חימום לחם, מעי רגיש ורגישות קיבה
דיון מתוך פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי
שלום אני בן 42 סובל שנים ממעי רגיש כאבי בטן שלשולים וכו'. בשנים האחרונות התפתחה גם התרוקנות איטית של הקיבה ויש הרבה רפלוקס וכאבים באיזור הקיבה לוקח כל יום 1-2 לוסק. לפעמים גם לא הכי נוח לבלוע מרגיש קצת אי נוחות לאורך הוושט. אני אוכל מדי יום לחם רגיל. לפעמים נגמר הלחם או היום למשל הלחם התמלא בעובש בגלל שחם ולח בבית. ואז מוציא לחם אחיד פרוס מהמקפיא כדי לאכול פרוסות. מה הדרך הכי טובה עבורי לחמם את הפרוסה? 1. טוסט? הבעיה שאם מכין טוסט הוא מתחמם מקפוא ומחמם עד שנהיה קשה ואפוי אבל מכיוון שטוסט הוא קשה אז בטח זה פחות נוח לקיבה? 2 חימום במיקרו? יש דרך טובה לחמם פרוסת לחם במיקרו? אבל האם היא לא תגרום יותר לכאבי בטן מאשר לחם אחיד טרי או שהופשר 12 שעות על השיש? מה דעתך והמלצתך? תודה רבה
אביתר שלום, מבחינת עיכול אין הבדל בין לחם שנאכל כטוסט, לחם שהופשר במיקורגל או לחם שהופשר ללא עזרים חיצוניים. ה"יתרון"שיש לטוסט אם כבר יכול להיות בהקלה על תחושה של בחילות אבל זה לא המצב אצלך. יש לציין שאני לא מוצאת הצדקה להתעסקות שלך דווקא באופן האכילה של הלחם שכן בהתבסס על מגוון תסמיני מערכת העיכול שלך אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו לקבלת ייעוץ קצת יותר מעמיק ומותאם אישית. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il