כריתת שחלות אחרי מנופאוזה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

09/04/2024 | 18:41 | מאת: חיותה

בת 55 - כ 4-5 שנים אחרי מנופאוזה, עם ציסטה גדולה ושפירה בשחלה אחת. הרופא ממליץ על כריתתה, אבל ממליץ בהזדמנות זו גם לכרות את שתי השחלות. האם זו פרקטיקה מקובלת? מה הסיכונים?

חיותה שלום ותודה על שאלתך. פרקטיקה מקובלת, אין הכרח בכריתת שחלה שניה אם הגידול אינו חשוד לממאירות. יש להבין קודם מה מהות הציסטה לפני החלטה בברכ ה דר' זלוצובר

15/04/2024 | 06:59 | מאת: חיותה

תודה. מה הסיכונים בכריתת שתי השחלות, פרט לזה שזה עוד חתך? האם יש עדיין תפקיד כלשהו לשחלות אחרי מנופאוזה?

בהחלט מפרישים הורמוני מיין אנדרוגניים (גבריים) שהופכים ברקמת שומן לאסטרוגן. בלעדיהן תסמיני גיל מעבר קשים יותר לצד החמרת התופעות של חוסר באסטרוגן.

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי