תחליפי חלב - סויה

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

04/01/2014 | 19:04 | מאת: דנה

ערב טוב! אני בת 26, בריאה בדר"כ. לפני כמה שנים אחרי בדיקות גסטרו שונות על רקע כאבי בטן רבים הרופא אמר שהכל תקין, וכנראה מדובר במעי רגיז. הוא המליץ לי לא לצרוך הרבה מוצרי חלב, ובאמת הפסקתי מאז וחל שיפור משמעותי בכאבי הבטן שלי. במקום חלב פרה אני צורכת חלב סויה. לאחרונה נחשפתי להרבה מחקרים בנושא, ולמחלות שחלב הסויה מעורר. הכמות שאני שותה היא בדר"כ שוות ערך לכוס (תוספת חלב לכ-3/4 קפה ביום) אך לעיתים לשתיים במידה ואני אוכלת גם דגנים בבוקר. שאלתי היא האם כדאי לשלב חלב שקדים עם חלב הסויה בכדי להפחית את כמות הסויה שאני שותה, או לחילופין לנסות להרגיל מחדש את הגוף לצריכת חלב פרה? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום, משתמע מדבריך שקיימת אצלך אי סבילות ללקטוז (סוכר החלב) ועל כן צריכת מוצרי חלב מלווה אצלך בכאבי בטן. לא ניתן "להרגיל מחדש" את הגוף לצרוך חלב פרה אך מוצרי חלב שונים מכילים כמויות שונות של לקטוז ועל כן לרוב גם אנשים שסובלים מאי סבילות ללקטוז יוכלו לאכול גבינות קשות ולעיתים אף יוגורט וגבינת קוטג'. בנוסף לכך, ניתן לקחת כדורי לקטאז (אנזים המפרק את אותו סוכר החלב) לפני צריכת מוצרי חלב שונים. בנוגע לחלב סויה, קיימים מחקרים בעד ונגד אך על כל פנים נכון לעכשיו אינני רואה בעיה עם כמויות חלב הסויה שאת צורכת. יחד אם זאת, את מוזמנת כמובן לגוון ולעשות שימוש גם בחלב שקדים. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי