לאחר ניתוח חניכיים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

02/08/2013 | 14:15 | מאת: טל

ערן שלום רב, עברתי ניתוח חניכיים לפני 5 ימים, היומיים הראשונים עברו יחסית טוב. אני לוקחת מוקסיפן פורטה וביומיים הראשונים לקחתי גם אטופן. מהיום השלישי החניכיים נפוחות באיזור הניתוח, כואב בזמן אכילה גם של אוכל רך. אתמול השתחרר אחד התפרים ונוצרה במקום לולאה של החוט. האם התיאור הזה הזה סביר לאחר ניתוח או שמחייב בדיקה עוד לפני מועד הוצאת התפרים ? תודה.

טל שלום התופעות שאת מתארת כנפיחות אודם ורגישות בלעיסה הינן אופייניות במהלך תהליך ההחלמה הראשוני. כמו כן תתכן תחושה של התרופפות התפרים לאחר כשבוע. יחד עם זאת, אני באופן אישי דוגל בגישה שבמידה והמתרפא מרגיש חוסר ביטחון לגבי התקדמות תהליך הריפוי, עקב הופעת תחושות או תופעות אשר נראות לו כחורגות ממהלך הריפוי התקין, על המתרפא ליידע באופן מיידי את הרופא המטפל ולהגיע לביקורת בהקדם. ולו לצורך תחושת הביטחון והרוגע שהכל מתנהל כשורה. איחולי בריאות ד"ר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים