הקצאת שורשים כניקוי שיגרתי

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

18/07/2013 | 22:08 | מאת: ירדן

שלום רב! רופא שיניים שלי אומר, שהקצאת שורשים, הינו טיפול הכי יעיל של ניקוי, מה שמחליף שיננית, רק יותר טוב, חודר לעומק יותר ומסלק את רובד החיידקים. ועלי לעבור זאת בין 3-4 פעמים בשנה. ללא קשר לכיסים עמוקים. או מחלת חניכיים. פשוט טיפול מנע. למה כל הציבור לא יודע מזה? האם בגלל עלות כספית? זול להמונים זה שיננית. (כמובן שעם הגיל יש נסיגת חניכיים בכל מקרה).

ירדן שלום צר לי להגיד לך אך הטעו אותך וצורת הטיפול הזו אינה מקובלת ואף אינה בריאה. הקצעת שורשים הינה טיפול המיועד לצמצום כיסים בחניכיים ועל כן יש צורך להעמיק בניקוי, אך אצל אנשים שאינם סובלים ממחלת חניכיים אין כיסים ומכאן שאין לאן להעמיק. הקצעת השורשים בפני עצמה גם היא גובה מחיר וגורמת לנסיגה של חצי מ"מ בגובה החניכיים, כך שביצוע טיפול זה ללא צורך למעשה עלול לגרום לנזק ועל אחת כמה וכמה בביצוע הקצעות חוזרות תכופות. בנוסף לכך הקצעת השורשים הינה אגרסיבית יותר ובמסגרתה מורידים שכבה דקה מפני שטח השורש. הקצעות שורשים חוזרות עלולות להביא בסופו של דבר לפגיעה בצורת השן ועובי דופן השורש, כמו כן עלולה לגרום לרגישות יתר לקור. לנוכח תופעות הלוואי אין לבצע הקצעות שורשים ללא אינדיקציות מתאימות, ומוטב שאלה יקבעו ע"י רופא חניכיים מומחה לתחום. יתרון נוסף שיש לטיפול ע"י השיננית הוא בכך שהשיננית אשר מקצועה מתמקד בנושא היגיינת הפה תוכל להדריך אותך על אופן הצחצוח והשמירה על פה נקי ובריא. זהו למעשה הטיפול המונע הרצוי והיעיל ביותר. ודבר נוסף, נסיגת חניכיים אינה גזרה משמים ולא צריכה להופיע בכל מקרה. בברכה ד"ר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים