התייעצות
דיון מתוך פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי
שלום אני בת 25 ואובחנתי לפני כמה שנים כסובלת ממעי רגיז. ניסיתי כמובן כל תרופה אפשרית להקלה אך אלו לא היו מתאימות. לפני כמה חודשים קיבלתי לנסות תרופה חדשה "קולפרמין" שמאד הקלה על המצב. לאחרונה אני מרגישה שהגוף כבר 'התרגל' לתרופה והיא לא משפיעה יותר. אני כבר לא יודעת מה לעשות. שוב שלשולים, בחילות ובטן נפוחה. אני יכולה לאכול רק סלט קליל לארוחת ערב והבטן שלי ישר מתנפחת וכואבת כאילו אכלתי איזו ארוחה ענקית. אני מרגישה שהמצב הזה מביא אותי לתחושת דיכאון, לחץ, עצבים וחרדות שונות (כמו למשל אם אני לא בבית וארגיש פתאום את הכאבים והדחיפות לשירותים שאין בסביבה, או באמצע מבחן/ריאיון עבודה שהכל שקט ופתאום הבטן עושה רעשים.. לא נעים בכלל). התנסתי בעבר על פי הוראה של רופאת הגסטרו בתרופה מודאל, אך היא עשתה לי הרבה יותר גרוע. אשמח לעצה, מידע על הקולפרמין האם באמת הגוף יכול להתרגל לכך, שם של מומחה שאפשר לפנות אליו, כי אני כבר לא יודעת מה לעשות. תודה ויום טוב
שלום רב, התרופה קולפרמין היא בעצם שמן מנטה והיא מיועדת לטיפול בסימפטומים של המעי הרגיז. התגובה לקולפרמין שונה מאדם לאדם אך כמובן שאינה מהווה פתרון קסם לבעיית המעי הרגיז, בטח שלא לטווח הארוך. את מתארת בשאלתך כיצד סלט יכול לגרום לך לכאב ונפיחות בטנית אך למעשה זה לא מפתיע שכן ירקות עשירים בסיבים תזונתיים ואלה יכולים לגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול, במיוחד אם הם נאכלים על בטן ריקה. מסיבה זו הייתי בוחנת השפעת ירקות שעשויים להיות "בעייתיים" כמו קטניות, כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית, קולורבי, שום, בצל, פלפל, חציל ופטריות. בנוסף הייתי נמנעת מאכילת כמות גדולה של ירקות אלא מפזרת אותם על פני היום כתוספת לארוחה ולא כארוחה בפני עצמה. אם את נוהגת להוסיף לסלט הרבה שמן זית או רטבים הרי שאלה יכולים גם כן להשפיע על מערכת העיכול כמו הוספת שמן למדורה. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו על מנת שתבנה לך תפריט שישפר את איכות חייך. במקביל ניתן לשקול לפנות לעזרה פסיכולוגית לטיפול בלחצים הנפשיים מכיוון שהם אינם מטיבים עם סימפטומים של מעי רגיז. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il