעט בחשיפה אבל לפי מה שאת מתארת זו נראית לי חשיפה שולית.

03/03/2016 | 20:00 | מאת: לינדה

הבן שלי בן שנה וחצי . לפני כשבוע התחיל שיעול שלא עבר עד טיפול בבדיקורוט . עשינו צילום חזה אחרי שסיים טיפול התוצאה היתה כי יש תסנינים בבסיס ריאה ימנית התחלנו אנטיביוטיקה כבר3 ימים . עכשיו חזר חום ומשתעל מעט . האם יכול להיות שבלע משו וזה מפריע לנשימה ?? כי הוא כול דבר שם בפה

ערב טוב, הסיפר שלכם פחות מתאים לשטיפת גוף זר ויותר הגיוני שמדובר בדלקת ריאות. במידה שלא תהיה תגובה לאנטיביוטיקה והחום לא יירד תוך 48 שעות אני ממליץ לחזור לרופא הילדים לבדיקה.

02/03/2016 | 19:50 | מאת: דנה

היום הייתי עם בעלי במלש"ח בעקבות קבלת תשובה בct עם חשד לשחפת... קיבלנו הפנייה ושם רשום שיש לבצע דחוף בדיקה אצל רופא ריאות.. העניין ש... בכל המרפאות שפנינו אליהם(סורוקה, בלינסון והדסה) אמרו לפקסס את ההפנייה ויצרו איתנו קשר ושמחר אין רופא ריאות.. האם בדיקה כזו באמת דחופה ועד כמה? והאם ידוע על מרפאת ריאות שמגיעים אליה מקרי חירום . אנחנו יכולים להוציא התחייבות לכל מקום שצריך.. תודה

שלום רב, עקרונית במלש"ח מטפלים במקרי שחפת או חשד לשחפת. בכל מלש"ח יש רופא ריאות שאחראי על הטיפול. אני ממליץ לפנות למלש"ח שבו נבדקתם ולשאול מה מידת הדחיפות והאם הרופא במלש"ח יוכל לקבל אתכם.

03/03/2016 | 16:59 | מאת: דנה

הוא נבדק אצל רופא במלש"ח והוא הפנה לרופא ריאות ..

שלום דנה, יש רמות שונות של חשד, אם רמת החשד היתה גבוהה הרופא היה מפנה אתכם לחדר מיון ולכן אני מניח שרמת החשד אצלכם הייתה נמוכה. אם אתם לא בטוחים במידת החשד אפשר להתייעץ בעניין זה עם רופא המשפחה. אם זה דחוף הוא יפנה אתכם לחדר מיון. כדי לקבל תור דחוף מקובל אצלינו במכון הריאות בבילינסון להעביר את מכתב ההפניה בפקס ואז רופא עובר על ההפניות ומקדים תור לפי הדחיפות הרפואית.

האם mri בית חזה ו- mri ריאות היא אותה בדיקה? עברתי לפני שנה ct ריאות וגם ברוכונוסקופיה. לביקורת ניתן לי mri בית חזה. האם בבדיקה זו ניתן לראות בדייקנות גם את הריאות?

שלום רב, מדובר בבדיקות המשתמשות בטכניקות שנונות. MRI מדגים טוב רקמות רכות כמו שרירים, עצמות ולב. סיטי מדגים טוב יותר את הריאה. צריך לבחור את הבדיקה לפי מה שרוצים להדגים.

01/03/2016 | 18:13 | מאת: אסנת

אני צריכה לבצע בדיקת תגר מטכולין. בהוראות לבדיקה רשום שאין לבצע בדיקה אם חליתי בשפעת בארבעת השבועות שקודמים לבדיקה. האם כאב גרון וצינון ללא חום (לא אובחנתי אצל רופא) עשויים להוות בעיה שבוע לפני הבדיקה?

ערב טוב, עדיף לדעתי לדחות את הבדיקה עד שתחלימי מההתקררות ותחזרי למצבך הרגיל.

אני בן 35 יחסית בריא, כמעט שלא מעשן סיגריות. אני חושש ממקרה מזדמן שקרה לי לפני חודש. בשעה שפינתי פסולת שכללה גם שברי אזבסט חשתי שאיפה של חלקיק "גדול". כוונתי שחשתי חדירה של גוף בגודל של כ"גרגיר חול" קטן אל קנה הנשימה עמוק לאזור הגרון ומטה (ואולי בכלל של פסולת שהיא לא אזבסט) השתעלתי מעט ולא יודע אם זה נכנס ממש פנימה או יצא החוצה. במידה ולרוע המזל מדובר בשאיפה של אזבסט, האם כשמדובר בחתיכת חומר מעורבת (תערובת של בטון ואזבסט כמדומני), שמן הסתם עבה יותר מסיבי אזסבסט מבודדים בגודל מיקרוני, זה מסוכן יותר או דווקא פחות? מבחינת הגודל, לריאות קל יותר לפלוט החוצה גרגיר "גדול" שבין היתר מכיל סיבים? האים ריכוז הסיבים בחומרים האלו (גגונים למינהם) קטן או דווקא אסטרונומי ביחס לשאיפה של אוויר עם סיבים בודדים? האם יכול "גרגיר חול" כזה להגיע לחלק העמוק הרגיש של הריאה (אלוואולי?) או שדווקא גרגיר בגודל כזה, שמן הסתם גדול יותר מכמה מיקרונים של סיב בודד, כלל לא יכול מפאת גולדו לחדור לשם? ואם כן המקפרופאזים ששם יכולים להיפטר מגוף בגודל של כרגיר חול שעלול להכיל סיבי אזבסט? אודה לך אם תענה לפחות בכיוון מסויים לשאלותיי, האם עלי לחשוש? אני חרד ומוטרד מאוד מאסבסטוזיס ומחלות ריאה נוספות (לאחר המקרה הפסקתי לעשן סיגריות) אני כאמור מוטרד משום שמדובר ב"חלקי גדול" יחסית (ואני גם יודע שאלו החלקים המיקרוניים שבטוח מסוכנים - רק מה הסיכון עם גרגרירים גדולים יותר כמו שתארתי?)

28/02/2016 | 20:46 | מאת: אלון

תיקון כתיב

שלום אלון, אני שמח שהחלטת להפסיק לעשן ! האסבסטוזיס לא נגרמת משאיפת חלקיק חד פעמית אלא מחשיפה ממושכת. בד'כ הגוף יודע לפנות את החלקיקים הללו בעזרת כיוח והם לא שוקעים באלבאולי.

28/02/2016 | 17:19 | מאת: חופית

אשמח עם תעזור לי בבקשה להבין בשפה קצת יותא אנשוית מזה אומר... קיימת פליטה פתלוגית של FDG בעוצמה ניכרת באזורים נרחבים של פרנכימת הריאות משני הצדדיםמאתרי קליטה שתואמים במיקומם לשינויים המורפולוגים שמתוארות בבדיקת ה CT עם צילום חזה של הראות כולל הצללות אלבאולריות, אזורי קונסולידציה ותהליכים נודולרים, כל אלו מעידים על מחלה פעילה נרחבת בריאה. קליטת יתר בקשרי לימפה בתחנות המיצר כולל המיצר הקדמי עד 1.7 ס"מ רטרוקבלי 2.1 ס"מ, בחלון AP באזור הפרהקרינלי מימין סובקרינלי ובשערי הריאות, בשורש המזו, בקשרי לימפה במזו בבטן ימין וחלקם בין לולאות מעי, וקדמית לפסואס עד קוטר 1.5 ס"מ בציר הקצר, כעדות לפיזור גרורתי נודלי, בשער הכבד ובאזור הפרוטוקבלי עד 1.7 ס"מ בציר הקצר כעדות למעורבות נודלית מעל ומתחת לסרעפת. הקליטה במיוקרד היא הומוגנית להוציא באזור בסיס הלב אזור שבו יש קליטה מוגברת יותר אך זה יכול להיות ממצא פזיולוגי. לא מודגמת קליטה פתלוגית בפרנכימת הכבד ובטחול באדרנלים ובשלד. אין לראות מוקדים בעור ובתת עור הקולטים ביתר. לציין, קליטת יתר בחלל הרחם המורחב. תהליכים היפודנסים בטפולה השמאלית עם קליטת יתר. בנבדקת פרהמנאופאוזלית ייתכן ומדובר בממצאים פונקציונליים, לקורלציה גניקולוגית. לסיכום: ממצאי הבדיקה מדגימים מחלה פעילה נרחבת מערבת את שדות הריאה משני הצדדים, לימפאדנופתיהקולטת ביתר בתחנות נודליות מעל ומתחת לסרעפת שפורטו בגוף התשובה. סליחה על האורך.. אבל באמת אשמח עם תוכל להסביר לי בבקשה

שלום חופית, הממצאים יכולים להתאים לסרקואידוזיס עם פיזור בכל מיני מקומות בגוף כמו שמתואר בתשובה. אני מניח שעשו לך ביופסיה ובטוחים שמדובר בסרקואידוזיס. במקרה זה יש לתת טיפול ולעקוב אחרי מספר חודשים אחר תגובה בסיטי.

29/02/2016 | 13:57 | מאת: חופית

כן גילו סרקודיאוזיס אבל אני לא מבינה איפה הוא נמצא חוץ מבריאות ומזה אומר תודה על התשובות

28/02/2016 | 09:30 | מאת: אופיר

שלום רב. בעברי נחשפתי לאסבסט כאשר שיחקתי כילד באזורים כאלו. לפני חודשיים בצעתי צילום חזה -תקין לגמרי. כעת אני עם כאבים בגב עליון ומרכזי- האם ייתכן מחלה הקשורה לאסבסט? כדאי לעשות צילום נוסף? תודה

שלום, לא נראה לי שיש לך אסבסטוזיס, בד'כ כאבי גב קשורים לבעיות אורתופדיות בשכיחות גבוהה הרבה יותר.

26/02/2016 | 10:14 | מאת: ABCD

עשיתי תפקודי ריאות.אני אסמטי.התור לרופא רחוק מאוד. מה הערכים החשובים שמסתכלים עלהם בבדיקה? רוצה לדעת את מצבי פחות או יותר: FVC 90.3לפני ונטולין ו90.2 אחרי. EV1 78 לפני,81 אחרי ונטולין MVV 47 לפני .

שלום, אני מסתכל בד'כ על ה FEV1 שאצלך הוא 78% מהמצופה.או במילים - כמעט טוב. כדאי להשוות לבדיקות קודמות שלך וגם להקפיד על טיפול קבוע ומעקב.

בוקר טוב קצת רקע שיעול וברונחית במשך שבועיים קבלת אנטיביטיקה לאחר מכן כאבים בחזה ובצלעות ובשרירים קבלת בטרן ששיחרר כעבור שלושה ימים. צילום חזה בעקבות הכאבים והתקבל הממצא הבא:הודגמה קשרית בקוטר כ 2 ס"מ. דופן ימני של קנה נשימה נעט מעובה. אין עדות לתסנין או תפליט. הצלעות מימין תקינות. מומלץ CT האם הממצא הנ"ל מהווה סכנה?.אשמח לקבל חוודת דעת. (בת 37 ללא בעיות בריאות.לא מעשנת) תודה על ההתיחסות

שלום רב, הקשרית דורשת בירור. יתכן שמדובר בממצא שפיר אך יש ראשית לבצע סיטי ואז להגיע לייעוץ במרפאת ריאות.

25/02/2016 | 12:38 | מאת: ברקת

שלום רב, מזה כשבועיים שהתינוקת שלי בת 8 חודשים עם שיעול ליחתי חונק ממש ללא חום...כמה ימים ראשונים עשינו לה אינהלציה עם מי מלח...כשלא עזר פנינו לביקור רופא בלילה והרופא אמר להוסיף לה בודיקורט לאינהלציה... אחרי 3 ימים שלא היה שיפור כלל פניתי לקופת חולים והרופאה אמרה שבודיקורט זה הכלל לסטרידו והחליפה לה לונטולין לאינהלציה לשיעול ליחתי...באותו הלילה עלה לה החום אז למחרת חזרתי שוב ואמרו שיש לה דלקת באוזן אז קיבלה מוקסיפן וטיפות לאוזניים ולהעלות אינהלציה ל3 פעמים ביום ומי מלח לאף....היום לאחר 4 ימים עם הטיפול הזה עדיין לא היה שיפור חזרתי למרפאה ..שלחו אותה לצילום חזה ובתוצאה נכתב כך: ריבוי ציור ריאתי פרהילרי דו צדדי. צל הלב אינו מוגדל, אין עדות לממצא תסניני. רציתי לדעת בבקשה ממך כמומחה מה זה אומר? מחכה לתשובה תודה רבה!

שלום, נראה כי מדובר במחלה זיהומית, קרוב לודאי וירוס. לעיתים השיעול יכול להימשך מספר שבועות. יש להמשיך מעקב אצל רופא הילדים.

23/02/2016 | 20:19 | מאת: מורן

שלום דר, יש לי ילד בן 5 וחצי שניחשב לילד אסמתי. הוא מקבל פליקסוטאיד בוקר וערב לחיצה 1, וסינגולייר פעם ביום. הוא מקבל את הטיפול קרוב לשנתיים וחצי (היו הפסקות קצרות בין לבין לנסות בלי הטיפול) . אם מפסיק את הטיפול מגיע לשיעול מידי חודש. השאלה האם זה לא מסוכן לתת תקופה כה ארוכה את הטיפול? האם יש לזה תוופעות לוואי בעתיד?

שלום מורן, הטיפול מאוד בטוח ואין תופעות לוואי משמעותיות. עם זאת, יש להתייעץ עם רופא ריאות ילדים אם אפשר להפחית בטיפול כאשר יש שיפור במצב בילד.

23/02/2016 | 04:50 | מאת: מודאגת ממש

שלום רב אני חולה בסינוסיטיס באופן כרוני כבר מעל לשנה. הולך וחוזר בלי הרף. לפני כחודש וחצי לקיתי בדלקת ריאות.קיבלתי במשך שבועיים רוקסו ומוקסיפן .מצבי השתפר אבל אחרי כמה ימים חלה הדרדרות. בשבועיים האחרונים מקיאה גושי ליחה חומים,ירוקים וצהובים בלי הפסקה עד כדי הקאת אוכל,כאב בריאה הימנית והסינוסיטיס ממשיך.רופא המשפחה שהוא מומחה ריאות שמע חרחורים מופשטים בריאה ,אבחן דלקת ריאות ונתן לי טאבניק עשרה ימים,500 מג פעמיים ביום. עברו שישה ימים.כמות הליחה וההקאות פחתה,הצבע השתנה ללבן גם הליחה פחתה אבל יש לי בחילה, חולשה קלה בכל הגוף והכאב בריאה הפך להיות מטושטש כמו נימול כזה באיזור הגב. היד והשכמות עדיין כואבים לי,אני חלשה ומדי פעם עדיין יש הוצאת ליחה והקאה.מהסינוסיטיס במשך הימים השפריץ לי וסליחה על התיאור,ליחה ונוזל צהוב בכמות עצומה שפחתו עם הימים. האם זה נורמלי שעברנו 60 אחוזים מהטיפול וזאת תחושתי?הרופא שלי חוזר ברביעי אז אני לחוצה. תודה מראש

שלום, נראה לפי מה שכתבת כי סה"כ המצב בשיפור ואין מקום לדאגה. כדאי לפנות גם לבדיקת רופא אא"ג אם אין שיפור מבחינת הסינוסיטיס.

19/02/2016 | 18:39 | מאת: ענת

רקע קליני: סרטן ריאה מסוג CELL NON SMALL טכניקה: הבדיקה בוצעה כשעה לאחר הזרקת FDG במצלמת PET-CT מסוג Philips GEMINI TF 64 מנה מוזרקת: 10.9 מיליקירי רמת הסוכר בדם בזמן הבדיקה היתה 106 mg/dL בדיקת ה-CT בוצעה במכשיר 64 פרוסות. עובי חתך 0.625 מ"מ עם שחזור בעובי 3 מ"מ במישור אקסיאלי, קורונלי וסגיטלי. סימון מעיים בוצע ע"י שתיית 1000 סמ"ק טלבריקס גסטרו 300 (בכמות של 50 סמ"ק מדולל ב-950 סמ"ק מים) בדיקת CT בוצעה ללא הזרקת חומר ניגוד. נסרק הגוף מהגולגולת על לחצי ירך. השוואה: אין בידנו בדיקות קודמות להשוואה להלן הממצאים: סריקת המוח בבדיקת PET CT אינה אופטימלית עקב טכניקה של רכישת חתכי CT וקליטה פיזיולוגית ניכרת של FDG בקליפת המוח. לכן במידה וקיים חשד למעורבות של המוח, יש לבצע בדיקת CT או MRI מכוון. מלאות רקמתית ממלאה את החלל סינוס מקסילרי מימין ופורץ לחלל האף, מדגימה קליטה פתולוגית בעוצמה 11.0. דופן גרמי של הסינוס ללא ממצאים מורפולוגיים ברורים. לא הודגם היפרמטבוליזם בתחנות נודליות בצוואר. חזה: קליטה פתולוגית בעוצמה 25.0 בתהליך שאתי בקוטר 5.0 ס"מ ב LUL גובל לסדק בין אונתי ממצא אובלי לאורך כ 1.8 ס"מ קדמי לתהליך ללא קליטה פתולוגית יתכן ברונכוצלה קליטה פתולוגית בעוצמה 10.0 בקשרית לימפה בקוטר 0.8 ס"מ תת קרינלית ועוצמה 3.0 באזור פארטריכיאלי מימין בקוטר 1.3 ס"מ. ציור רטיקולרי תת פלאורלי משני הצדדים. ובנוסף מספר הצללות קטנות תת פלאורליות משני הצדדים מדגימים קליטה פתולוגית בעוצמה 2.5. מספר קשריות ריאתיות בודדות מימין עד לקוטר 0.5 ס"מ ללא קליטה פתולוגית, אך מתחת לרזולוציה של השיטה. ללא לימפאדנופתיה אקסילקרית לא הודגם תפליט פלאורלי לא הודגם תפליט פריקרדיאלי בטן ואגן: קליטה פתולוגית בעוצמה 20.0 בקשרית 1.0 באדרנל הימני אדרנל שמאלי במימדים תקינים ללא אוויר או נוזל חפשי בבטן. כבד ולבלב, במנח ומיקום תקינים, לא ניתן לדון על מרקם ללא הזרקת חומר ניגוד, אך ללא ממצא מוקדי גס וללא קליטה פתולוגית. טחול בגודל תקין עם קליטה תקינה של FDG. טחולון קטן קדמי לטחול בקוטר כ 0.7 ס"מ לא נודגם היפרמטבוליזם נודלי ברטרופריטונאום, אגן ומפשעות שתי הכליות במנח, מיקום וגודל תקינים, ללא סימני אבנים או הידרונפרוזיס. כיס השתן במילוי חלקי לא ניתן לדון על דופנותיו. מערכת השלד: קליטה במוח עצם בגדר התקין מבנה כרמי שמור, ללא לזיות בלאסטיות או ליטיות עקמת גבית-מתנית ניכרת עם שינויים ניוונים בגובה חוליות מתניות ללא קליטה פתולוגית לסכום: תהליך תופס מקום ב-LUL עם מעורבות קשרי לימפה במיצר. פיזור לאדרנל הימני סימני מחלה אינטרצטיציאלית בריאות עם מספר תסנינים תת פלאורליים, יתכן זיהומיים. מלאות רקמתית היפרמטבולית בסינוס מקסילרי מימין, פורץ לחלל הגוף חשוד לתהליך שאתי. לייעוץ א.א.ג בהקדם. הערות: כל יחידות עוצמת הקליטה המתוארת בבדיקת PET הן ביחידות SUVmax הדיסק של הבדיקה מכיל תמונות Fusion שאינם באיכות אבחנתית וניתנת רק לצורך התרשמות כללית. אשמח לקבל פירוש לבדיקת ה-PET-CT ואילו טיפולים יש למצב זה?

שלום, המשמעות היא שיש מחלת סרטן עם התפשטות למיצר. יש ספק האם יש גם פיזור של המחלה באיזור מערות הפנים. הומלץ לשם כך על בדיקת רופא אא'ג. הטיפולים במחלה מגוונים ויש להתייעץ עם אונקולוג. רפואה שלמה

19/02/2016 | 07:27 | מאת: שמעון

שלום אבחון בסיטי חזה . הסננה שומנית בולטת במיצר קדמי עליון.הופנתי לסיטי צוואר וסיטי חזה בגלל קשיי נשימה מפעם לפעם . תפקודי ריאות תקינים חוץ מאשר שהגרף לא הגיע עד הסוף או היה חתוך .הופנתי למומחה ריאות . הפחידו אותי זה יכול להיות בעיה בבלוטת התימוס האם זה הגיוני והאם זה מסוכן ? תודה

ערב טוב, הסננה שומנית אינה מעידה על מחלה. לא חייב להיות קשר לתימוס. בכל מקרה כדאי להגיע עם הדיסק לייעוץ במרפאת ריאות.

19/02/2016 | 02:09 | מאת: חופית

היי, גילו לי סרקודיאוזיס לפני שבוע ומאז התחילו לי טיפול בפרדינזון 60 מ"ל אני לוקחת את הכדורים כבר שבוע ולא רק שאין שיפור אלא להפך. יש לי קושי לנשום, כנראה מהכדור יש לי פריחה בפנים. מצבי רוח משתנים באופן קיצוני וסחרחורות. אין לי רופא קבוע כי רק עכשיו עברתי קופ"ח אני לא מבינה מה לעשות ואת הרופאים בקופ"ח אני גם לא מבינה איך אני אמורה לחיות ככה?! יש מצב שזה יעבור?

שלום רב, את צריכה להיות במעקב מסודר במרפאת ריאות. ברוב המקרים ניתן להסתפק במינון נמוך יותר של פרדניזון, כארבעים מג. בסטרואידים יש הרבה תופעות לוואי וצריך לגשת לרופא המשפחה בהקדם ולאחר מכן לרופא ריאות.

19/02/2016 | 01:41 | מאת: אילנה

שלום קיבלתי תוצאות בדיקות סיטי שאינני מבינה: לא הודגם תפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. בריאות-הפחתת נפח של הריאה ימנית-מצב לאחר כריתה חלקית עקב bronchogenic cyst, צפיפות רקמה רכה בממדים 11X22 מ"מ בסגמט האחורי של RUL. מספר סירחות פסיות בסמוך. צפיפות רקמה רכה בפסגת הריאה הימנית - רושם שמדובר בשינויים פיברוטים קשרית בממדים 5X12 מ"מ ב RML פסים פברוטיים בבסיסי הריאות. השאלה שלי היא האם יש כאן ממצאים ממאירים ? כמו כן מה זה אומר צפיפות רכה במימדים הנ"ל ומה זה סירחות פסיות ? בתודה אילנה

שלום, הרושם של מפענח הבדיקה הוא שאין ממאירות ומדובר בשינויים צלקתיים. מומלץ להגיע עם הדיסק לייעוץ במרפאת ריאות.

15/05/2016 | 22:50 | מאת: שרונה

הודגמו מספר קשריות מוקדים הצללהמוקד 4 ממהודגם ממצא RML סנטמנטרי שינוים פיברוטים אמפיזמה מה זה

18/02/2016 | 18:05 | מאת: נסיה

דר רוזנגרטן שלום אבקש לברר לגבי תוצאת מבחן מאמץ לב ריאה מה משמעות תצרוכת חמצן נמוכה? האם זה מסביר קוצר נשימה במאמץ קל? האם שימוש בחמצן בזמן מאמץ קל יעזור לכך? תודה

שלום, מדובר בכושר גופני נמוך ולא ברמה נמוכה של חמצן. חמצן עוזר רק אם יש ירידה בסטורציה מה שלא הודגם בבדיקה שעשית.

שלום דר אני בן 44 ספורטי מעולם לא עישנתי. לא ההיתי מקורר כבר שנה. לפני 3 שבועות התחיל שיעול יבש טורדני ללא חום אן כל תסמין אחר וללא הפרעה בתפקוד ספורטיבי (אין בעיה במאמץ או ריצה למרחק). השיעול מגיע בעקבות דגדוג או גירוי בריאות\חזה. כעבור שבוע וחצי השיעול פסק למשך 3 ימים ברצף, ובשבוע שעבר שוב חזר אך הפעם הוא מייצר ליחה שקופה צמיגית. הוא גם לא קבוע, בא והולך במשך היום. לא מעיר אותי בלילה. יש ימים שהוא לא מופיע כלל. כל זה נמשך כבר כמעט 3 שבועות מאז הופעת השיעול הראשון. יש לציין כי אני נוהג לרוץ בבגדים קצרים בערב למרות מזג האוויר אז יתכן שזו "התקררור" או ברונכיטיס. בכל מקרה, אתמול רופא המשפחה נתן לי צילום חזה דחוף. הסתכלתי על הצילום במקום יחד עם הטכנאי (שבמקרה חבר ילדות). בין שני צידי עצם החזה נראית "הצללה". ז"א אזור לבן שקוף\אפור המתפשט כלפי מטה תוך כדי שהוא נעלם (משתקף לשחור). לטכנאיזה נראה כמו תסנין, אבל הופתעי מתשובת פענוח הרדולוג שלא מצא כלום (צל הלב אינו מורחב, אין עדות לתסנין, גודש או תפליט, סינוסים חופשיים) שתי שאלות ברשותך: האם זה נורמלי שיש "לכלול" לבן\אפור בריאה של אדם בריא? האם זה מעיד על ברונכיטיס? מהי ההמלצה להמשך בירור? רופא המשפחה לא מתרגש ונתן לי סירופ להוצאת ליחה ואנטיביוטיקה (לא זוכר את שמה כי אני בעבודה כרגע, אבל היא לא מבוססת פניצילין אלא בעלת השפעה רחבה כולל חיידקי מיקרופלסמה) ואמר שבמידה והשיעול לא יוקל תוך שבוע וחצי אז יש לחזור על צילום או לשקול CT במינון נמוך. האם יש לדר מה להוסיף? כדאי לגשת לרופא ריאה פרטי או שאכן מדובר ברונכיטיס או דלקת ריאות אטיפית המון תודה וסליחה על אורך ההודעה. עידו

ערב טוב, שיעול עד חודשיים בד'כ חולף מעצמו עם או בלי טיפול. לרוב זה קשור למצב אחרי זיהום. צריך מיומנות בפיענוח צילום חזה . לא כל ממצא לבן הוא פתולוגי. לכן. רנטגנולוג הוא היחידי המוסמך לכתוב פיענוח ההנחיות של רופא המשפחה שלך נראות לי טובות והייתי ממליץ לחכות לשיפור. אני מקווה שהשיעול יעבור ולא תזדקק לבדיקות נוספות.

16/02/2016 | 17:09 | מאת: סימון

אשמח לדעת מה אומר פיענוח בסיטי חזה .מודגמת הסננה שומנית בולטת במיצר קדמי עליון (3-27). קיבלתי הפניה מרופא ריאות תודה

שלום רב, יש שומן באזור המתואר, בין עצם החזה ללב. זה לא בעייתי.

17/02/2016 | 14:54 | מאת: סימון

האם מודגמת הסננה שומנית בולטת במיצר קדמי עליון (3-27) יכולה להפריע באיזשהו אופן או יכולה לגרום לתופעות לוואי והאם ניתן לטפל בזה ? תודה

זה לא מפריע ואין צורך בטיפול.

16/02/2016 | 04:04 | מאת: מירה

בסיכום בדיקת סיטי חזה רשום : נגעים נודולרים זעירים אחדים בשתי האונות תהליך עגול עם גבולות חלקים בקוטר של 9 מ"מ בלינגולה יתר הממצאים נראים תקינים. מה משמעות הדברים ? אודה להסברך

ערב טוב, נגעים נודולרים זעירים - יכולים להיות על רקע זיהום ישן, לפי התשובה הנגעים קטנים מאוד ולא רבים. יש צורך לראות את הסיטי עצמו עד כמה יש פה חשד מעבר למה שציינתי. תהליך עגול עם גבולות חלקים בד"כ זה ממצא שפיר אך שוב יש לראות את הדיסק. בהצלחה

17/02/2016 | 07:18 | מאת: סימון

שלום תודה על התשובה מה זה אומר שומן בין הלב לעצם החזה האם זה מסוכן ללב ריאות ואם צריך לטפל בזה

15/02/2016 | 19:56 | מאת: מאור חיה

בקשתי הסבר ודרך טיפןל בבעיה לא נענעתי

מדובר באיזור שאינו מאוורר בד'כ עקב ליחה או סימפון שאינו קשיח מספיק, לרוב זה לא מהווה בעיה. ניתן לטפל בעזרת פיזיותרפיה.

15/02/2016 | 17:02 | מאת: יבגני

שלום רב ! אמא שלי מאושפזת במחלקת טיפול נימרץ מ 3.2.16 סובלת מדלקת ראות דו צדדית חמורה טופלה בסוגים שונים של אנטיביאותיקה ללא הצלחה . ב 10.2.16 הורדמה ו חוברה למחשיר הנשמה מלאכותי בהמשך גם כיבלה סטרואידים אך ללא תוצאות לפי צילומי החזה חל שיפור מיזארי בדלקת אך לא במצבה הכללי , במהלך ההנשמה כמו ש הוסהבר לי אחד הראות "התפוצצה " ו יש צינור נוסף שחובר לריאות ומנכז את הנוזלים . הוסבר לי שבהנשמה כזאות זה קורה וזה בסדר. שאלה : ( זה נכון או לא וכמה חמור הנזק הניגרם) . מהסיבה שלא חל שינוי במצבה הרופאים המטפלים דורשים לבצע טרכאוסטומי . שאלה : כמה הניתוח מסוכן ונחוץ ו האים יש דרכים נוספות לשפר את מצבה . תודה רבה !!!!

שלום יבגני, ניתוח כזה משמעו פתיחת פתח בצוואר כדי להקל על ההנשמה. לא מדובר בניתוח מסוכן ומקובל לעשותו לאחר דלא מצליחים לגמול מהנשמה תוך פרק זמן של כשבועיים. הטיפול בחולים בטיפול נמרץ מורכב ולעיתים ישנם סיבוכים. דליפה של אוויר מסביב לריאה אינה נדירה ובמידה שהיא נוקזה כמו במקרה שלכם היא לא צפויה להשאיר נזק. אני ממליץ לדבר עם הרופא האחראי כדי לקבל תמונה מקיפה על כל המצב.

15/02/2016 | 15:58 | מאת: אלון

הודגם נוזל פלוארלי בתוך הסדק בין אונתי מצד ימין בצורה של fantom tr נוזל פלוארלי דו צדדי בכמות קטנה -חופשי לא הודגם תסנין במעבר חזה בטן הגדלה של אדרנל שמאלי ,בעיקר זרוע מדיאלי בצפיפות hu-14 ,היפרפלזיה? אדנומה?פרט לזה לא הודגם ממצא פתולוגי אחר סיכום -ללא עדות לדלקת ריאות תפליט פלוארלי דו צדדי בחלקו בצורת fantom tr

15/02/2016 | 16:03 | מאת: אלון

היי דוקטור האם האבחנה כאן היא סרטן ?

שלום אלון, לפי תשובת הסיטי לא מדובר בסרטן. פנטום פירושו "אשליה, נראה כמו, אבל לא אמיתי" בהקשר הזה מדובר בנוזל בריאה שנראה כמו גידול אבל הוא אינו גידול אמיתי. נוזל פליאורלי כזה יכול להיגרם בשל אי ספיקת לב ולהשתפר בעקבות הוצאת נוזלים באמצעות תרופות לזירוז מתן שתן. הממצאים האחרים המתוארים נראים שפירים אף הם.

12/02/2016 | 21:02 | מאת: טומי הינפנגר

האם זה נכון שאחרי שימוש אפילו של שעה גורם להעלאת הסטורציה?הרי אין במכשיר בדיוק חמצן ,לא?

ערב טוב, מכשיר הביפאפ נחשב כהנשמה לא פולשנית. הוא מספק אוויר בשני לחצים שונים מותאמים לקצב הנשימה של המטופל, לשאיפה ולנשיפה. ניתן להוסיף לביפאפ חמצן כך שהאוויר שהוא מזרים יהיה גם עשיר בחמצן אבל זה לא נצרך בכל חולה. בחולים שיש להם בעיית איוורור ובעקבותיה בעיית חימצון משנית לכך, הביפאפ משפר את האיוורור וגם ללא תוספת חמצן הסטורציה עולה. במקרים בהם הבעיה משולבת צריך להוסיף גם חמצן לביפאפ.

11/02/2016 | 20:38 | מאת: אבא מודאג

בני בן 20 חייל בשירות סדיר, מזה כשנה סובל מקוצר נשימה,לפני כחודש קוצר הנשימה לווה מכאאבים בחזה ולכן הוא פונה עי הצבא לביהח שם אובחנו פנאומטורקס קטן בחזה ופנאומטורקס נרחב יותר בקנה הנשימה (בדיקת סיטי + צילומי רנטגן), בצילומי הרנטגן האחרונים סימני הפנאומטרקס בחזה נעלמו אך בני עדיין סובל מקוצר נשימה בכל מאמץ קטן,נושא אסטמה נשלל והחל ברור קרדיולוגי.לדעת הרופא לא אמורה להיות בעית קוצר נשימה לאור התנדפות הבועות ולכן יש לבצע בירור קרדיולגי. רציתי לשאול: 1.האם קיים קשר בין פנאומטריקס לבעיות קרדיולוגיות, 2. האם הזמן מאז התקף הפנאומטריקס יכול להסביר את קוצר הנשימה.

שלום, פנוימוטורקס פתאומי לרוב אינו מעיד על מחלה קשה. מומלץ לוודא בסיטי שאין מחלה בריאות. יש תסמונת נדירה בשם מרפן שמלווה גם בעיות בלב ובכלי הדם. אני ממליץ לבצע אקו לב גם כן. לעיתים יש אסתמה שמופיעה במאמץ ויש בדיקה של תפקודי ריאת ספציפית לכך. בהצלחה

בעלי בן 55 אסמתי. בחצי שנה האחרונה סובל מכאבים בצד ימין. תשובת הCT נפח ריאות תקין. עיבוי דפנות הברונכים הגדולים והגברה של ציור פריברונכיאלי על פני שתי הריאות. תפליט פלאורלי קטן מצד ימין, לא זוהה תפליט פלאורלי בצד שמאל. הלב אינו מוגדל. בסריקת בטן עליונה - שני האדרנלים תקינים. הסננה שומנית דיפוזית של הכבד. בחלונות עצם אין עדות להרס עצם. מה זה אומר?

יתכן שיש דלקת בפליאורה. ממליץ על בירור במרפאת ריאות.

10/02/2016 | 11:37 | מאת: יעקב

שלום רב. אני חולה אסטמה ואמור לעבור ניתוח מחיצות באף רציתי לדעת אם ישנה הכנה טרום ניתוח כגון שימוש בפרדניזון, אציין שהמחלה בשליטה אך תמיד ישנם שינויים. תודה רבה

שלום, אין המלצה חד משמעית. תלוי בחומרת האסתמה. אם האסתמה מאוזנת אין צורך בהכנה.

09/02/2016 | 11:26 | מאת: מלי

עקב שיעול ממושך עברתי סי.טי. בפיענוח רשום שהודגמו מספר מוקדים ריאתיים תת פלאורליים זעירים בריאות. כתוב שהם זעירים ובלתי ספציפיים. מה משמעות הדבר? אני בת 40. לא מעשנת.

ערב טוב, בד'כ אין משמעות לממצאים הללו. מומלץ להגיע עם הדיסק לייעוץ במרפאת ריאות.

09/02/2016 | 07:38 | מאת: מלי ניר

הופנתי לצילום חזה ע"י רופא משפחה לאישור דלקת ריאות בממצאים של הצילום נרשם ציור ריאתי מוגבר בבסיסי בריאות דוצ, משמאל מאחורי צל הלב מודגמות הצללות פסיות, על רקע אטלקטטי קרוב לוודאי. מימין סינוסים קוסטרופניים חסומים חלקית.משמאל תפליט פלוירלי פריפרי באותו הצד.צל הלב אינו מוגדל. הרחבה של שער הריאה מימין. המדיאסטנום העליון אינו מורחב. מומלץ ct להמשך בירור מבקשת לדעת מה הממצאים אומרים ? האם יש בעיה רצינית חוץ מדלקת ריאות ?אני מאד מודאגת

שלום ניר, יש מספר ממצאים לפי התשובה שיכולים להיות כולם עקב דלקת ריאות, יש אפשרות לעקוב חודש לאחר טיפול אנטיביוטי מתאים עם צילום חזה או לבצע סיטי. זה תלוי בסבירות לדלקת ריאות לפי הסיפור ובחומרת הממצאים לפי הצילום. כך שקשה בפורום לתת תשובה מפורטת.

08/02/2016 | 19:55 | מאת: גונתן

שלום בן 27 עשיתי בדיקת תפקודי ריאות(תוך כדי שאני על סטרואידים בכדורים כבר הרבה זמן..).יצא- VC-87 אחוז (לפני) TLC-117 אחוז -לפני FVC-89 לפני ואחרי FEV1-77 לפני ו82 אחרי הונטולין FEV1 לעומת FVC-74 לפני.80 אחרי. מה מצבי בכללי?רשמתי את הערכים שאני יודע שהם הכי חשובים אבל אוכל לרשום מה שחסר..

ערב טוב, סהכ הבדיקה מראה ירידה קלה בלבד בתפקודי ריאות. לא ברור לי מדוע אתה מקבל סטרואידים זמן ממושך. יש להמשיך מעקב במרפאת ריאות.

08/02/2016 | 18:33 | מאת: אלון

שלום רב. כבר כחודשיים אני סובל משיעולים שהתחילו בעקבות שפעת שהתפתחה לדלקת ריאות. קבלתי טיפול אנטביוטי (2 סוגים), והיום אחרי חודש הלכתי לעשות צילום חזה חוזר. התברר שהדלקת לא עברה, אלא רק השתפרה במקצת. מה שמפחיד אותי זה שירדתי במשקל בתקופה הזו, ובשיעול יש לי כאבים בצלעות בצד ימין. יש לציין שאין לי הסטוריה של סרטן הריאות במשפחה ואני לא מעשן כבר 12 שנה (אני בן 40). האם על פי התסמינים שתיארתי יש סבירות גבוהה לגידול או שישנם עוד סיבות? תודה

ערב טוב, הסבירות שמדובר בסרטן קטנה מאוד בגיל שלך. יכול להיות שהכאבים קשורים לשיעול שהיה, אני ממליץ לחכות עוד חודש ואם אין שיפור להמשיך בבירור.

האם אני יכולה לבקש לעבור צילום בMRI במקום בCT.?. אני לא רוצה שהבדיקות יגרמו בסוף לדבר שכולם חוששים ממנו. לכן שאלתי, איך ניתן לקבל אבחון מלא ללא קנס-בקרינה במכשיר MRI?. אני מעשנת שנים והרופא כל פעם שולח אותי לצילום חזה. היום עקב ממצא שצריך לפענח אני מבקשת לדעת מראש בבקשה-איך לקבל בדיקה זאת ולא CT תודה

שלום דנית, MRI אינה בדיקה טובה להדמייה של הריאות ולכן היא אינה יכולה לתת את המידע שנותנת בדיקת סיטי. במידה שיש צורך אמיתי להדמייה של הריאות ואין מידע מספיק בצילום חזה מומלץ לבצע סיטי.

05/02/2016 | 01:51 | מאת: דני

שלום, בן 68,בוצע CT חצי שנה לאחר ניתוח לובקטומיה ימנית עליונה. כשנה הופסק עישון. המדיאסטינום הודגם ללא גושים וללא בלוטות לימפה מוגדלות. שערי הריאות הודגמו תקינים, ללא גושים וללא בלוטות לימפה מוגדלות. אין לזהות תפליט פלוירלי או תפליט פריקרדיאלי. אמפיזמה ריאתית ניכרת. שינויים אטלקטטים / הצטלקותיים מזוהים ב RUL. אין לזהות SOL שינויים אניטרסטיציאלים פריפרלים נצפו מימין, בולטים מעט בהשוואה לבדיקה קודמת. אין לזהות גוש. הקטנה של נפח ההמיתורקס בצד ימין עם הרחבה של הסרעפת מימין. ללא מוקדים אנדו-ברונכיאלים. האדרנלים תקינים. בחלונות עצם- ללא הרס גרמי. לסיכום: שינויים הצטלקותיים ואטלקטטים נצפו בפסגה הימנית (פוסט- ניתוחית) הקטנה של נפח ההמיתורקס מימין. לא הודגם תהליך חשוד. שאלות, 1. מה זה- שינויים אניטרסטיציאלים פריפרלים נצפו מימין? 2. הקטנה של נפח ההמיתורקס בצד ימין עם הרחבה של הסרעפת מימין? 3. האם לחזור לרופא מנתח לב חזה או לרופא ריאות? תודה מראש.

שלום דני, שינויים אינטרסיצאלים בד'כ מעידים על דלקת או צלקת בריאה. יכול להיות שמדובר בממצאים ישנים. ממליץ להביא את הדיסקים לייעוץ במרפאת ריאות.

שמי אסף, בן 43 מגבעתיים, אמש אובחנתי כחולה בדלקת ריאות, העניין שהעבודה שלי הינה ביקורי בית אצל זקנים, כמובן שיש הבדל בין נגיפית לחיידקית, השאלה אם אפשר לזהות זאת בבדיקת דם דרך הקופה, ומתי אפשר להיות בטוח שאפשר לחזור לעבודה עם אוכלוסיה בסיכון ?

שלום אסף, הרבה פעמים קשה להגיד בוודאות מהו הגורם לדלקת הריאות. בדיקת דם וליחה יכולות לעזור רק בחלק מהמקרים. בכל מקרה אם חזרת להרגיש טוב אתה יכול לחזור לעבודה. יש להיזהר לשמור על איוורור של החדר ולשטף ידיים. להתחסן לשפעת כל שנה.

02/02/2016 | 21:39 | מאת: אסתי

שלום בני בן 10. כאשר בני מושך ליחה יוצא לו נקודות דם פניתי לרופא ריאות נתן לנו בדיקות לעלשות. האם אני צריכה לדאוג? האם זה יכול להיות בגלל שהוא סובל מידי פעם מדם מהאף? אני בלחץ היסטרי. תודה על תשובתך

שלום, נראה לי שאין מה לדאוג ונקודות הדם קשורות לפגיעה בריריות יתכן בשל גודש באף, אולי בשל אלרגיה. אני משוכנע שהבעיה תפטר עם הזמן ובעזרת רופא הריאות.

שלום ד"ר, אני בת בבית ספר תיכון ערבי, ועכשיו אני עושה פרויקט, וחלק ממנה אני חייבת לעשות ראיו עם רופא מומחה. לכן אני רוצה ממך לתן לי תשובות על כמה שאלה הקשורות במחלת האסטמה לסיים את הפרויקט: 1.האם אתה יכול לספר על תחום התמחותך, באילו נושאים אתה עוסק ומהן הבעיות השכיחות בהן אתה נתקל במהלך עבודתך? 2.מהי שכיחות המחלה אצל מטופליך?בארץ? 3.מהם גורמי הסיכון הנפוצים יותר בארץ למחלה זו?האם קיימים גורמים מאפיינים לארץ? 4.דרכי אבחון חדישים למחלה? 5.דרכי טיפול חדישים למחלה? 6.מחקרים/ניסויים קליניים אחרונים שנערכו בנושא מחלת האסטמה? 7. מהם השיקולים המנחים אותך בבחירת הטיפול המתאים לחולי האסטמה? 8.מהן ההשלכות על המשק של מחלת האסטמה? 9.מהי הפרוגנוזה של חולים במחלת האסטמה ובמה היא תלויה? 10.מהן המלצותיך בבניית תכנית מניעה מתאימה למחלת האסטמה, לאוכלוסייה הכללית,לאוכלוסייה בסיכון, ולאנשים שלקו בתופעה? 11.האם קיים הבדל ובמה הוא מתבטא בין מרכז הארץ לפריפריה בנושא אבחון וטיפול במחלה? תודה, לילה טוב..

שלום רנא, אני אזמין אותך לפגוש אותי לריאיון בבית החולים. אצור איתך קשר בימים הקרובים. בהצלחה

שלום, ראשית אני מתנצל שלא התאפשר לי להזמין אותך למרפאה, ולכן אשתדל לענות לך בפורום. אם תרצי להגיע בכל זאת, אנא צרי קשר עם המזכירות של המרפאה בטלפון 03-9372678. והתשובות: 1. אני עוסק בתחום רפואת הריאות. במסגרת זו אני מטפל בחולים עם אסתמה, נפחת ומחלות דלקתיות שונות. אני גם רואה אנשים עם חשד לסרטן ריאות ועוזר להם למצוא מה המחלה ממנה הם סובלים. אני רואה אנשים שמגיעים מביתם למרפאה וגם מטפל בחולים מאושפזים בבית החולים. 2. למערינו, עקב זיהום אוויר ועישון יש הרבה אנשים הסובלים ממחלות ריאה שונות כמו אסתמה וחסמת הריאות. אני מעריך שאחד או שניים מכל עשרה אנשים סובלים ממחלת ריאה. 3. עישון וזיהום אוויר הם גורמי הסיכון העיקריים. 4. אסתמה וחסמת מאבחנים בעזרת תפקודי ריאות שזו בדיקת נשיפה כאשר מחשב יכול להראות לנו את עוצמת הנשימה. יש בדיקות הדמייה משוכללות הכוללות סיטי ובדיקה שנקראת פט בה מזריקים חומר מסומן המראה לנו היכן יש סרטן או דלקת בגוף. יש שיטות חדשות לביצוע דגימה מהריאות כולל סיב אופטי הצמוד לגלאי על קולי שנכנס לתוך הריאות ומאפשר לנו לדגום בלוטות לימפה חשודות הנמצאות בתוך הגוף. 5. יש כל הזמן משאפים חדשים יעילים יותר. טיפולים חדשים בתרופות לחסמת וגם פעולות שעוזרות להקטין את הפעילות של איזורי הריאה החולים. בסרטן ריאה יש טיפולים בתרופות חדשות לפי סוג הסרטן. 6. יש ניסויים בתרופות נוגדות דלקת שונות שנותנים בזריקות. חלק התרופות אלה הראה יעילות בהפחתת מספר ההחמרות במחלת האסתמה. 7. מה שמנחה אותי הוא חומקת המחלה ומספר ההתקפים,ככל שהמחלה חמורה יותר נותנים יותר תרופות. 8. חולי אסתמה הם לרוב צעירים עובדים שמאבדים הרבה ימי עבודה בשל מחלתם. כמובן שזה פוגע במשק. 9. הפרוגנוזה בדך כלל טובה, היא תלויה מאוד ההיענות לטיפול המומלץ לקיחת משאפים בצורה קבועה והימנעות מחשיפה מאלרגנים. 10. חשוב להימנע מעישון,למעט כמה שניתן בזיהום אוויר, להימנע מחשיפה מאלרגנים לאנשים עם רקע אלרגי. אנשים שחשופים בעבודתם לחומרים מזיקים צריכים להשתמש האמצעי הגנה לפי מה שממחיץ משרד התעסוקה. 11. קיימים הבדלים בין המרכז לפריפריה מבחינת נגישות לשירותי רפואה אבל צריכים לזכור שבסך הכל הארץ שלנו מאוד קטנה ובמרחק של כשעה נסיעה לכל היותר רוב רובה של האוכלוסייה יכול להגיע לרופא מומחה כמעט בכל תחום. מרכזים רפואיים מצויינים קיימים מנהריה ועד באר שבע וגם קיים בית חולים באילת הנותן מענה ראשוני טוב לאוכלוסייה המקומית. יש ארצות בהן צריכים לטוס כדי להגיע לטיפול רפואי כך שמצבינו די טוב. כמובן יש מקום לשיפור, יש אוניברסיטה חדשה בצפת ויש עידוד לרופאים לעבוד בפריפריה כך שאני מניח שהמצב עוד ישתפר לטובת החולים בפריפריה. בהצלחה בפרוייקט שלך !

לאחר שפעת התפתח ברונכיט קיבלתי אוגמנטין ושבתי לעבודה לפני כשבוע וחצי החלו צמרמורכות כאבי ראש קשים וקושי נוראי בנשימה כמו התקפי אסטמה ליחה מוגלתית מאד קושי נשימתי בעיקר בלילה בבדשיקות דם esr70/plt420/neut11//wbc15/monocytes1.30.בנוסף כאבים חזקים בצלעות ובגב יתכם מהשדיעול... שלחוני בנוסף לצילום חזה האם ממצאי הדם אכן מעידים על דלקת ראות

ערב טוב, בדיקות הדם מעידות על דלקת. כדאי לבדוק את צילום החזה לוודא שאין תסנין שמעיד על דלקת ריאות.