Pmdd ורגישות לשינויים הורמונליים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

18/04/2024 | 21:02 | מאת: מאיה

שלום דוקטור, אני בת 43 אמא ל-3. יש לי הסטוריה של חרדות ולפני כשלוש שנים הובחנתי גם עם pmdd כיוון שהיו לי סייקלים לגבי מצב רוח משתנה בהתאם למחזור. בהמלצת רופאת נשים לפני כשנה וחצי התחלתי גלולות יאז וזה שיפר משמעותית את הסייקלים. לאחרונה הסייקלים חזרו בתדירות גבוהה. רציתי לשאול האם יכול להיות שהגלולות הפסיקו להשפיע? האם יש סיכוי שימליצו לי להחליף גלולות? האם לחילופין,אולי צריך להחליף להורמונים במקום גלולות? אשמח לתובנות שלך בנושא. תודה רבה רבה.

מאיה שלום ותודה על שאלתך. ירידה בהשפעה הטובה של הגלולות היא עובדה לפי מה שאת מתארת. עלייך לדוןם עם הרופאים המטפלים שלך על אופציות טיפוליות נוספות. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי