דלקת חניכיים מתקדמת - התלבטות לגבי המשך הטיפול

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

17/09/2013 | 20:51 | מאת: יוסי

שלום רב, אובחנתי לפני מספר ימים כסובל מדלקת חניכיים מתקדמת. הדלקת אף גרמה לשן מתנדנדת בחלק התחתון הקדמי של הפה וסכנה גם לעוד 3 שיניים נוספות סמוכות. מומחה החניכיים שאבחן אותי המליץ לי על שני טיפולי שיננית ולאחר מכן לבצע ניתוחי חניכיים בכל הפה הכוללים שימוש באמדוגיין, עקירה של 4 שיניים תחתונות והתקנת גשר שיניים במקומן. מיותר לציין שמדובר בטיפול מאוד יקר. אני מאוד מתלבט האם להמשיך בטיפול הנ"ל בעיקר מכיוון שאני שומע כי הבעיה עשויה לחזור לאחר מספר שנים בצורה חמורה אף יותר. האם ניתן להתחיל בטיפול שמרני יותר הכולל ביקורים תכופים אצל שיננית והרגלי צחצוח נכונים יותר ולבחון האם יהיה שיפור? ראיתי שיש אף מומחי חניכיים שטוענים כי ניתוח שכזה לא תמיד יעיל. תודה רבה מראש על תשובתך.

יוסי שלום אתה בסך הכל צודק. הפרקטיקה המקובלת ברפואת חניכיים הינה לבצע ניקוי עמוק והדרכה להיגיינה אורלית עי שיננית בשלב הראשון ורק לאחר תקופת החלמה בת חודש עד 3 חדשים לבצע בדיקה נוספת להערכת תוצאות הטיפול שבוצע והמצב החדש אשר התקבל בפה. רק בשלב ההערכה מחדש קובעים האם קיים צורך בניתוחי חניכיים, סוג, כמות והיקף הניתוחים הדרושים והאם המתרפא מציג היגיינה אורלית מספיק טובה בכדי להתקדם בטיפול. ביצוע ניתוחי חניכיים במתרפא אשר לא רכש את הרגלי ההיגיינה ברמה מספקת ושבפיו עדין יש דלקת עלול להביא למצב שאותו ציינת של חזרת המחלה כעבור תקופה מסויימת. טיפול חניכיים טוב ואיכותי יכול להחזיק שנים רבות ואף להציל שיניים שנראות כבעלות סיכויי הישרדות נמוכים, אך קיצורי הדרך, אשר בהם נתקלת הם אלו אשר בדכ מובילים לתוצאות מאכזבות. אני ממליץ לך למצוא רופא חניכיים איכותי אשר יתן לך טיפול מיטבי ואף יתכן ותופתע לגלות כי השיניים הקדמיות ניתנות לשימור. חג שמח דר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים