פרהביוטיקה ודיאטת פודמאפ
דיון מתוך פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי
שלום אילו סוגים של פרהביוטיקה מומלצים בדיאטת פודמאפ עם רגישות חזקה לאוליגוסכרידים? זרעי ציה זרעי פשתן טחונים ניתן רק בכמות מוגבלת? מה לגבי אבקת שורש מאקה גואר גם?מהי הכמות הסיבים המומלצת וכיצד ניתן להשיגה כשיש רגישות לכל הפודמאפס? תודה
מאי שלום, אתחיל מהסוף, ציינת שאת רגישה לכל קבוצות הפודמאפ אך השאלה המתבקשת היא האם ביצעת את שלב החזרת הקבוצות בצורה הנכונה? אני חייבת להודות שאני עובדת הרבה מאוד עם הדיאטה והסבירות שאת רגישה לכל הקבוצות אינה גבוה. פרהביוטיקה היא בהגדרה לא דלה בפודמאפ. לגבי זרעי צ'יה או זרעי פשתן טחונים נהוג להגביל ל- 2 כפיות ביום. אינני רואה את הצורך באבקת שורש מאקה או גואר גאם. כמות הסיבים התזונתיים משתנה ממטופל למטופל ובהתאם לתסמינים. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו עם התמחות בביצוע דיאטת הפודמאפ שתסייע לה בהשלמת שלבי הדיאטה ומענה על שאלות. דיאטת הפודמאפ נועדה להיות דיאטה זמנית ולכן לא הייתי רוצה שתגבילי את עצמך יתר על המידה אם המצב זו מחייב זאת. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il