חרדות בפרימנופאוזה והורמונים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

16/05/2024 | 09:03 | מאת: מורן

שלום בת 49, סובלת מחרדות ואי שקט מזה כמה חודשים, מטופלת בציפרלקס 15 מ"ג שהקל על הסימפטומים בהתחלה אך לפני כארבעה חודשים היתה הישנות של החרדות. במקביל, מחזורים לעיתים לא סדירים. אני חשה קשר חזק בין עלייה בחרדות לבין תקופות בהן האסטרוגן נמוך ולהיפך. כאשר הוא עולה אני מיד נרגעת. לאור זאת רופאת נשים רשמה לי פמוסטון לניסיון. בחודש הראשון הפמוסטון לא ביטל את הביוץ שלי ואכן נתן לי כמה ימים שקטים ורגועים יותר, אם כי עדיין סביב ביוץ ולפני מחזור הרגשתי את החרדות. בחודש השני לא היה לי ביוץ תוך כדי הנטילה ובמהלך כל החודש חשתי חרדה. ההרגשה היא שהחרדה עולה ויורדת בהתאם לאסטרוגן האנדוגני שלי ולא הושפעה מהאסטרוגן הסינטתי ולכן לא המשכתי עם ההורמונים. אני עדיין מאד סובלת מהחרדות. האם ישנו טיפול הורמונלי אחר שיכול להיות יותר פוטנטי לחרדות? אולי עם סוג אחר של אסטרוגן? או אולי סימידונה תוכל לעזור? לציין שלא סובלת מגלי חום או תופעות קלאסיות אחרות של גיל מעבר, וכי פרופיל הורמונלי הדגים FSH 15 תודה

מורן שלום ותודה על שאלתך. ספציפית לחרדות איני משוכנע שיש עדיפות לאסטרוגן אחד על פני מישנהו. את תריכה לפנות ליעוץ פרטני עם "יומן חרדות" ביחס למחזורים ולהתאמת טיפול פרטנית. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי