קשיי עיכול של קמחים

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

07/03/2013 | 14:05 | מאת: אלי

אני גבר בן 35 ללא בעיות בריאותיות כלשהן. בשנה וחצי האחרונות התחלתי לסבול מקשיי עיכול שהולכים ומחריפים של קמחים ומוצרי סויה. כשעה לאחר אכילת מוצרי סויה אני סובל מכאב בטן עמום במשך כשש שעות כנ"ל לאחר אכילת פסטות פתיתים לחמית וכדומה. הסבל מתעצם אם אני אוכל את הנ"ל בשילוב גבינה צהובה. האם ייתכן שפיתחתי רגישות לקמח/גלוטן/אחר? ואילו בדיקות עלי לעשות? תודה רבה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

אלי שלום, קטניות בכלל וסויה בפרט ידועים כגורמי גזים וכאבי בטן. אני מבינה מדבריך שתופעות אלו לא היו קיימות עד לפני שנה וחצי, אבל לפעמים מתעוררת רגישות בשלבים שונים של החיים וניתן לעשות את ההתאמות הנחוצות. באשר למוצרים כמו פתית, לחמית או פסטה, האם עשית ניסיון של הימנעות ממוצרים אלה על מנת לראות אם אכן קיימת הקלה? מוצרים המכילים קמח חיטה מכילים גם חומרים נוספים פרט לגלוטן כמו לדוגמה פרוקטנים אשר עשויים לגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול לחלק מהסובלים ממעי רגיז. במצב זה אכן מומלץ לעבור לתחליפים על בסיס אורז, תפו"א, תירס וכדומה. על כל פנים אני ממליצה לך לבצע את השינויים התזונתיים בליווי מקצועי על מנת שלא תוציא מתפריטך דברים שלא לצורך ועל מנת שתזונתך תהיה מאוזנת. בנוסף, מומלץ לקיים בירור רפואי מקיף ע"י גסטרואנטרולוג אשר מהווה חלק בלתי נפרד מתהליך הטיפולי. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי