בהמשך להודעה כיב קיבה

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

14/02/2015 | 23:32 | מאת: א

ברצוני להוסיף כי בדיקת הגסטרוסקופיה בה נמצא הכיב בוצעה לפני עשרה ימים במהלך הימים הללו עקב הצורך לאכול מזונות רכים ועקב חוסר ידע אכלתי כמויות של אבוקדו ,ארטישוק, תפוחי אדמה, ומוצרי חלב במהלך כל עשרת הימים הללו ראיתי כי כתבת שלא מומלץ לאכול אבוקדו כאשר יש דלקת אני חוששת שהחרפתי את מצב הדלקת אודה על תשובה מהירה מה מותר ומה אסור במצב של כיב קיבה שדימם והאם אסור עגבניות,פלפלים חצילים ועוד אגב האם איסור זה הוא לכל החיים או רק בזמן הדלקת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בשלב זה יש להימנע ממזונות שיכולים להחמיר את מצב הכיב כמו מאכלים חמוצים, חריפים או מתובלים. הייתי נמנעת לדוגמה מפירות הדר, עגבניות, מטבוחה, סחוג, פלפל שחור, צ'ילי וכדומה. בנוסף עדיף לצמצם צריכת מזונות שומניים (כולל שומן בריא) ולכן אכן לא מומלץ לאכול אבוקדו. עדיף גם להימנע מצריכת קפאין, אלכוהול ושימוש בטבק. באשר לכלכלה רכה - הכוונה אינה הימנעות מבשרים ואף לא מומלץ לעשות זאת. את יכולה להכין מרק עוף עם ירקות ולטחון בבלנדר לדוגמה. ההנחיות/ איסורים אלה אינם לכל החיים אך כן תצטרכי לעשות התאמות בהתאם למצבך הרפואי ומידת הסבילות האישית. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי