דלקת כרונית של הקיבה

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

20/04/2013 | 21:53 | מאת: יסמין

גילו לי דלקת כרונית של הקיבה וממש קשה לי לאכול. אך ומה מותר לי לאכול ? ממש דחוף תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

יסמין שלום, מזונות וחומרים אשר עשויים להגביר הפרשת חומציות בקיבה ולהחריף את הדלקת כוללים טבק, קפאין ואלכוהול. הייתי ממליצה לך בתור התחלה להימנע/ לצמצם צריכתם. מזון שומני גם כן ישפיע לרעה על הפרשת החומצה והדלקת ועל כן יש לצמצם צריכת מזונות מטוגנים, מוצרי חלב עתירי שומן, עוגות, עוגיות ואף טחינה, אבוקדו ושמנים למיניהם. ציינת שקשה לך לאכול כך שאני משערת שגם הושט מגורה כרגע ועל כן מומלץ להימנע ממזונות מתובלים, עגבניות ופירות הדר. תמתיני עם אכילת מזונות יבשים וגסים ותעדיפי מזונות בטמפרטורת החדר או קרים. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו

05/05/2013 | 12:39 | מאת: יסמין

הבעיה שאני לא יכולה חאכול עוף קציצות עוף ויזה עוף בקיצור בשרי . מה כן מומלץ לי כבד עושה לי שמח בקיבה. אודה על כל עזרה

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי