ממתיקים מלאכותיים ומעי רגיז
דיון מתוך פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי
שלום ידוע שממתיקים מלאכותיים מזיקים לפלורת המעיים.מה עדיף לצרוך במידה ויש רגישות לגלוקוז סוכרוז כחלק מהתסמונת.סכרין או סוכרלוז? מה פחות מזיק? תודה
מילי שלום, אני מתרשמת שקיים בלבול בשאלתך. ראשית ממתיקים מלאכותיים לא מזיקים לפלורת המעי ושנית להערכתי את מבלבלת בין סוכרים רב כהליים לבין ממתיקים מלאכותיים. סוכרים רב כהליים נמצאים לרוב במוצרי דיאט מוצקים והם אכן עשויים להיות בעייתיים עבור חלק מהאנשים הסובלים ממעי רגיש. ממתיקים מלאכותיים כמו סכרין, אספרטיים וסוכרלוז לא נכללים בקטרוגיה זו. מעבר לכך ציינת רגישות לגלוקוז וסוכרוז. גם כאן להערכתי יש בלבול. חלק מהאנשים עם מעי רגיש לא יגיבו טוב לפרוקטוז. יחד עם זאת, גם בהיבט זה למרות שסוכר לבן מכיל גלוקוז ופרוקטוז, לאור יחס הסוכרים שמרכיבים אותו הוא לא אמור להוות בעיה. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il