קבלת חוות דעת

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

02/08/2013 | 17:19 | מאת: רונית

שלום רב מבקשת לשאול האם מקובל שאחרי הקצעת שיניים ע"י שיננית קורית פרוליפרצית חניכיים בלסתות ודימום בפרובינג ובעתיים של תופעות אלה, קבלת אנטיביוטיקה לאורך זמן עד לשיקום ושיפור??? אודה על תשובה מהירה בברכה רונית

רונית שלום התופעות שאת מתארת אינן צפויות לאחר הקצעת שורשים, אלא בדיוק להפך. החניכיים אמורות להתכווץ והדימום אמור להעלם. כמובן שלצורך כך יש צורך בשיפור ההיגיינה האורלית ומניעת הצטברות מחודשת של רובד החיידקים הגורם לדלקת אותה את מתארת. בכל מקרה, טיפול אנטיביוטי אינו הפיתרון למצב. אני ממליץ לך לפנות לביקורת אצל רופא החניכיים אשר הפנה אותך להקצעת השורשים מלכתחילה שיעריך את המצב הנוכחי ויעלה אותך על מסלול הריפוי התקין. איחולי בריאות ד"ר ערן גבאי

03/08/2013 | 13:32 | מאת: רונית

שלום רב תודה על תשובתך התגובה שתיארתי קרתה מיד בתום הקצעת השורשים. הטיפול האנטיביוטי ניתן מיד אחרי ההקצעה ובעקבותיה,ע"י מרפאה אחרת בטיפול של מומחה חניכיים. האם שיננית מורשית אחרי אישור רופא המרפאה שלה, לבצע הקצעת שורשים? ברכת שבת שלום רונית

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים