מי מלח לטיפול בדלקת חניכיים

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

04/08/2013 | 14:37 | מאת: אלה

שלום רב, רופא השיניים המליץ לי לגרגר מי מלח למשך שבוע-שבועיים כדי להקל על דלקת בחניכיים. האם יש חסרונות בשימוש במי מלח לטווח הארוך? האם כדאי לגרגר מי מלח באופן קבוע כחלק מהיגיינת השיניים והחניכיים או שרצוי להימנע בשימוש קבוע במי מלח? תודה רבה.

אלה שלום מי מלח אינם פתרון לד'לקת חניכיים ואינם מהווים חלק בשמירה על היגיינת הפה. יתרונם היחיד של מי המלח הוא ביכולתם "להסוות" את סימני הדלקת ע"י ספיחת הנוזלים מהרקמה המודלקת וע"י כך יוצרים אשליה של מצב בריא, אך למראית עין בלבד. שמירה על היגיינת הפה מחייבת הסרה מכאנית של הפלאק המצטבר על גבי השיניים, זאת על ידי צחצוח קפדני בכל צידי השן החשופים לחלל הפה, כולל המשטחים שבין השיניים (עם קיסם או חוט דנטלי). אני ממליץ לך לפנות לטיפול והדרכה ע"י שיננית לשמירה נאותה על היגיינת הפה. כמו כן גרגור קבוע של מי מלח עלול להביא לעליהבספיגת המלח בגופך אשר אינה בריאה ועלולה להתבטא במצבים קיצוניים בעליה בלחץ הדם בברכה ד"ר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים