הסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

23/05/2024 | 11:00 | מאת: לימור

בת 51 ללא הריונות בעברי נשלחתי לעשות היסטרסקופיה בשל רירית עבה ולא סדירה שנצפתה בבדיקות אולטרסאונד במהלך ההיסטרסקופיה אכן נצפתה רירית עבה אך סדירה אשמח לדעת: ראשית כל מה עוביה של רירית רחם תקינה בתחילת גיל המעבר שנית על איזו בדיקה להסתמך אם פעם נאמר לי שהרירית לא סדירה ופעם סדירה. איזו בדיקה אמינה יותר כבר אובדת עצות

23/05/2024 | 12:40 | מאת: לימור

עוד שאלה ששכחתי לשאול מבעוד מועד האם ניתן לראות תןך כדי בדיקה מצב של היפרפלזיה

לימור שלום ותודה על שאלתך. אין נורמה מילימטרית חד ערכית שאומרת שעד מספר מסוים זה תקין ומילימטר מעל מעובה. סדירות כמו גם קליניקה (המצאות או היעדר דימומים למשל) חשובים לצורך הערכה. הסדירות נראיית באולטרסאונד נרתיקי בעיקרון. לא תמיד רואים בהסטרוסקופיה את כל התמונה הרחבה. בברכה דר' זלוצובר

28/05/2024 | 08:01 | מאת: לימור

אז אם הבנתי נכון את תשובתך באולטרסאונד לא תמיד רואים ובהיסטרסקופיה כן רואים את כל התמונה הרחבה הרופאה שלי עשתה לי שוב אולטרסאונד שבוע אחרי ההיסטרסקופיה והיא שוב רואה רירית לא סדירה טוב אני מבינה שלא נותר לי אלא לחכות לתשובה של הביופסיה שנלקחה מהרירית

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי