כאבי בטן וגזים
דיון מתוך פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי
שלום אורלי, אני בת 38, כבר שנתיים שאני לוקחת ברזל (פריפול), ומאז הטיפול היתה תחושת בטן לא נעימה, וכאבים "נסבלים", כבר שבועיים אהי עם כאבי בטן יותר מתמשכים עם שלשולים לסירוגין, והבטן עושה רעשים ולא רגועה, אני רוצה לציין שאני בחורה מאוד לחוצה והארוחות שלי לא כל כך סדירות, עם הכאבים אני סובלת הרבה מגזים, אולי זה וירוס? איזה דרכים יש להקל על כאבי הבטן והגזים?
מורן שלום, אני מצטערת לשמוע שאת סובלת מכאבי בטן כרוניים ושלאחרונה חלה בהם החרפה. לתוספי ברזל נטיה לגרום לעצירות (לא לשלשולים) כך שלהערכתי הם אינם הסיבה לשלשולים ולכאבי הבטן החריפים. כפי שציינת בשאלתך, לחץ וארוחות לא סדירות בפירוש משפיעים לשלילה על מערכת העיכול ועל כן הייתי מנסה לעשות בהם סדר. יכול להיות שיש מקום להתייעץ עם רופא גסטרו ולבדוק אי סבילות ללקטוז, צליאק וכדומה. קיימים מאכלים רבים אשר עשויים לגרום לכאבי בטן, גזים ואף שלשולים כך שכדאי לך להתייעץ גם עם דיאטנית המתמחה בגסטרו. בכל מקרה, קטניות וירקות כמו כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית וקולורבי ידועים כגורמי גזים. גם פלפלים, חצילים, שום, בצל ולפעמים עגבניות עשויים להיות בעיתיים. כמו כן, מסטיקים וסוכריות ללא סוכר יכולים לגרום לגזים ולשלשולים. מזונות שומניים עלולים לגרום לכאבי בטן והחרפת נפיחות ועל כן יש לתת את הדעת גם בנוגע למזונות מטוגנים, גבינות שומניות, שמנים, רטבים וכדומה. במידה וקיימת אי סבילות ללקטוז או פרוקטוז, ייתכן ויהיה צורך להימנע/ לצמצם שימוש במוצרי חלב או דבש ופירות מסויימים, בהתאמה. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו