ירקות שפחות גורמי גזים

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

14/04/2013 | 18:45 | מאת: משה

אני אוהב ירקות. אני סובל מגזים בתדירות גבוהה וזה ממש לא נעים לי ולסביבה. אני יודע שירקות גורמים לגזים, אבל חשוב לי להמשיך לצרוך אותם בתדירות גבוהה. את יכולה להמליץ על ירקות שפחות גורמים לגזים ולהציע ממה להימנע? בבקשה תנסי לתת פיתרונות פרקטיים, זה חשוב לי. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

משה שלום, הירקות הכי משמעותיים מבחינת גזים הם הקטניות כמו חומוס, עדשים ושעועית לבנה או ירקות השייכים למשפחת המצליבים כמו כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית וקולורבי. קיימים ירקות נוספים אשר עשויים להיות בעייתיים עבור חלק מהסובלים ממעי רגיז, אך לא הייתי רוצה שתוותר על ירקות רבים מידי שלא לצורך. רוב האנשים יסבלו מגזים לאחר אכילת סלט גדול, במיוחד אם הוא יכיל גם כמויות גדולות של שומן כמו שמנים, טחינה או רטבים שומניים. מסיבה זו, אם הימנעות מאותם הירקות לעיל לא תסייע לריבוי הגזים מהם אתה סובל הייתי ממליצה לך להימנע מאכילת סלט גדול ובמקום זאת לשלב ירקות כחלק מארוחה, במקום שיהוו את הארוחה עצמה. יש לציין שאותו העיקרון תקף גם לגבי נשנוש ירקות על בטן ריקה. בתיאבון! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי